MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Εύβοια: Η Χιλιαδού υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Κινηματογραφικής Τοποθεσίας για το 2022

Η παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας, φόντο της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας «Το Τρίγωνο της Θλίψης», βρίσκεται ανάμεσα στις πέντε υποψηφιότητες για το βραβείο «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία 2022».

Monopoli Team

Η πανέμορφη παραλία Χιλιαδού της Εύβοιας βρίσκεται, φέτος, ανάμεσα στις πέντε υποψηφιότητες για το βραβείο «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία 2022». Η  διάκριση που απονέμεται από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου (EUFCN) ετησίως, κατόπιν ψηφοφορίας του κοινού, αφορά τοποθεσίες στις οποίες γυρίστηκαν ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές που κυκλοφόρησαν ανάμεσα στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 και τις 3 Οκτωβρίου 2022.

Μια κριτική επιτροπή επέλεξε τις πέντε υποψηφιότητες που θα διαγωνιστούν για το βραβείο, ενώ το κοινό καλείτε να ψηφίσει τη δική του αγαπημένη τοποθεσία και να αναδείξει τον τελικό νικητή. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2023 και ο νικητής θα ανακοινωθεί, στο Βερολίνο, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Αγοράς Κινηματογράφου της Μπερλινάλε.

Γιατί η παραλία Χιλιαδού;

Η παραλία Χιλιαδού στο νησί της Εύβοιας ήταν η τοποθεσία της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας του Ruben Östlund «Το Τρίγωνο της Θλίψης», ως το νησί στο οποίο οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν «ναυαγοί» μετά την έκρηξη ενός γιοτ. Έγινε φόντο μιας μάχης για την επιβίωση, όπου η κοινωνική ιεραρχία ανατράπηκε, αποκαλύπτοντας την κακόγουστη σχέση ανάμεσα στην ομορφιά και την εξουσία.

Αρχικά αυτή η μαύρη κωμωδία προοριζόταν να γυριστεί στην Ταϊλάνδη σε μια τοποθεσία που περιλάμβανε μια «απάτητη» παραλία με τη χλωρίδα που θυμίζει ζούγκλα να αγκαλιάζει τη θάλασσα. Η Ελλάδα, εν τέλει, επιλέχθηκε για πολλούς λόγους, σύμφωνα με δήλωση του παραγωγού Erik Hemmendorff: «Το πρόγραμμα επιδότησης Cash Rebate μόλις είχε ανακοινωθεί και η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στη Σουηδία από ότι η Ταϊλάνδη. Ωστόσο, επιλέξαμε τη συγκεκριμένη τοποθεσία για την ποιότητα της: Η Εύβοια και η Χιλιαδού είναι κάπως διαφορετικές από την πιο τουριστική Ελλάδα. Η βλάστηση, τα ψηλά βουνά, η θάλασσα και οι πετρώδεις ακτές, δίνουν στο νησί την αίσθηση ενός άγνωστου και μυστικού μέρους», το οποίο και ταίριαζε απόλυτα με την πλοκή του φιλμ. Η υποστήριξη και η φιλοξενία της τοπικής κοινότητας αποτέλεσε, επίσης, σημαντικό παράγοντα». 

Stari Grad στο νησί Hvari της Κροατίας, τοποθεσία της ταινίας «How I Learn to Fly» του Radivoje Andrić

Οι υπόλοιπες υποψηφιότητες

Ανάμεσα στις υπόλοιπες υποψηφιότητες για το βραβείο «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία 2022» βρίσκονται τα νησιά Brissago, στην Ελβετία, φόντο της ταινίας «Dawn Chorus» του Alessio Pizzicannella, το γραφικό λιμανάκι Portsoy της Σκωτίας όπου γυρίστηκαν σκηνές της τελευταίας σεζόν του «Peaky Blinders», το κάστρο Schlosshotel Kronberg, στη Γερμανία, σκηνικό της ταινίας «Spencer» του Πάμπλο Λαρέν, και η παλιά πόλη Stari Grad στο νησί Hvari της Κροατίας, τοποθεσία της ταινίας «How I Learn to Fly» του Radivoje Andrić.

Με πληροφορίες από EUFCN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζένα Ορτέγκα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ηθοποιό που ήρθε να δώσει νέα πνοή στην Wednesday Addams12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b