MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου.

Photo: Spyros Perdiou
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Photograph 51, της Άννα Ζίγκλερ σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά στο Θέατρο Τέχνης

Το πολυβραβευμένο έργο της Anna Ziegler, «Photograph 51», έρχεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Το έργο μετά τη θριαμβευτική του πορεία στο West End του Λονδίνου (βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την Νικόλ Κίντμαν) έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα να μας αφηγηθεί την αληθινή ιστορία της Ρόζαλιντ Φράνκλιν, της ερευνήτριας που τον Μάιο του 1952 κατάφερε πρώτη να αποτυπώσει σε μία φωτογραφία το ανθρώπινο DNA, ανοίγοντας το δρόμο στις εντυπωσιακές ιατρικές ανακαλύψεις, φάρμακα, θεραπείες και εμβόλια που έχουν γίνει σήμερα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Όλοι οι συνεργάτες της Ρόζαλιντ έγιναν διάσημοι, πήραν Νόμπελ, αποτελούν σήμερα σημεία αναφοράς στην επιστημονική έρευνα. Η Ρόζαλιντ όμως όχι. Ίσως γιατί δεν πρόλαβε. Ίσως γιατί η ίδια δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για τη δόξα. Ίσως επειδή ήταν γυναίκα. Ένα έντονα πολιτικό μα και ταυτόχρονα ιδιαίτερα ευαίσθητο έργο γύρω από την κοινωνική ευθύνη της σύγχρονης επιστήμης, γύρω από τον αγώνα μιας γυναίκας να βρει ισότιμη θέση σε μια ανδροκρατούμενη κοινότητα, γύρω από την αφοσίωση του επιστήμονα σε ένα ευρύτερο όραμα που μπορεί να δικαιολογήσει ακόμα και την αυτοθυσία του προς χάριν της κοινής προόδου, και εν τέλει γύρω από την αυθεντικότητα του χαρακτήρα και την αναζήτηση του νοήματος στη δημιουργία και στην προσφορά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Λένα Δροσάκη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Πασσάς, Δημήτρης Μαγγίνας, Μάνος Στεφανάκης.
Δευτέρα 28/11, 21:00
14€ – 18€
Θέατρο Τέχνης, Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Τέχνης: Γιορτάζει 80 χρόνια παρουσίας με ένα πλούσιο πρόγραμμα και στόχο το βιώσιμο θέατρο12.09.2018

2. Η Αφροδίτη με τη Γούνα, του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ στο Θέατρο Άνεσις

Το κλασικό μυθιστόρημα του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μαζόχ, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα», μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Θανάση Κουρλαμπά και διασκευή Νικολέτας Κοτσαηλίδου και Σπύρου Κυριαζόπουλου. Ένα έργο που υπενθυμίζει ότι η σεξουαλικότητα πάνω από όλα είναι μια πνευματική κατάσταση: και αυτά που λαχταράει το πνεύμα δεν εξηγούνται πάντοτε λογικά, απλά βιώνονται. Υπόθεση: Στο βραβευμένο έργο του Μαζόχ, γραμμένο το 1870, παρακολουθούμε την ερωτική σχέση του Σεβερίν (Θανάσης Κουρλαμπάς), ενός γοητευτικού γαιοκτήμονα, με την Βάντα (Αμαλία Νίνου), μια εικοσιτετράχρονη χήρα. Η εκρηκτική συνάντησή τους σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων θα γίνει το πεδίο μάχης ενός οριακού έρωτα. Ο Σεβερίν φαντασιώνεται την Βάντα στο ρόλο της πανέμορφης, ψυχρής, αυταρχικής Αφροδίτης, μιας ιδεατής γυναίκας αφιερωμένης στο κυνήγι της ηδονής. Την παρασύρει σ’ ένα παιχνίδι ψυχολογικής και φυσικής βίας, ξυπνώντας μέσα της την επιθυμία για επιβολή. Σταδιακά και με δική του παρότρυνση μετατρέπεται σε πιστό υπηρέτη της εκχωρώντας της το δικαίωμα να αποφασίζει για οτιδήποτε τον αφορά, να τον κακοποιεί ψυχολογικά και να τον βασανίζει σωματικά.
Δευτέρα 28/11, 21:00
10€ – 18€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

3. 40+ βγαίνω με τον Θανάση Αλευρά στο VOX

O πολυτάλαντος Θανάσης Αλευράς παρουσιάζει για πρώτη φορά, ένα παράξενο, αυτοβιογραφικό, εσώψυχο, μουσικοσατυρικό πρόγραμμα στο VOX. Σε αυτή τη μοναδική γιορτή θα είναι μαζί του η Ιdra Kayne και ο Jerome Kaluta, τα αδέλφια του όπως τα λέει, οι οποίοι με τις υπέροχες φωνές τους θα μας ταξιδέψουν μουσικά σε τέσσερις δεκαετίες. Εκεί και μια ομάδα από ταλαντούχους συγγραφείς, που έχει γράψει τα κείμενα της παράστασης. Η παλιά αγαπημένη του συνεργάτις Ελένη Γκασούκα, ο soul mate Φοίβος Δεληβοριάς και ο απροσδόκητος Γιώργος Παυριανός, που ξαφνικά εμφανίστηκε και έδωσε κείμενα και στίχους. Κείμενα έχει γράψει επίσης και ο ίδιος ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος έχει συμπεριλάβει και κάποιες παλιές του επιτυχίες από την μέχρι τώρα πορεία του στο θέατρο και στα μουσικά προγράμματα. Μία ξεχωριστή, πολύπλευρη και ευφορική μουσικοθεατρική παράσταση, με το μεγάλο ταλέντο του Θανάση Αλευρά και των υπέροχων συνεργατών του.
Δευτέρα 28/11, 21:00 
13€ – 25€
VOX, Ιερά Οδός 16, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Γιάννης Κότσιρας: Στο Θέατρο Ακροπόλ με το «Κατάστρωμα Α», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή

Τον φετινό χειμώνα ο Γιάννης Κότσιρας παρουσιάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση στο Θέατρο Ακροπόλ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή και κείμενο Οδυσσέα Ιωάννου. Μέσα από την ιστορία ενός άντρα και μιας γυναίκας που γνωρίζονται τυχαία στο κατάστρωμα ενός πλοίου της γραμμής, ξεδιπλώνεται η μουσική πορεία του Γιάννη Κότσιρα, με τραγούδια από το προσωπικό του ρεπερτόριο καθώς και τραγούδια από τη σπουδαία κληρονομιά των μεγάλων μας δημιουργών. Μια ιστορία για την ελπίδα, πως στο τέλος κάθε ταξιδιού υπάρχει πάντα κάποιο λιμάνι να μας περιμένει. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Γάλλος, Άρης Τρουπάκης, Νάνσυ Μπούκλη και οι μουσικοί: Αλέξανδρος Λιβιτσάνος(πλήκτρα-ενορχηστρώσεις), Βαγγέλης Μαχαίρας(μπουζούκι), Κώστας Μιχαλός(κιθάρες), Ηρακλής Παχίδης(τύμπανα), Γιάννης Πλαγιανάκος(μπάσο), Δήμητρα Μπουλούζου (τραγούδι/βιολί).
Δευτέρα 28/11, 21:00
15€ – 30€
Θέατρο Ακροπόλ, Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κουρέας της Σεβίλλης: Η κωμωδία του Μπομαρσέ με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, για 2η χρονιά στο Θέατρο Ακροπόλ12.09.2018

5. Μια βραδιά με τον Μίκη στο Κολλέγιο Αθηνών για μια μοναδική συναυλία

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος προσκαλεί το κοινό στη μουσική βραδιά – αφιέρωμα στη μνήμη και στο πολύτιμο έργο του μεγάλου μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στην Αίθουσα συναυλιών του Κολλεγίου Αθηνών. Ο Γιάννης Μπέζος μαζί με τη Μυρτώ Βασιλείου και τη Μαρία Αλαμανή θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδια που έχουν εντυπωθεί στην ψυχή και στην καρδιά μας. Τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο, μελοποιημένη ποίηση, ερωτικά και λυρικά. Στη συναυλία συμμετέχει 10μελες ορχηστρικό σύνολο, η παιδική χορωδία του δημοτικού Ωδείου Αγίας Παρασκευής καθώς και το χορωδιακό σύνολο PMTP. Καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσική διεύθυνση έχει ο Αντώνης Καρατζίκης.
Δευτέρα 28/11, 21:00
15€ – 30€
Κολλέγιο Αθηνών, Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b