MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Berlin Alexanderplatz: Ο Στάθης Λιβαθινός επιστρέφει στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων με το μυθιστόρημα του Άλφρεντ Ντέμπλιν

Ο Στάθης Λιβαθινός επέλεξε να παρουσιάσει στη σκηνή του Θέατρου της Οδού Κυκλάδων το προφητικό μυθιστόρημα του Άλφρεντ Ντέμπλιν, «Berlin Alexanderplatz». Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, η διασκευή του οποίου σε μίνι σειρά από τον Fassbinder τη δεκαετία του 1980 έχει αφήσει εποχή. Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς. Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού αναδεικνύει την εποποιία ενός μικρού ανθρώπου στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης.
Πέμπτη 24/11, 20:30
15€ – 18€
Θέατρο Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη

2. Pomona, σε σκηνοθεσία των Sigurdur F3 και Θωμά Μοσχόπουλου στο Θέατρο Πόρτα

Photo Credits: Patroklos Skafidas

Το Θέατρο Πόρτα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σουρεαλιστικό θρίλερ «Pomona» του Alistair McDowall, σε συν-σκηνοθεσία του Sigurdur F3 και του Θωμά Μοσχόπουλου. Η τρομερή γοητεία του έργου, έγκειται στη μυστηριώδη δομή του, τον ελλειπτικό χαρακτήρα των σκηνών του και τη δυστοπική, αινιγματική του ατμόσφαιρα. Η αλληλουχία των συμβάντων παρασύρει σταδιακά τον θεατή σε μία ακαταμάχητη δίνη πιθανοτήτων, ενώ θα τολμούσε κανείς να πει πως η αποσπασματική του αφήγηση συνομιλεί με τις σύγχρονες τάσεις που αναγνωρίζουμε σε σειρές μυστηρίου, όπως ίσως το Lost, το Dark ή ακόμα και το Stranger Things. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν το έργο αφορά την εμπορεία βρεφών, την οργανωμένη μαστροπεία, το εμπόριο οργάνων, τη μαφία ή όλες τις θεωρίες συνομωσίας που γνωρίζουμε ταυτόχρονα. Ίσως να είναι κάτι από όλα αυτά ή όλα αυτά μαζί. Ή ίσως να είναι απλά ένα παιχνίδι RPG (Role Playing Game) όπου οι καταταλαιπωρημένοι χαρακτήρες του έργου είναι απλά παίκτες που συμμετέχουν με τη θέλησή τους, με σκηνοθέτη τον Τσάρλυ. Μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το ποιος είναι ποιος και για το τι ισχύει στ’ αλήθεια; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στεφανία Ζώρα, Σίμος Κακάλας, Ειρήνη Μακρή, Άννα Μάσχα, Άλκης Μπακογιάννης, Γιώργος Παπαπαύλου, Φώτης Στρατηγός.
Πέμπτη 24/11, 21:00
15€ – 20€
Θέατρο Πόρτα, Λεωφ. Μεσογείων 59, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡίσκο, της Δήμητρας Παπαδήμα σε σκηνοθεσία Τάσου Σωτηράκη στο Θέατρο Olvio12.09.2018

3. Η Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα στο Θέατρο Τέχνης

H επιτυχημένη παραγωγή «Αντιγόνη» του Ζαν Ανούιγ επιστρέφει, στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν», με νέα ερμηνευτική και σκηνοθετική προσέγγιση από τη Μαρία Πρωτόπαππα. Αναλαμβάνοντας να αρθρώσει η ίδια το μεγαλύτερο μέρος των λόγων της Αντιγόνης, η σκηνοθέτις επιχειρεί ένα σχόλιο ανάμεσα στο σημαίνον και το σημαινόμενο της ύπαρξης της ηρωίδας. Υπάρχει η Αντιγόνη και κατά πόσο είναι αληθινή η επιθυμία-ανάγκη που τη γεννά; Η Αντιγόνη θέτει ένα γοητευτικό αίνιγμα ανά τους αιώνες. Τι την ωθεί να συγκρουστεί με την εξουσία; Η σύγκρουση αυτή δικαιολογεί τη θυσία της ζωής της; Υπάρχουν κάποια ελαφρυντικά στον Κρέοντα με τον οποίο αντιπαρατίθεται; Πόσο χρειάζεται η κάθε κοινωνία την παρουσία μιας Αντιγόνης και για ποιους λόγους πέρα από τους προφανείς; Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Στέργιογλου, Γιάννης Τσορτέκης, Δημήτρης Μαμιός, Δημήτρης Μαργαρίτης, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Μαρία Πρωτόπαππα
Πέμπτη 24/11, 20:30
15€
Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Το ούτι στην Ελλάδα: 8 δεξιοτέχνες μουσικοί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Haig Yaizdjian

Μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με οκτώ από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες ουτίστες της χώρας σε ένα σόλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει προσωπικές συνθέσεις των μουσικών αλλά και παραδοσιακούς σκοπούς και χωρίζεται σε δύο ενότητες διάρκειας 90 λεπτών η καθεμία. Στο πρώτο μέρος (ώρα έναρξης: 19:00), η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται τον Δημήτρη Μικέλη, τον Νίκο Παλαιολόγο, τον Kυριάκο Ταπάκη και τον Haig Yaizdjian. Στο δεύτερο μέρος στις 21:00 τους διαδέχονται επί σκηνής οι Ευγένιος Βούλγαρης, Κυριάκος Καλαϊτζίδης, Χρίστος Τσιαμούλης και Ταξιάρχης Γεωργούλης, ο οποίος είχε επίσης την ιδέα για τη συναυλία «Το ούτι στην Ελλάδα» και έχει αναλάβει τη μουσική επιμέλεια. Στο σχεδιασμό ήχου, ο Γιάννης Μπαξεβάνης.
Πέμπτη 24/11, 19:00
8€ – 18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑO Mιχάλης Καλκάνης μαζί με το σχήμα του Mihalis Kalkanis Group στο Half Note Jazz Club12.09.2018

5. Ο Αργύρης Μπακιρτζής ερμηνεύει Γιώργο Κωστογιώργη στο Half Note

Ο Αργύρης Μπακιρτζής ερμηνεύει συνθέσεις του Γιώργου Κωστογιώργη, βασισμένες σε στίχους ρομαντικών ποιητών του α’ μισού του 20ού αιώνα. Μετά από επιτυχημένες εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη, Κύπρo, Κρήτη και άλλες πόλεις οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» Αργύρης Μπακιρτζής και Κώστας Βόμβολος πλαισιώνουν τον Γιώργο Κωστογιώργη στο πιάνο και τον Πάνο Βουλγαράκη στο κοντραμπάσο και έρχονται για μια εμφάνιση στο ιστορικό Jazz Club του Μετς. Αφορμή αυτής της συνάντησης, η παρουσίαση στην Αθήνα του πρώτου δίσκου του Γιώργου Κωστογιώργη με τίτλο «Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος» που περιέχει 14 μελοποιήσεις ποιημάτων των Λαπαθιώτη, Ουράνη, Άγρα, Χατζοπούλου και Εφταλιώτη. Συμμετέχει η Κατερίνα Σισίννι στο τραγούδι και η Νεφέλη Δοδοπούλου στο βιολί.
Πέμπτη 24/11, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b