MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Ο Vincent Cassel γίνεται 56: Η ζωή του μέσα από 10 στιγμές-σταθμούς

Ο Vincent Cassel γιορτάζει σήμερα τα 56α γενέθλιά του κι εμείς ρίχνουμε μια ματιά στις 10 σημαντικότερες στιγμές στη ζωή και καριέρα του γοητευτικού Γάλλου ηθοποιού.

© Courtesy of Sundance Institute
Monopoli Team

Ο Vincent Cassel είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του -κάτι που αποδεικνύει η μέχρι τώρα πορεία του. Έχει πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες παραγωγές, όπως Το Μίσος, ο Μαύρος Κύκνος, Η συμμορία των δώδεκα, Πορφυρά Ποτάμια, ο Παρτιζάνος, Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου, Child 44, Μη Αναστρέψιμος και πολλές άλλες ταινίες, που επέτρεψαν στο ταλέντο του να λάμψει και εκτός των γαλλικών συνόρων.

Θα λέγαμε πως έχει μία περίεργη γοητεία, εκείνη που ξεφεύγει από τα “χολιγουντιανά πρότυπα” και ίσως είναι εκείνη που τον κάνει και τόσο ιδιαίτερο. Με αφορμή τα 56α γενέθλιά του, ρίχνουμε μια ματιά σε 10 στιγμές-σταθμούς της ζωής του.

#1 Γεννήθηκε στις 23 Νοεμβρίου το 1966 στο Παρίσι

Μάλιστα, γεννήθηκε σε μία καλλιτεχνική οικογένεια. Η μητέρα του Sabine Litique ήταν δημοσιογράφος, αλλά ο πατέρας του Jean-Pierre Cassel ήταν κι εκείνος ηθοποιός. Επίσης, τα αδέρφια του έχουν ακολουθήσει κι εκείνα καλλιτεχνικά επαγγέλματα, καθώς ο αδερφός του Matthias (γνωστός και ως Rockin’ Squat) είναι ράπερ στο γκρουπ Assassin και η αδερφή του Cecil Cassel είναι ηθοποιός.

#2 Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση…

ήταν σε διαφήμιση αυτοκινήτου! Το 1994, σε ηλικία 28 ετών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, όταν είχε έναν μικρό ρόλο για το διαφημιστικό spot για αυτοκίνητο της Renault Clio, που προβλήθηκε μόνο στην Αγγλία.

#3 Ο ρόλος στο Μίσος (“La Haine”)

Ο πρώτος ρόλος-σταθμός στην καριέρα του Vincent Cassel ήταν σίγουρα στο “Μίσος”, που κυκλοφόρησε το 1995. O Cassel υποδύθηκε έναν νεαρό χούλιγκαν επαναστάτη, που ζούσε στα περιθωριοποιημένα προάστια του Παρισιού και ουσιαστικά αυτή ήταν η ταινία στην οποία πήρε τα πρώτα του εύσημα ως ανερχόμενο αστέρι του κινηματογράφου. Για την ερμηνεία του στην ταινία La Haine (Το μίσος), ο Cassel ήταν υποψήφιος για 2 βραβεία Cesar στην κατηγορία Καλύτερου Ανερχόμενου Ηθοποιού και  Καλύτερου Ηθοποιού. Η ταινία κέρδισε βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στις Κάννες.

#4 “Το Διαμέρισμα στο Κέντρο της Πόλης” (L’ Appartement)

Αμέσως μετά το “Μίσος”, ο Κασέλ έδειξε ότι δεν υπάρχει είδος, με το οποίος δεν μπορεί να καταπιαστεί, όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία “L’Appartement”, στο πλευρό της (μετέπειτα συζύγου του) Monica Bellucci. Η ταινία κέρδισε βραβείο BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και βραβείο Καλύτερης Ανεξάρτητης Ταινίας για την χρονιά 1996. Τότε ο Cassel υποδυόταν τον Μαξ, ο οποίο πρόκειται να φύγει για επαγγελματικό ταξίδι στην Ιαπωνία, όμως, λίγο πριν την αναχώρησή του, βλέπει φευγαλέα μια γυναίκα να βγαίνει τρέχοντας από ένα καφέ. Πεπεισμένος πως πρόκειται για τη μεγάλη του αγάπη, τη Λίζα, που τον είχε παρατήσει πολλά χρόνια πριν, του γίνεται έμμονη ιδέα να την ξανασυναντήσει. Η φοβερά συγκεντρωμένη ερμηνεία του σ’έναν εμμονικό τύπο, τον ανέβασε επίπεδο υποκριτικά και αποτελεί ταινία-σταθμό στην καριέρα του. Είχε λάβει μάλιστα υποψηφιότητα για Βραβείο Σέζαρ Πλέον υποσχόμενου Γάλλου ηθοποιού.

Vincent Cassel και Monica Bellucci στο L'Appartement (1996)

Vincent Cassel και Monica Bellucci στο L’Appartement (1996)

#5 Ο γάμος με την Bellucci

Το 1999 ο Γάλλος ηθοποιός παντρεύτηκε την Ιταλίδα σταρ Monica Bellucci. Η πρώτη γνωριμία του ζευγαριού έγινε στα γυρίσματα του «L’ Apartment» -τότε όμως δεν είχαν αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις ο ένας στον άλλον. Τελικά ερωτεύτηκαν και μαζί απέκτησαν 2 κόρες, την Deva και την Léonie. Η Deva έχει ήδη ξεκινήσει την καριέρα της στο χώρο του μόντελινγκ. Μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια γάμου, το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει ξεχωριστούς δρόμους το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝτέβα Κασέλ: H 16χρονη κόρη της Μόνικα Μπελούτσι για πρώτη φορά στο εξώφυλλο γαλλικού περιοδικού12.09.2018

#6 “Η Συμμορία των 12” και η αναγνώριση στο Χόλιγουντ

Η ταινία που τον έκανε διάσημο σε όλο τον κόσμο ήταν σίγουρα “Η Συμμορία των 12” και το σίκουελ, με τίτλο “Η Συμμορία των 13”. Σε αυτή την ταινία ανακαλύψαμε και το μεγάλο πάθος του για τον βραζιλιάνικο χορό Capoeira. Μάλιστα, η ιδέα για την σκηνή με τις ακτίνες λέιζερ και την Capoeira ανήκε στον ίδιο τον Cassel. Έκανε ορισμένα μαθήματα και πρότεινε στον σκηνοθέτη της ταινίας, Στίβεν Σόντερμπεργκ, να συμπεριληφθεί στην ταινία. Μετά από πολύωρες προπονήσεις, ο Γάλλος ηθοποιός εντυπωσίασε με τις ικανότητές του. Επίσης, η επιλογή του τραγουδιού “Thé à la Menthe” του Μαροκινού διδύμου La Caution, ήταν δική του.

#7 Υπήρξε το “πρόσωπο” του Yves Saint Laurent

Διαφήμιση για το άρωμα La Nuit de l’Homme του YSL

Το 2008 υπέγραψε συμβόλαιο με τον διάσημο γαλλικό οίκο Yves Saint Laurent και ήταν εκείνος το πρόσωπο που διαφήμιζε το άρωμα La Nuit de l’Homme, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως το 2009.

#8 Ο Vincent Casssel ως  Jacques Mesrine

Ο Γάλος ηθοποιός ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία τον διάσημο Γάλλο εγκληματία και ληστή τραπεζών στην ταινία “Mesrine: Killer Instinct” και “Mesrine: Public Enemy Number One” το 2008. Η ερμηνεία του Cassel χαρακτηρίστηκε καθηλωτική, δεδομένου ότι κατάφερε να μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία την εικόνα ενός εγκληματία που έχει βαλτώσει στην ζωή του και έψαχνε απεγνωσμένα λύτρωση. Εκείνη την χρονιά έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Σέζαρ Καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου.

#9 Έγινε ξανά μπαμπάς το 2019

Εδώ και 4 χρόνια είναι παντρεμένος με την 25χρονη Tina Kunakei και τον Απρίλιο του 2019 απέκτησαν την μικρή Amazonie. Το όνομά της προέρχεται από το δάσος του Αμαζονίου στην Βραζιλία, την οποία ο Cassel θεωρεί πλέον πατρίδα του. Ο ηθοποιός έχει μετακομίσει μόνιμα εκεί από το 2013.

#10 Θα υποδυθεί τον Καίσαρα στην νέα ταινία Αστερίξ και Οβελίξ

Η πέμπτη ταινία-περιπέτεια του Guillaume Canet με τίτλο “Asterix and Obelix: The Middle Empire” ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο και αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους το 2023. Καταλληλότερος για τον ρόλο του Καίσαρα φάνηκε να είναι ο Vincent Cassel, στο πλευρό της Marion Cotillar η οποία θα υποδυθεί την επιβλητική βασίλισσα Κλεοπάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μάρτιν Σκορσέζε έγινε 80: Η σκηνοθετική του μαεστρία μέσα από πέντε κορυφαίες ταινίες12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b