MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Bergman Nites: 13 αριστουργήματα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Με μια διαφορετική ταινία του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια, θα υποδέχεται το σινεφίλ κοινό, κάθε εβδομάδα, ο Κινηματογράφος Ανδόρα.

Bergman Nites: 13 αριστουργήματα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε ψηφιακή επανέκδοση στον Κινηματογράφο Ανδόρα
«Persona»
Monopoli Team

Αυτό το χειμώνα ο Μπέργκμαν έχει την τιμητική του στον κινηματογράφο «Ανδόρα». Οι λάτρεις του σπουδαίου Σουηδού δημιουργού θα απολαμβάνουν από μία ταινία του κάθε εβδομάδα στο πλαίσιο του νέου προγράμματος «Bergman Nites» που ξεκινά από την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Επιπλέον, αποκλειστικά στην Ανδόρα, θα προβληθούν και δυο ταινίες του Μπέργκμαν για πρώτη φορά σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες: «Η Πηγή των Παρθένων» (1960) και «Το Πάθος» (1969).

«Το Πάθος»

Ίνγκμαρ Μπέργκμαν: Μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου σινεμά

Εμβληματική μορφή του παγκόσμιου σινεμά με περισσότερες από σαράντα ταινίες στο ενεργητικό του, ο βραβευμένος με 4 όσκαρ Ίνγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007)  έζησε και εμπνεύστηκε τα σπουδαιότερα φιλμ του στο άγριο και υποβλητικό τοπίο του Φόρε της Σουηδίας (Fårö Island). Πατέρας 9 παιδιών από 6 διαφορετικές συντρόφους, ο σουηδός οτέρ, ο οποίος υπήρξε και κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου, εμβάθυνε στις σχέσεις των δύο φύλων, ακτινογραφώντας τις σχέσεις, τον γάμο και την δαιδαλώδη ανθρώπινη ιδιοσυγκρασία, και  καταγράφοντας τις λεπτές αποχρώσεις της ανθρώπινης ψυχής.

Ο έρωτας, ο θάνατος, ο  Θεός,  η έλλειψη επικοινωνίας, οι διαψεύσεις και οι προδοσίες, αλλά και τα φιλοσοφικά ζητήματα που ταλανίζουν τον άνθρωπο από γενέσεως κόσμου, δεσπόζουν στο πολυδιάστατο έργο του που βρήκε αμέτρητους μιμητές και συνεχίζει να γοητεύει. Γύρισε αριστουργήματα όπως η Έβδομη Σφραγίδα και το Φάννυ και Αλέξανδρος και συνεργάστηκε με σπουδαίους ηθοποιούς: από την Ίνγκριντ Μπέργκμαν, μέχρι τον Μαξ φον Σίντοφ και την Λιβ Ούλμαν.

«Φάννυ και Αλέξανδρος»

Η Weirdwave φέρνει στη μεγάλη οθόνη της Ανδόρας 13 αριστουργήματα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, εμβληματικές ταινίες από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, που καθόρισαν τον τρόπο που βλέπουμε ψυχολογικό δράμα στο σινεμά, επιβεβαιώνοντας  πως ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είναι ο μεγάλος εξερευνητής της ανθρώπινης ψυχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinobo: Αφιέρωμα στην Άγκαθα Κρίστι με κορυφαίες κινηματογραφικές μεταφορές των βιβλίων της12.09.2018

Το πρόγραμμα:
  • 17 – 23.11.2022  «Φθινοπωρινή Σονάτα»
  • 1 – 7.12.2022  «Κραυγές και Ψίθυροι»
  • 8 – 14.12.2022  «Η Πηγή των Παρθένων» (NEW)
  • 15 – 21.12.2022  «Η Πηγή των Παρθένων» (NEW)
  • 22 – 28.12.2022  «Περσόνα»
  • 29.12.2022 – 4.1.2023  «Άγριες Φράουλες»
  • 5 – 11.1.23  «Η 7η Σφραγίδα»
  • 12 – 18.1.23  «Πάθος» (NEW)
  • 19 – 25.1.23  «Πάθος» (NEW)
  • 26 – 1.2.23  «Πρόσωπο με Πρόσωπο»
  • 2 – 8.2.23  «Σκηνές από έναν Γάμο»
  • 9 – 15.2.23  «Η Σιωπή»
  • 16 – 22.2.23 «Καλοκαίρι με τη Μόνικα»
  • 23.2 – 01.03.2023 «Φάννυ και Αλέξανδρος»
  • 2 – 8.3.2023 «Η Επαφή»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πέμπτη έως Κυριακή και Τετάρτη στις 22:30
Γενική Είσοδος: 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αθήνα. Τηλ: 210 6980796.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
“Ο Γιώργος του Κέδρου”: Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για ελεύθερη προβολή online
Cine News
COSMOTE TV: Νέα τηλεοπτική σεζόν με blockbusters, all-star cast σειρές και το πολυαναμενόμενο «Ριφιφί»
Cine News
Ο Γιώργος Λάνθιμος σκηνοθετεί την Σκάρλετ Γιόχανσον σε μια σουρεαλιστική καμπάνια για την Prada
Cine News
Στον απόηχο της Δράμας – Όλα όσα έγιναν στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους
Cine News
Ρόμπερτ Ρέντφορντ (1936-2025): Ο θρύλος του αμερικανικού σινεμά έφυγε από τη ζωή
Cine News
Animasyros 2025: Όλα όσα θα δούμε στη μεγάλη γιορτή του animation
Cine News
Βραβεία Emmy 2025: Έγραψε ιστορία το “The Studio” – Σάρωσαν “Adolescence” και “The Pitt”
Cine News
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Cine News
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Όλα όσα αγαπάμε στη Δράμα του φεστιβάλ