MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Όνειρο ενός Γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Πορεία

Το αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το όνειρο ενός γελοίου», παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή. Ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της νέας γενιάς, ο Γιώργος Κουτλής σε συνεργασία με τον σπουδαίο jazz συνθέτη Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη και την πρωτότυπη μουσική του σύνθεση, δημιουργούν το ιδανικό πλαίσιο για την συγκλονιστική ερμηνεία του Νικόλα Χανακούλα. Ένα εκρηκτικό σόλο σε συνομιλία με video art προβολές και μια ζωντανή χορωδία επί σκηνής. Ο Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι έγραψε “Το όνειρο ενός γελοίου” –μια φανταστική ιστορία– το 1877, τέσσερα χρόνια πριν από τον θάνατό του. Το μικρό αυτό διήγημα, συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού για ολόκληρη τη ζωή.
Δευτέρα 14/11, 21:00
10€ – 15€
Θέατρο Πορεία, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας

2. Σεροτονίνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου στο BIOS

Credits: Θωμάς Μπέλτσιος

Το ανατρεπτικό έργο “Σεροτονίνη” του Μισέλ Ουελμπέκ, ενός από τους πιο δαιμόνιους κι επιδραστικούς σύγχρονους λογοτέχνες, μεταφέρουν ξανά σε ελεύθερη απόδοση στη θεατρική σκηνή για πρώτη φορά παγκοσμίως, μετά τα αλλεπάλληλα sold out, οι Elephas tiliensis στο ΒIOS. Μια παράσταση πολλαπλών μέσων, σε συν-σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου, βαθιά υπαρξιακή, ανορθόδοξα ρομαντική, για τις ψευδαισθήσεις και τα αδιέξοδα του σύγχρονου πολιτισμού. Η Σεροτονίνη είναι ένα έργο άκρατου κυνισμού, ακραίου χιούμορ και σαρκασμού για την πολιτική παρακμή του σύγχρονου κόσμου, που εξασθενεί το σώμα και την ψυχή. Ματαιωμένοι άνθρωποι σε έναν ματαιωμένο κόσμο, σκληρό, ανελέητο για τους αδύναμους, που δεν τηρεί σχεδόν ποτέ τις υποσχέσεις του. Πατριαρχία, ρατσισμός, ένοπλη βία, διακρίσεις, φυλετικά στερεότυπα, έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης, body shaming. Πυρκαγιές, καταστροφές, πανδημίες. Η φύση εκδικείται. Σε μια παρακμασμένη Ευρώπη καθένας είναι ερήμην δυστυχής. Η κατάθλιψη είναι μια εν δυνάμει συνθήκη, που επιβάλλεται από μια τοξική κοινωνία. Η αρρώστια γίνεται το παιδαγωγικό εργαλείο στον δρόμο για την ευτυχία.
Δευτέρα 14/11, 21:00
14€ – 18€
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Ραφτάκος των λέξεων: Η sold out παράσταση της ομάδας «Μικρός Νότος» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης12.09.2018

3. Μάγισσες – Μέρος 3ο: Επιδόρπιο, σε σκηνοθεσία Θανάση Δόβρη στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα

Οι «Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο», η τρίτη εκδοχή της εν εξελίξει παράστασης που σκηνοθετεί ο Θανάσης Δόβρης, βασισμένη στο βραβευμένο ομώνυμο έργο της Νατάσας Σιδέρη, παρουσιάζεται στο Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Οι «Μάγισσες» είναι μία παράσταση εν εξελίξει, που ακροβατεί ανάμεσα στη σκηνική σύνθεση και τη λυρική περφόρμανς. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Νατάσας Σίδερη (Α’ βραβείο στον διαγωνισμό θεατρικής γραφής MYTHOS?! του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το Θέατρο του Regensburg, βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου περιοδικού «Ο Αναγνώστης»), που γράφτηκε με αφορμή τα γεγονότα βίας κατά των γυναικών. Στις «Μάγισσες | Μέρος 3ο: Επιδόρπιο» υπάρχουν πολλά νέα στοιχεία. Για τη νέα αυτή μορφή της παράστασης, η ομάδα συνεχίζει την έρευνά της, εμπλουτίζοντας αυτή τη φορά το κείμενο της Σίδερη με αποσπάσματα από τη Μαιευτική του Ιπποκράτη. Στις περιγραφές των σοκαριστικών θεραπειών που προτείνει ο «πατέρας της ιατρικής», αναγνωρίζει κανείς την προσέγγιση του γυναικείου σώματος ως οργάνου αναπαραγωγής, που προκειμένου να θεραπευθεί υφίσταται βασανιστήρια. Ερμηνεύει η περφόρμερ Νικόλ Δημητρακοπούλου, με τη συμμετοχή του Στέλιου Χατζηγεωργίου.
Δευτέρα 14/11, 21:30
5€ – 12€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Cosmos: H ιέρεια της jazz Dee Dee Bridgewater στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Tην αυλαία της, καθιερωμένης πλέον, σειράς συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος μια από τις μεγαλύτερες jazz ερμηνεύτριες όλων των εποχών, η Dee Dee Bridgewater. Στη διάρκεια της πολυσχιδούς καριέρας της, η βραβευμένη με Grammy και Tony ιέρεια της jazz και αγαπημένη του αθηναϊκού κοινού, Dee Dee Bridgewater, έχει αναδειχθεί σε παγκοσμίως κορυφαία ερμηνεύτρια, βάζοντας τη μοναδική σφραγίδα της στην ερμηνεία κλασικών κομματιών. Διανύοντας πια την όγδοη δεκαετία της ζωής της, η Bridgewater έχει εξασφαλίσει μία θέση στο λαμπρό συνεχές των μεγάλων jazz φωνών ως μεταγενέστερη ιερών τεράτων όπως η Billie Holiday και η Ella Fitzgerald.
Δευτέρα 14/11, 20:30
10€ – 25€
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Human Touch στο Jazzét Music Hall12.09.2018

5. Οι Gadjo Dilo στο Christmas Theater

H συναυλία που διοργανώνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τους Gadjo Dilo για την αγορά Σχολικού Μεταφοράς ΑμεΑ για το φιλανθρωπικό σωματείο ΕΡΜΗΣ, θα πραγματοποιηθεί στο Christmas Theater. Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του ’50 και ’60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το “Manouche De Grec”. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, το συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το ελληνικό στοιχείο αλλά και με αναφορές στα αμερικανικά jazzstandards και τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου.
*Τα έσοδα από τα εισιτήρια της συναυλίας θα διατεθούν από το ΟΠΑ για την αγορά Σχολικού Μεταφοράς ΑμεΑ του φιλανθρωπικού σωματείου ΕΡΜΗΣ.
Δευτέρα 14/11, 20:00
5€  – 10€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λεωφ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b