MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ουκρανία: Γκράφιτι του Banksy εμφανίστηκαν σε βομβαρδισμένα κτίρια

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης έκανε την εμφάνισή του στην Ουκρανία μέσω της Τέχνης του, αφού τοιχογραφίες που εντοπίστηκαν στη χώρα φαίνεται πως ανήκουν στον ίδιο.

Πηγή: Instagram
Monopoli Team

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης δρόμου Banksy βρέθηκε στην Ουκρανία εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου της χώρας με τη Ρωσία και άφησε «ίχνη» από την Τέχνη του στα ερείπια. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τοιχογραφίες που από ό,τι φαίνεται ανήκουν στον ίδιο, καθώς φέρουν στοιχεία του χαρακτηριστικού στιλ του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBanksy: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά πρώιμα έργα του δημοφιλούς street artist12.09.2018

Η μία εντοπίστηκε σε ένα κτίριο στη Μποροντιάνκα, ένα προάστιο του Κιέβου που έχει βομβαρδιστεί ανηλεώς το προηγούμενο διάστημα από τους Ρώσους και απεικονίζει ένα κορίτσι που κάνει κατακόρυφο, σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει πάνω στα ερείπια του κατεστραμμένου πλέον  κτιρίου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Μάλιστα, με την συγκεκριμένη αυτή τοιχογραφία ο καλλιτέχνης, με έδρα το Μπρίστολ, αποκάλυψε την παρουσία του στη χώρα. Ο Bansky έγραψε απλά στην ανάρτησή του τη λεζάντα «Μποροντιάνκα, Ουκρανία».

Ήδη είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες πως ο ανώνυμος καλλιτέχνης δρόμου βρίσκεται στην εμπόλεμη χώρα, μετά την εμφάνιση μιας σειράς από γκράφιτι. Ένα από αυτά απεικονίζει έναν άνδρα που μοιάζει με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, να πέφτει κάτω κατά τη διάρκεια ενός αγώνα τζούντο με ένα νεαρό αγόρι. Ένα άλλο δείχνει δύο παιδιά να κάθονται πάνω σε ένα αντιαρματικό οδόφραγμα και να το χρησιμοποιούν ως τραμπάλα.  Ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί, για την ώρα, από τον ίδιο τον Bansky πως και αυτά ανήκουν στον ίδιο.

Με πληροφορίες από The Art Newspaper. 

Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Μουσείο Βορρέ: Δεκέμβριος με σύγχρονη τέχνη, μουσική και δράσεις για όλες τις ηλικίες
Εικαστικά
«Από τον Μονέ στον Γουόρχολ»: Μια μοναδική έκθεση στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Δραστηριότητες
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Χριστούγεννα για όλους με θέατρο, αφηγήσεις και παραδοσιακές γεύσεις
Art & Culture
MIRfestival 2025: Αναγκαίες εκρήξεις μέσα στο χάος
Εικαστικά
«Τέχνη για το εδώ και τώρα», τέχνη για όλους
Art & Culture
Ένα γιγάντιο παράσιτο στον Λόφο Φιλοπάππου, από τον ΝΕΟΝ
Art & Culture
Φένια Αποστόλου & Μαρία Χατζηαθανασιάδου: Φωτίζουν το "Αποτύπωμα" της γυναικείας ταυτότητας
Εικαστικά
Ο Αρχαίος Πειραιάς: Μια διαδραστική τριήμερη θεματική περιήγηση στα ίχνη της αρχαίας πόλης
Εικαστικά
Στο NYX Esperia Palace ανακαλύπτεις το «σχήμα της επιθυμίας»
Εικαστικά
Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη ανακοινώνει ανοικτό κάλεσμα για το Βραβείο Τέχνης 2026
Εικαστικά
Νέα εποχή για το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή
Εικαστικά
Ξετυλίγοντας μίτους στο Λόφος art project