MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για να απολαύσετε στην Αθήνα, τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μοτέλ: Για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν το έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου

Το εξαιρετικό θρίλερ «Μοτέλ» που έγραψε και σκηνοθέτησε για το Θέατρο Τέχνης ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, επιστρέφει με ανανεωμένη διανομή για δεύτερο χρόνο στη σκηνή της Φρυνίχου, μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την άνοιξη της περσινής σεζόν. Υπόθεση: Κάπου μακριά, στη μαύρη ερημιά υπάρχει ένα φτηνό μοτέλ. Κάποιοι άνθρωποι ζουν σ’ αυτό, κάποιοι πεθαίνουν, και κάποιοι είναι απλώς περαστικοί. Γύρω του ένα πυκνό δάσος, μια σκοτεινή λίμνη και μια μικρή πόλη, γεμάτη μυστικά. Οι κάτοικοι ζουν μια απλή ζωή, κι έχουν μεταξύ τους μια άρρητη συμφωνία: κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά που όλοι ξέρουν. Όμως χρειάζεται μόνο ένα μικρό σπρώξιμο για να διαλυθεί μια ολόκληρη κοινωνία. Μια νέα γυναίκα δολοφονείται στο δωμάτιο νούμερο πέντε και γίνεται η πέτρα που ταράζει τα νερά της λίμνης και φέρνει στην επιφάνεια αλήθειες θαμμένες πολύ βαθιά. Από αυτές που κρύβουμε κι από τους ίδιους μας τους εαυτούς.
Δευτέρα 7/11, 21:00
5€ – 17€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Σκηνή Φρυνίχου, Φρυνίχου 14, Πλάκα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Μοτέλ» στο Θέατρο Τέχνης12.09.2018

2. Το Παλτό, του Νικολάι Γκόγκολ στο Θέατρο Δρόμος

«Το Παλτό» του Νικολάι Γκόγκολ συνεχίζει το ταξίδι του τη νέα θεατρική περίοδο στο Θέατρο Δρόμος, σε σκηνοθεσία – ερμηνεία Θοδωρή Γκόγκου. Μια παράσταση βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του συγγραφέα που θεωρείται πατέρας του χρυσού αιώνα του ρώσικου πεζογραφικού ρεαλισμού. Στο κορυφαίο αυτό διήγημα, που δημοσιεύτηκε το 1842 ο ήρωας είναι ένας υπαλληλάκος καταδικασμένος στην ασημαντότητα από την οποία προσπαθεί να ξεφύγει. Το όνειρο του να αποκτήσει το δικό του πανωφόρι για να προστατευθεί από τον παγερό χειμώνα ταυτίζεται με την επιθυμία του να βελτιώσει τη θέση του, να αυξήσει το κύρος του, να γίνει καλύτερος και κυρίως πιο σημαντικός άνθρωπος. Μένει μέρες και νύχτες νηστικός, στερείται το κάθε τι και μαζεύει καπίκι καπίκι την αξία του πιστεύοντας ότι μαζί με την απόκτηση του θα κερδίσει και την καταξίωση στην κοινωνία. Όμως αυτό, το ίδιο παλτό είναι που θα στοιχειώσει το όνειρο του και θα γίνει εφιάλτης του.
Δευτέρα 7/11, 21:15
5€ – 10€
Θέατρο Δρόμος, Αγ. Μελετίου 25, Αθήνα

3. Αριστερόχειρες, της Νεφέλης Μαϊστράλη επιστρέφουν στο Θέατρο Μπέλλος

Η ομάδα 4frontal παρουσιάζει ξανά τους “Αριστερόχειρες” της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Θέατρο Μπέλλος αυτή τη φορά, σε σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη. Το έργο αντλεί την έμπνευσή του από τις «Παιδοπόλεις», τα αμφιλεγόμενα ιδρύματα που ίδρυσε η Βασίλισσα Φρειδερίκη κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου πολέμου, καθώς και από ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου που διαμόρφωσαν την σύγχρονη ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Στην αρχή του σκηνοθετικού σημειώματος ο Θανάσης Ζερίτης αναφέρει: “Οι Αριστερόχειρες είναι ένα έργο ανθρωποκεντρικό και βαθιά αλληγορικό. Βασισμένο σε αληθινά ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα την περίοδο του Ελληνικού Εμφυλίου, διαπραγματεύεται την έννοια της συλλογικής μνήμης ενός λαού που αρνείται να κοιτάξει κατάματα το παρελθόν του και επιμένει να επαναλαμβάνει τα λάθη του.
Δευτέρα 7/11, 21:00
9€ – 14€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Πλάκα Ακρόπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Συναυλία στο σκοτάδι: Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη

Η Νατάσσα Μποφίλιου ερμηνεύει στο σκοτάδι σε μία βιωματική συναυλιακή εμπειρία στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη, για την υποστήριξη του οργανισμού Με Άλλα Μάτια. Η γνωστή ερμηνεύτρια, έχοντας η ίδια σημαντική κοινωνική δράση, αγκάλιασε την ιδέα των «Σπουδαίων Events» και αποφάσισε να χαρίσει μία μαγική συναυλία σε όσα τυχερά άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στον χώρο, για την ενίσχυση του οργανισμού «Με Άλλα Μάτια». Στο σκοτάδι, οι διαφορές των ανθρώπων βάσει φυλής, ταυτότητας φύλου, θρησκείας, ηλικίας, σωματοτύπου και σεξουαλικού προσανατολισμού εξαφανίζονται, αφήνοντας πίσω τις γυμνές ψυχές των ανθρώπων να συνδεθούν πέρα από τους όποιους διαχωρισμούς. Η Νατάσσα Μποφίλιου, με τη μοναδική ερμηνεία της, αναλαμβάνει την ευθύνη να ταξιδέψει κάθε ακροατή και ακροάτρια σε ένα πεδίο μαγικό, πέρα από τον κόσμο της όρασης, φέρνοντας τις ημέρες του φωτός λίγο πιο κοντά.
Δευτέρα 7/11, 21:00
15€ – 20€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝατάσσα Μποφίλιου: Θέλω να σταθώ στη σωστή πλευρά της ιστορίας ακόμη κι αν χάσω τα προνόμια που έχω αποκτήσει12.09.2018

5. Η Μπέσσυ Αργυράκη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Η Μπέσσυ Αργυράκη έρχεται στη μουσική σκηνή Σφίγγα γεμάτη ζωντάνια, χαμόγελο, μεγάλη καρδιά και με μια φωνή που δεν σταματάει πουθενά. Έχει καταφέρει δεκαετίες τώρα να κρατά μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Έχει στο ενεργητικό της 18 διεθνή βραβεία και 16 προσωπικούς δίσκους. Στη σκηνή θα παρουσιάσει, με 5 σημαντικούς μουσικούς, όλη της την μουσική πορεία. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, δικά της αλλά και άλλων τραγουδιστών σε ένα πρόγραμμα – πάρτι. Ένα μουσικό πάρτι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Μπέσσυς και των φίλων της, θυμίζοντας στους παλιότερους τα εκπληκτικά party της γενιάς τους και στους νεότερους, τον τρόπο διασκέδασης μιας εποχής που έχει αφήσει ανεξίτηλα την υπογραφή της στον χώρο της διασκέδασης και της μουσικής. Συμμετέχει μαζί της ο Δημήτρης Παπαθανασίου.
Δευτέρα 7/11, 21:00
10€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b