MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε το Σαββατοκύριακο: 10 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες στην Αθήνα

Μερικές δικές μας κορυφαίες προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου.

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Βερόνικα Αργέντζη πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Τουλούζ Λωτρέκ- Η φαντασία της αμαρτίας».
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Αξύριστα Πηγούνια: Με ανανεωμένη διανομή το βραβευμένο έργο του Γιάννη Τσίρου «ανεβαίνει» ξανά στο Μικρό Χόρν

Μετά την μεγάλη επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς, το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα Πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου συνεχίζει και τη νέα θεατρική σεζόν στο Θέατρο Μικρό Χόρν, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη. Στο φετινό ανέβασμα του έργου, στο ρόλο του Σάββα είναι ο Στάθης Σταμουλακάτος και στους ρόλους του Κυριάκου, του Μαρινάκη και της Ιρίνας, βλέπουμε τους Ηλία Βαλάση, Σπύρο Ασημένιο και Αντωνία Πιτουλίδου, αντίστοιχα. Το σημαντικό αυτό θεατρικό κείμενο, 15 χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα και πάνω από 20 μετά την πρώτη του γραφή, αποδεικνύεται πιο σύγχρονο και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η ανθρώπινη εκμετάλλευση, η κατάσταση των μεταναστών, η σεξιστική αντιμετώπιση της γυναίκας, η οικονομική ανισότητα και οι σχέσεις εξουσίας – τα ζητήματα που θίγει το έργο – έχουν μάλλον διογκωθεί στις μέρες μας, παρά αμβλυνθεί. Eίναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς παρακολουθούμε χαρακτήρες «αληθινούς» και οικείους μας, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητα τους.
Σάββατο 5/11, 18:00
12€ – 17€
Θέατρο Μικρό Χόρν, Αμερικής 10, Αθήνα

Τουλούζ Λωτρέκ- Η φαντασία της αμαρτίας, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη στο Θέατρο Ολύμπια

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Βερόνικα Αργέντζη πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Τουλούζ Λωτρέκ- Η φαντασία της αμαρτίας».

Το έργο «Τουλούζ Λωτρέκ- Η φαντασία της αμαρτίας», ανεβαίνει, στο Θέατρο Ολύμπια από 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, με τους Θανάση Τσαλταμπάση και Βερόνικα Αργέντζη.
Ο Δήμος Αβδελιώδης σκηνοθετεί το έργο του Χριστόφορου Χριστοφή, με συνθέτη τον Νίκο Ξανθούλη και το κουαρτέτο εγχόρδων L’anima να ερμηνεύει επί σκηνής τη μουσική, με τον Αριστείδη Πατσόγλου στα σκηνικά και την Βασιλική Σύρμα στα κουστούμια, δημιουργώντας στο θέατρο Ολύμπια ένα πάζλ σκηνών κινηματογραφικής υφής, που αποκαλύπτουν το πνεύμα και τα αισθήματα που βίωσε ο ζωγράφος, τις τελευταίες μέρες της ζωής του, από την στιγμή που αρχίζουν τα συμπτώματα της ασθένειάς του έως και το τέλος στα 37 του χρόνια.
Σάββατο 5/11 στις 18:00 και στις 20:30. Κυριακή 6/11 στις 19:00
3€ – 25€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», Ακαδημίας 59, Αθήνα. Τηλέφωνο:210 3642540

Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Το αριστούργημα του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, «Δεσποινίς Τζούλια», παρουσιάζεται στην Αίθουσα «Σύλλογος Φίλων Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε σκηνοθεσία Ιάκωβου Μυλωνά, με τους Αγγελική Λάμπρη, Ιάκωβο Μυλωνά και Αμαλία Κλημοπούλου. Πρόκειται για αληθινή ιστορία. Ένα έργο απαγορευμένο στην Αγγλία για πενήντα χρόνια. Λαγνεία, εξουσία, πάθος, προδοσία. Η κόρη του κόμη. Ο υπηρέτης του πατέρα της. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Κάποιος θα πληγωθεί ανεπανόρθωτα. Η πάλη των τάξεων και των φύλων σ’ ένα υπέροχο έργο. Μια παράσταση που βουτάει στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και ξεσκεπάζει κάθε αδυναμία. Ο έρωτας δεν υπάρχει σα συναίσθημα αλλά μόνο σαν πράξη. Τα συναισθήματα οδηγούν στην ήττα, οδηγούν στη συντριβή. Ποιος θα νικήσει; Ποιος θα καταστραφεί;
Σάββατο 5/11, 21:00
12€ – 18€
Αίθουσα Σύλλογος Φίλων Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Ξανά, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Μπάγκειον

Μετά από έναν επιτυχημένο πρώτο κύκλο παραστάσεων τον Μάρτιο του 2022, το «Ξανά» επιστρέφει δυναμικά για οκτώ παραστάσεις στον επιβλητικό χώρο του Ξενοδοχείου Μπάγκειον με τους Νατάσα Νταϊλιάνη και Τάσο Ράπτη, σε σκηνοθεσία της ίδιας. Το έργο διαπραγματεύεται τον έρωτα, ιδωμένο μέσα από μια προσωπική αλλά και παράλληλα κοινωνικό-πολιτική διάσταση. Τι σημαίνει ο έρωτας σε μία πορεία ενός ανθρώπου, τι εργαλεία αυτογνωσίας μπορεί να προσφέρει; Μπορεί ποτέ να θεωρηθεί «επιτυχημένος» ένας έρωτας ή αναπόφευκτα χτίζεται πάνω σε προβολές, αυταπάτες, ανεκπλήρωτες ανάγκες; Μπορεί να αντέξει κακουχίες, να στηρίξει κοινωνικοπολιτικά προστάγματα; Mπορεί να λυτρώσει, να δει πραγματικά και να αγκαλιάσει τον άλλον χωρίς να έχει ανάγκη να τον αναπλάσει, να τον δημιουργήσει εκ νέου; Τελικά είναι ο έρωτας ένα κοινό βίωμα δύο ανθρώπων ή μια μοναχική διαδρομή στα άδυτα της κάθε ψυχής που πασχίζει να αγαπηθεί.. Αέναα ερωτήματα συνυφασμένα με την βιωμένη αγριότητα της ύπαρξής τους αναδύονται μέσα από έναν ποιητικό θεατρικό λόγο και ζητούν διακαώς μια απάντηση.
Κυριακή 6/11, 20:00
8€ – 12€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομόνοιας 18, Αθήνα

Girls & Boys, του Dennis Kelly για τέταρτη χρονιά στο Θέατρο 104

Ο συναρπαστικός μονόλογος του βραβευμένου με Tony συγγραφέα Dennis Kelly, «Girls & Boys», επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις, στο Θέατρο 104, σε σκηνοθεσία Άννας-Μαρίας Στεφαδούρου και ερμηνεία Δώρας Παρδάλη. Ένας συνταρακτικός μονόλογος για τη βία, την εξουσία, τις σχέσεις των δύο φύλων μέσα στη σύγχρονη πατριαρχική κοινωνία. Μία γυναίκα γνωρίζει τυχαία τον μέλλοντα σύζυγό της σ’ ένα αεροδρόμιο. Ένας έντονος, παθιασμένος, τρελός έρωτας. Σύντομα αρχίζουν να φτιάχνουν την κοινή τους ζωή. Αγοράζουν σπίτι, χτίζουν καριέρες, κάνουν παιδιά – μία συνηθισμένη οικογένεια. Μέχρι που εκείνος αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τη δουλειά του, ενώ εκείνη απολαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερη επαγγελματική αναγνώριση. Οι ισορροπίες ανατρέπονται. Τα πάντα αλλάζουν, παίρνοντας μία απροσδόκητη και εφιαλτική τροπή…
Κυριακή 6/11, 19:00
10€ – 12€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μελίνα Κανά στον Σταυρό του Νότου

Η Μελίνα Κανά παρέα με τους Αλέξανδρο Κτιστάκη και Γιάννη Λίταινα, έρχεται τα Σάββατα του Νοεμβρίου στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται, με συνοδοιπόρους τον νεαρό τραγουδοποιό από τη Λάρισα, Αλέξανδρο Κτιστάκη και τον επίσης Λαρισαίο τραγουδιστή, Γιάννη Λίταινα, να μας οδηγήσει και πάλι σε έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά και αερικά, με σαλαμάνδρες και αφρισμένες μπύρες. Σε έναν κόσμο που «αξίζει» και έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη. Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια-σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού» και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.
Σάββατο 5/11, 22:00
13€
Σταυρός του Νότου, Θαρύπου 37, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Σταμάτης Κραουνάκης στο χειμερινό Άλσος12.09.2018

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους, εμφανίζονται στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Με αφορμή το πρόσφατο ντουέτο τους «Aν εμείς χωρίσουμε» που περιλαμβάνεται στον νέο δίσκο του Κώστα με τίτλο «Περιοδεία εντός» και το ακόμα πιο πρόσφατο «Σήκωσε κύμα» που έγραψε ο Κώστας για την Ανδριάνα, θα εμφανιστούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισαν να σηκώσουν χορό και κύμα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, φέρνοντας κοντά τους το παντοδύναμο χιούμορ και το stand up, μετά από αυτά τα τρία πολύπαθα χρόνια που περάσαμε όλοι μας, θέτοντας την ερώτηση “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά”;
Το πρώτο Σάββατο, καλεσμένος τους, ο Δημήτρης Χριστοφορίδης, ένας από τους καλύτερους stand up κωμικους της γενιάς του, με πάνω από 1000 παραστάσεις στο ενεργητικό του, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από την παράστασή του «Χαμένη γενιά», τη γενιά των σημερινών 40ρηδων. 15 λεπτά γέλιο, αισιοδοξίας και αυτοσαρκασμού κόντρα στις εποχές που ζούμε.
Σάββατο 5/11, 22:00
10€ – 15€
Μουσική σκηνή Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα

Ο Χάυντν το ’σκασε!: Μια συναυλία για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η νέα παραγωγή του Μέγαρου Μουσικής Αθηνών ανεβαίνει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Μια διασκεδαστική πρωινή συναυλία για όλη την οικογένεια που αφηγείται την παράξενη ιστορία της δημιουργίας της Συμφωνίας αρ. 45 σε φα δίεση ελάσσονα, «Του αποχαιρετισμού», η οποία γράφτηκε το 1772 από τον σπουδαίο αυστριακό συνθέτη Joseph Haydn. Αυτή καινούργια μουσική πρόταση του Μεγάρου βασίζεται σε μια ιδέα και σε κείμενα της Δέσποινας Παπαγιαννοπούλου, με την Νάντια Κοντογεώργη στον διπλό ρόλο της σκηνοθέτιδας και μεταφράστριας των πάντων! Τον Πρίγκιπα Μίκλος Εστερχάζυ ερμηνεύει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Βαβαδάκης, ενώ ο μαέστρος Στάθης Σούλης διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και ταυτόχρονα υποδύεται τον Joseph Haydn.
Κυριακή 6/11, 12:00
8€ – 14€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

The Creatures -Conversations στο Θέατρο Ροές

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το ποίημα της Κατερίνας Γώγου: «Στις σόλες των αλήτικων παπουτσιών μου». Το έργο επικεντρώνεται στα πλάσματα, στον άνθρωπο που βρίσκεται σε ένα ταξίδι αναζήτησης. Φιλοσοφικές και ιδεολογικές σκέψεις και συζητήσεις μέσα από προσωπικά βιώματα που στιγματίζουν χαρακτήρες. Συναισθήματα που εναλλάσσονται και παπούτσια που πηγαινοέρχονται σαν τις ιδέες μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ζευγάρι που στις σόλες τους θα γράψουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία για την ελευθερία, την επανάσταση, την ένωση, τον αντίλογο απέναντι σε ότι αφορά την κατάχρηση εξουσίας και κόντρα σε κάθε σάπιο σύστημα που προσπαθεί να υποδουλώσει την ανθρώπινη ύπαρξη.
Σάββατο 5/11, 21:30
5€ – 12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCrossing the Freeway: Outside, σε χορογραφία Κοσμά Κοσμόπουλου στον Βιομηχανικό Χώρο ΠΛΥΦΑ12.09.2018

Γέρμα του Federico García Lorca στο Θέατρο Ροές

Μια χοροθεατρική παράσταση της ομάδας Dance Company MAZI, με χορογράφο την Μαρία Μάργαρη. Γέρμα. Ένα από τα τραγικά έργα της ισπανικής υπαίθρου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, που αφηγείται την ιστορία μιας άτεκνης γυναίκας που επιθυμεί διακαώς τη μητρότητα. Οι λέξεις του Λόρκα πάλλονται με ποιητικό ρεαλισμό δίνοντας κίνηση και ρυθμό στο δίπτυχο χορός και μουσική, κοινωνώντας στους θεατές με ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο την πλοκή της ιστορίας. Η Γέρμα, σύμβολο ανατροπής και αιφνίδιας μεταβολής των κοινωνικών προσδοκιών αποποιείται τη θηλιά στο λαιμό που φέρει από τα γεννοφάσκια της. Στερεότυπα μιας καλής γυναίκας-μάνας, τυλιγμένα προσεκτικά αθόρυβα και συγχρόνως εκκωφαντικά στα αυτιά της, στα αυτιά μας ως σήμερα. Η ελπίδα τίθεται στις γενιές που ακολουθούν για να σπάσουν τα δεσμά του υπάρχοντος συντηρητισμού.
Κυριακή 6/11, 21:00
10€ – 12€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b