MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού θα πάμε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου; 9 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Μερικές δικές μας κορυφαίες προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου 2022.

Credits: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ψηλά απ’ τη Γέφυρα, του Αρθουρ Μίλερ σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Βεάκη

Η νέα παράσταση του Γιώργου Νανούρη, «Ψηλά απ’ τη Γέφυρα», παρουσιάζεται στο Θέατρο Βεάκη με τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και την Ιωάννα Παππά στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Στο αριστούργημα του Άρθουρ Μίλερ, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης ως Έντι Καρμπόνε, ζωντανεύει τον τραγικό ήρωα, που το ανομολόγητο πάθος του για την νεαρή ανηψιά της γυναίκας του, πυροδοτεί μια συγκλονιστική εσωτερική σύγκρουση, η οποία τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του. Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Μπέατρις, τη σύζυγο του Έντι, η οποία καταλαβαίνει τι του συμβαίνει και προσπαθεί μέχρι τελευταία στιγμή να τον βοηθήσει να βγει απ’ το αδιέξοδο του.
Παρασκευή 28/10, 21:00
15€ – 25€
Θέατρο Βεάκη, Στουρναρη 32, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Νανούρης: Κανείς δεν μου έμαθε να είμαι καλός με τον εαυτό μου12.09.2018

2. Η Χάιντι και τα βουνά, του Ανδρέα Φλουράκη στο Μικρό Εθνικό

Το Εθνικό Θέατρο υποδέχεται φέτος μικρούς και μεγάλους στη Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» με ένα έργο του Ανδρέα Φλουράκη για όλη την οικογένεια, μια συγκινητική μουσική παράσταση, με τίτλο «Η Χάιντι και τα βουνά», που μιλά για τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την αγάπη, τους θριάμβους και τα δώρα της ζωής. Στην παράσταση, τρεις γενιές ηθοποιών και τρεις μουσικοί επί σκηνής ενώνονται σ’ έναν πολυμελή και δυναμικό θίασο για να ανιχνεύσουν αυτό το συναρπαστικό ταξίδι που ονομάζεται «μεγαλώνω». Ένα ταξίδι ανάμεσα σε χαρές και λύπες, σε θριάμβους και ματαιώσεις, ένα ταξίδι με απώλειες αλλά και με το θαύμα της ζωής: με αυτήν την αστείρευτη δύναμη που μας επιτρέπει να προχωράμε μαζί με όσους και όσα χάσαμε. Μια παράσταση που μιλά για τα δώρα της ζωής, για τις διεξόδους από τη μοναξιά, για τις δυνάμεις που φυλάμε μέσα μας σαν φυλακτό και πυξίδα στο ταξίδι μας σε αυτόν τον κόσμο.
Παρασκευή 28/10, 17:30
5€ – 10€
Θέατρο Rex – Σκηνή Ελένη Παπαδάκη, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNo exit, της Αγγελικής Τρομπούκη στο Μικρό Θέατρο Κεραμεικού12.09.2018

3. Τα Μάτια Τέσσερα: Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος «ανεβάζει» Γιάννη Τσίρο στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα ματιά, το έργο του Γιάννη Τσίρου, «Τα Μάτια Τέσσερα» που βραβεύθηκε με το βραβείο Δραματουργίας Κάρολος Κουν, το 2010. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης. Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του.
Σάββατο 29/10, 21:00
15€ – 17€
Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, Αθήνα

4. Αφροδίτη, του Παύλου Μάτεσι στο Bios

| Φωτογραφίες: Dimitris Syranidis

Η νουβέλα του Παύλου Μάτεσι, «Αφροδίτη», που ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Κλειτσιώτη (Κόσμοι από Γάλα) και Σοφίας Κορώνη τον περασμένο Απρίλιο και Μάιο, στο Bios, Πειραιώς 84, επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η παράσταση επιχειρεί μια διεισδυτική τομή πάνω σε μια κοινωνία ανθρώπων, που αδυνατούν να αγαπηθούν κι αλληλοσπαράζονται. Ο Άντρας, η Γυναίκα, η Μητέρα, οι Οικογενειακοί δεσμοί, τα αρχέγονα ένστικτα, οι σύγχρονοι θεσμοί κι ακόμα περισσότερο οι ρόλοι που μας επιβάλλονται από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής μας. Οι ήρωες κινούμενοι ανάμεσα στην ποιητικότητα και στον στυγνό ρεαλισμό, σε ένα δικό τους υπερβατικό αλλά και γνώριμο μας σύμπαν, κακοποιητικοί και κακοποιημένοι, μοιάζουν ανίκανοι να υπάρξουν μέσα σε αυτόν τον κόσμο, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα: Τι πάει λάθος με το ανθρώπινο γένος;
Κυριακή 30/10, 19:00
12€ – 15€
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. La Bohème: Η Ευρυδίκη στο Half Note Jazz Club

Tο Half Note φιλοξενεί την αγαπημένη ερμηνεύτρια Ευρυδίκη σε μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση αφιερωμένη στο γαλλικό τραγούδι. Ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του Παρισιού με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και σιγοτραγουδήσαμε. Μελωδίες που μας ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, σε μια ανέμελη ζωή. Σε αυτό το μελωδικό της ταξίδι την πλαισιώνουν δύο σπουδαίοι μουσικοί: ο Αντώνης Σκόκος και ο Ηρακλής Βαβάτσικας.
Παρασκευή 28/10, 22:30
15€ – 25€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

6. Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Γιάννης Μηλιώκας στο Κύτταρο για μια τελευταία συναυλία

Το Κύτταρο ακριβώς ένα χρόνο μετά τις αξέχαστες βραδιές που μας χάρισαν, υποδέχεται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, το Νίκο Ζιώγαλα και τον Γιάννη Μηλιώκα, τη θρυλική παρέα, που επιστρέφει στο «σπίτι» της και μας προσφέρει για μια τελευταία φορά, ένα μουσικό θεραπευτικό κοκτέιλ κόντρα στην κατήφεια των καιρών για να υποδεχτούμε τον «χειμώνα» που έρχεται με αισιοδοξία και γεμάτες τις καρδιές μας.
Σάββατο 29/10, 22:00
12€
Κύτταρο, Ηπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα

7. Ο Max Cooper επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μαραθώνιο live πέντε ωρών στο Ωδείο Αθηνών

Ο Max Cooper επιστρέφει για έναν επικό μαραθώνιο πέντε ωρών στο Ωδείο Αθηνών, προκειμένου να παρουσιάσει όχι μόνο την εντυπωσιακή τελευταία του κυκλοφορία «Unspoken Words», αλλά και αγαπημένα κομμάτια του παρελθόντος σε ένα clubby techno mix. Ο Max Cooper συνδυάζει εντυπωσιακά οπτικά, εκπληκτικό ηχητικό σχεδιασμό, που κόβει την ανάσα, και συναισθηματική χορευτική εξερεύνηση για να δημιουργήσει προσαρμοσμένες στο περιβάλλον αισθητηριακές εμπειρίες. Ως καλλιτέχνης, κατέχει μοναδική θέση στα μουσικά δρώμενα καθώς επιτυγχάνει το συγκερασμό της ηλεκτρονικής μουσικής, της οπτικής τέχνης και της επιστήμης με εγκαταστάσεις, ζωντανά ηχητικά και οπτικοακουστικά πειράματα και καθηλωτικές παραστάσεις.
Κυριακή 30/10, 16:30
25€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα 

ΧΟΡΟΣ

8. Σαραγήνη, του Τάσου Μπεκιάρη στο Arroyo

Photo Credits: Πάτροκλος Σκαφίδας

Η Load Dance Theatre παρουσιάζει τη «Σαραγήνη», τη νέα χορογραφική δουλειά του χορογράφου Τάσου Μπεκιάρη στη νέα σκηνή του ΑRROYO. Η παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ματιά, μια νέα μέθοδο χορού εστιασμένη στο ανθρώπινο βίωμα και στο «ομιλούν» σώμα που αυτό δημιουργεί. Έξι άνθρωποι συνεπείς στις διαφορετικές χορευτικές τους καταβολές, κουμπώνουν σ’ ένα σουρεαλιστικό θέαμα χοροθεάτρου συνομιλώντας με το κοινό σε κάποιο ομιχλώδες τοπίο. Οι λέξεις κλωβός και χρόνος που στο άκουσμα τους προκαλούν ταραχή, γίνονται το σημείο συνάντησης με την ύπαρξη καθαυτή. Σώματα που ιδιοποιούνται καταχρηστικά, αυτοαναιρούνται εθελοντικά, τζογάρουν σαρκικά, παίζουν εξουσιαστικά, πρωταγωνιστούν σε μια total theatre παράσταση. Τα πρωτόπλαστα προσωπεία τους αναπαράγουν μια ρεπλίκα ζωής που εκείνοι τολμούν να την χαρακτηρίσουν ΕΓΩ. Και το Ε Μ Ε Ι Σ ;
Σάββατο 29/10, 21:00
12€ – 15€
Arroyo, Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ28η Οκτωβρίου: Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης12.09.2018

9. Βασίλισσα χωρίς φτερά, της Μαρίας Γοργία στον Χώρο Αμάλγαμα

Credits: Αγγελική Σβορώνου

Με το νέο έργο «Βασίλισσα χωρίς φτερά», η χορογράφος Μαρία Γοργία και το Αμάλγαμα συνεχίζουν την έρευνα του «ολιστικού» μοντέλου έκφρασης, δηλαδή της σύνθεση κίνησης-λόγου-αντικειμένου-φωνής. Έχοντας παρακολουθήσει πρόσφατα μαθήματα Μελισσοκομίας, η χορογράφος Μαρία Γοργία εμπνέεται από την κοινωνία των μελισσών. Αναζητώντας το αβίαστο μαζί, εκείνο το οποίο ερμηνεύουμε ως apriori υπάρχον συχνά στη Φύση, “να είμαστε μαζί χωρίς σκέψη, χωρίς πόνο” όπως λέει και ο χαρισματικός συγγραφέας Νικήτας Σινιόσογλου, ο οποίος έχει δημιουργήσει το κύριο μέρος των κειμένων του έργου, η χορογράφος εκφράζει την αγωνιώδη της επιθυμία για μια ανθρώπινη κοινωνία στην οποία η έγνοια του Άλλου δεν θα καθορίζεται ούτε από χριστιανικές έννοιες της αρετής και της φιλευσπλαχνίας, ούτε από όποιες ποιότητες πειθαρχίας, φόβου, συμφέροντος ή υπακοής.
Κυριακή 30/10, 21:00
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά. Ελάχιστη προτεινόμενη συνεισφορά: 8 ευρώ
Χώρος Αμάλγαμα, Μενάνδρου 47 (5ος όροφος), Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b