MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

28η Οκτωβρίου στην TV: Οι ταινίες και οι εκπομπές για την εθνική μας επέτειο που θα δούμε σήμερα

Όλες οι ταινίες και οι εκπομπές που θα παρακολουθήσουμε στην τηλεόραση σήμερα Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου, ημέρα που τιμάται η εθνική μας επέτειος.

Monopoli Team

ΕΡΤ2

18:10 Η Δασκάλα με τα Ξανθά Μαλλιά

Πολεμικό δράμα ελληνικής παραγωγής 1969

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άγγελος Αντωνόπουλος, Παντελής Ζερβός

1940. Στο χωριό Κρυόβρυση έρχεται η νέα δασκάλα, η Μυρτώ. Η ομορφιά της θα συζητηθεί και θα τη βάλει στο μάτι ο Σωτήρης Γαρμπής. Αυτή όμως θα γνωρίσει και θα αγαπήσει τον γιο του προέδρου, Στέφανο. Τα κουτσομπολιά και οι κακοήθειες του Γαρμπή θα αναγκάσουν το ζευγάρι να παντρευτεί στις 27 Οκτωβρίου. Το ξημέρωμα που το γλέντι βρίσκεται στο τέλος του, έρχεται η είδηση της κήρυξης του πολέμου και ο Στέφανος φεύγει για το μέτωπο

ALPHA

21:00 Υπολοχαγός Νατάσσα

Δραματική πολεμική περιπέτεια ελληνικής παραγωγής, 1970

Σκηνοθεσία: Διονύσης Φερεντίν   Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κώστας Καρράς, Σπύρος Καλογήρου

Νταχάου 1965. Η Νατάσσα Αρσένη επισκέπτεται το χώρο συγκέντρωσης που την βρήκαν οι Αμερικανοί στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και στη συνέχεια ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής της στην Ελλάδα. Μέσα στο τρένο ο νους της γυρίζει στο παρελθόν. Θυμάται τις παραμονές του ελληνο-ιταλικού πολέμου που γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα, τον Ορέστη. Τότε που ανάμεσα στους Γερμανούς αξιωματικούς ήταν και ο συμφοιτητής της στο ωδείο, Μαξ Ρόιτερ, ο οποίος έγινε υπολοχαγός των SS, παρ’ όλο που η μητέρα του ήταν Ελληνίδα. Θυμάται τις περιπέτειες που πέρασε μέχρι να βρεθεί με τον Ορέστη, τον γάμο της που κόντεψε να διακοπεί από τον Μαξ, αλλά και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον ίδιο τον Μαξ. Θυμήθηκε, όμως, και το χαμό του Ορέστη, που εκτελέστηκε από Έλληνες αντάρτες που τον πέρασαν για Γερμανό, αλλά και το παιδί που είχε αποκτήσει μαζί του.

21:00 Τραγούδια του ’40

Παρουσίαση: Γιώργος Παπαστεφάνου

Πρόκειται για τη μουσική εκπομπή «Μουσική Βραδιά», η οποία έχει ως θέμα τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθήνας την περίοδο της ιταλικής εισβολής και λίγο αργότερα, κατά τη γερμανική κατοχή. Ο Γιώργος Παπαστεφάνου μας δίνει το ιστορικό πλαίσιο της εποχής εκείνης ενώ εναλλάσσονται ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του ’40. Ακούγονται τραγούδια που έγιναν γνωστά εκείνη την εποχή, ενώ διάφοροι άνθρωποι του θεάτρου ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις τους για την πορεία του θεάτρου κατά τα δύσκολα χρόνια της Kατοχής.

ΕΡΤ1

22:00 Κοντσέρτο για Πολυβόλα

Δραματική ταινία ελληνικής παραγωγής 1967

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος   Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Μάνος Κατράκης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Γιάννης Αργύρης, Ζώρας Τσάπελης, Σπύρος Καλογήρου

Η Νίκη, μια πολιτική υπάλληλος στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, παραμονές του πολέμου του 1940, παραδίδει στρατιωτικά έγγραφα στους Ιταλούς, οι οποίοι την εκβιάζουν με τη ζωή του αδελφού της. Όταν αποκαλύπτεται η πράξη της, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο, αλλά ο στρατηγός Δαρείος της προτείνει να συνεχίσει να προμηθεύει τους Ιταλούς με έγγραφα, πλαστά αυτή τη φορά. Στο διπλό αυτό παιχνίδι κατασκοπείας εμπλέκεται και ο λοχαγός Θεοδώρου, ερωτευμένος με τη Νίκη, όταν, εξαιτίας της, συλλαμβάνεται και καταδικάζεται σε θάνατο, με την κατηγορία της έσχατης προδοσίας.

ΑΝΤ1

20:00 Μία γυναίκα στην Αντίσταση

Ελληνική δραματική ταινία μυθοπλασίας 1970

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος  Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Λυκούργος Καλλέργης, Λαυρέντης Διανέλλος, Δήμος Σταρένιος, Κάκια Παναγιώτου

Σε μια εξοχική βίλα κοντά στην Καστοριά, η Άννα Κωλέτη γιορτάζει τους αρραβώνες της με τον σμηναγό Δημήτρη Ζορμπά. Η κήρυξη του Ελληνοϊταλικού Πολέμου καταστρέφει την ευτυχία της και η οικογένεια παρασύρεται από τη δίνη των γεγονότων.
Αργότερα, πιστεύοντας ότι ο αρραβωνιαστικός της σκοτώθηκε στον πόλεμο, η Άννα συνδέεται με έναν Γερμανό διοικητή Κατοχής, ώστε να αποσπά μυστικά για λογαριασμό της Αντίστασης. Ο ρόλος της όμως αποκαλύπτεται και η ίδια καταλήγει κρατούμενη στα υπόγεια της Κομαντατούρ.

22:00 Άδωξοι Μπάσταρδη

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο   Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μελανί Λορέν, Κρίστοφ Βαλτς

Μια επίλεκτη ομάδα Αμερικανών κομάντο, η οποία έχει γίνει ο φόβος κι ο τρόμος των ναζί στην κατεχόμενη Γαλλία, αναλαμβάνει, σε συνεργασία με την Εβραία ιδιοκτήτρια ενός παριζιάνικου σινεμά, μια επικίνδυνη αποστολή που μπορεί ν’ αλλάξει την εξέλιξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

OPEN BEYOND

21:00 Αυτοί που μίλησαν με τον Θάνατο

Πολεμικό δράμα ελληνικής παραγωγής 1970

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Γιάννης Φέρτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός

Η Μάρθα, ο Κώστας, ο Γιάννης, ο Νέστορας και ο Πάνος είναι μια παρέα συμφοιτητών. Το πάρτυ που δίνει στο σπίτι της η Μάρθα, το διαδέχεται το επόμενο πρωινό η κήρυξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. Τα αγόρια θα φύγουν για το μέτωπο, ενώ η Μάρθα θα γίνει εθελόντρια νοσοκόμα και θα μετατεθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρεθεί και ο Κώστας τραυματισμένος. Λίγους μήνες αργότερα θα βρεθούν όλοι στην Αθήνα συνεχίζοντας τις σπουδές τους, αλλά και οργανώνοντας μια αντιστασιακή ομάδα, στην οποία ο Κώστας δεν δέχεται να μπει γιατί ο πατέρας του ποτέ δεν έκρυψε τα φιλογερμανικά αισθήματά του. Όταν η οικογένειά του αρχίζει να αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης, ο Κώστας πιάνει δουλειά σαν μεταφραστής στη γκεστάπο.

23:00 28η Οκτωβρίου ώρα 5:30

Πολεμική ταινία ελληνικής παραγωγής 1971

Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης Παίζουν: Χρήστος Πολίτης, Βέρα Κρούσκα, Λάκης Κομνηνός, Γιάννης Κατράνης

Στη Μικρή Λεύκα, ένα μικρό χωριό της Μακεδονίας μετά την κατάρρευση του μετώπου, εγκαθίσταται ένας γερμανικός λόχος και οι κάτοικοι αναγκάζονται να δουλεύουν στο τοπικό εργοστάσιο, που από εργοστάσιο ξυλείας μετατράπηκε σε εργοστάσιο κατασκευής πολεμοφοδίων. Μέσα στη βία και την τρομοκρατία καλλιεργείται το πνεύμα της αντίστασης μέχρι τη στιγμή που έρχεται η απελευθέρωση.

COSMOTE CINEMA 1HD

21:00 Η Καλύτερη Στιγμή τους

Πολεμικό δράμα βρετανικής παραγωγής 2016

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφινγκ   Παίζουν: Τζέμα Αρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Νάι, Τζακ Χιούστον, Τζέικ Λέισι

1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κάτριν, μία άπειρη σεναριογράφος, προσλαμβάνεται από το τμήμα κινηματογράφου του βρετανικού υπουργείου πληροφοριών ως μέρος ενός συνεργείου που δουλεύει κάτω από τη συνεχή απειλή των βομβαρδισμών προκειμένου να φτιάξει μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της.

COSMOTE CINEMA 2HD

19:40 Ο Αετός που πάτησε στην Γη

Πολεμική ταινία βρετανικής παραγωγής 1976

Σκηνοθεσία: Τζον Στέργκες Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ

Δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος. Ο συνταγματάρχης Ραντλ (Ρόμπερτ Ντιβάλ) ανακαλύπτει ότι ο Ουίστον Τσόρτσιλ σκοπεύει να περάσει δύο μέρες σε ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριό της Αγγλίας. Ο Ραντλ είναι πεπεισμένος ότι θα έπρεπε να επιχειρήσουν να τον απαγάγουν και ζητά τη βοήθεια του Συνταγματάρχη Στάινερ (Μάικλ Κέιν) ο οποίος είναι καταδικασμένος σε θάνατο, και ενός Ιρλανδού, του Λίαμ Ντέβλιν (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Μία ομάδα αλεξιπτωτιστών προσγειώνονται στην Αγγλία με ασφάλεια και είναι έτοιμοι για την απαγωγή. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν βάσει σχεδίου μέχρι τη στιγμή που οι Άγγλοι ανακαλύπτουν το σχέδιο των Γερμανών.

22:00 Απόδραση στην Αθήνα

Πολεμική ταινία βρετανικής παραγωγής 1979

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κοσμάτος  Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Κλαούντια Καρντινάλε, Τέλι Σαβάλας

Το σχέδιο του Φύρερ για τη λεηλασία των αμύθητων θησαυρών σε απομακρυσμένο νησί της Ελλάδος έχει τεθεί σε εφαρμογή. Οι αιχμάλωτοι πολέμου από το βλέμμα του Αυστριακού ταγματάρχη Όττο Χεκτ, ανασκάπτουν ανεκτίμητα ελληνικά μνημεία. Ο Ζίνο, ο αρχηγός των αντιστασιακών του νησιού, μαζί με τη γυναίκα του Ελεάνα, ιδιοκτήτρια οίκου ανοχής, προσπαθούν να κατατροπώσουν τους εισβολείς. Ο Ζίνο και οι άνδρες του συγκρούονται με τους Γερμανούς, προσπαθούν να σώσουν τους αιχμαλώτους και να εντοπίσουν τη θέση ενός υποβρυχίου ανεφοδιασμού. Για να νικηθούν οι Γερμανοί θα πρέπει να καταστραφεί και ο εξοπλισμός επικοινωνιών στο Αθηναϊκό Όρος, κάτι που υπόσχεται πολλή δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ28η Οκτωβρίου: Ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο Ακρόπολης12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b