MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Οι Λουόμενες, της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Tempus Verum

Οι Λουόμενες, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη, μετά από δύο πετυχημένους κύκλους παραστάσεων αποχαιρετούν το Παγκράτι και μετακομίζουν στον Κεραμεικό. Το Υδροθεραπευτήριο “Ο Ασκληπιός” θα λειτουργήσει αυτή τη φορά στο θέατρο Tempus Verum, στην οδό Ιάκχου, αναμένοντας παλιούς και νέους θεατές να απολαύσουν την «ιαματική» αυτή παράσταση. Ακάθεκτες στους ρόλους τους συνεχίζουν και οι τρεις πρωταγωνίστριες, Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Πετεβή.
Πέμπτη 27/10, 21:30
12€ – 16€
Θέατρο Tempus Verum, Ιάκχου 19, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜαρία Πετεβή: Δεν ψάχνω τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ψάχνω τη δημιουργία12.09.2018

2. The Weather In Europe, του Γιώργου Βαλαή στο Θέατρο Θησείον

Μια υπαρξιακή κωμωδία για το μέλλον ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον – Ένα Θέατρο για τις Τέχνες, για 20 μόνο παραστάσεις. Έξι άτομα αποκλεισμένα στο gate ενός αεροδρομίου λόγω κλιματικής κρίσης. Ένα χορικό ανθρώπων που περιμένει, συζητά, διαφωνεί, θυμάται, χορεύει, ονειρεύεται. Ο φόβος τους για τον καιρό είναι ο φόβος τους για το μέλλον. Η συνάντησή τους αποκαλύπτει ταυτόχρονα μια έξαρση ανασφάλειας που επικρατεί σε όλη την Ευρώπη, ανασφάλεια κλιματική, ενεργειακή, γεωπολιτική και προσωπική.
Πέμπτη 27/10, 21:00
12€ – 15€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Αθήνα

3. Γάμος του Μάριου Ποντίκα στο θέατρο Επί Κολωνώ

Η Ομάδα Νάμα ανεβάζει στο Θέατρο Επί Κολωνω, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Μάριου Ποντίκα, τον «Γάμο», το έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1980-1981 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.
Μια νεαρή κοπέλα βιάζεται και ό,τι ακολουθεί είναι οι αλλεπάλληλοι “βιασμοί” της από την οικογένεια, την κοινωνία, τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης. Η ίδια βρίσκεται “καθηλωμένη” σε όλη τη διάρκεια του έργου, αμέτοχη και ανυπεράσπιστη, ενώ παρακολουθούμε όλους τους ανθρώπους γύρω της να έχουν λόγο και άποψη γι’ αυτό που της συνέβη και δικαιώματα πάνω στο σώμα της, που γίνεται ένα πεδίο συγκρούσεων. Η υποκρισία οδηγεί στη συμβιβαστική λύση του γάμου της με τον βιαστή της και την ίδια στην αυτοπυρπόληση. Τυλιγμένη ολόκληρη σε επιδέσμους λόγω των καθολικών εγκαυμάτων, παραμένει βουβή μέχρι τέλους στην αίθουσα δικαστηρίου, αρνούμενη να ενδώσει σε οποιαδήποτε συναινετική συμμετοχή της και γίνεται το τραγικό σύμβολο της αξιοπρέπειας απέναντι σε κάθε είδους βιασμό. Ένα έργο που συνεχίζει να μιλάει εξ ίσου καθαρά και δυνατά στους θεατές, όσο και τη στιγμή της συγγραφής του, αιχμηρό σαν ακονισμένο ξυράφι.
Πέμπτη 27/10, 21:15
16€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Τραγουδιστά: Η Κατερίνα Παπουτσάκη στο Σταυρό του Νότου Plus

Η Κατερίνα Παπουτσάκη θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου με τα αγαπημένα της τραγούδια. Θα μας παρουσιάσει μια συλλογή από τραγούδια που σημαίνουν πολλά για εκείνη. Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό μυρωδιές από τα παλιά αλλά και μελωδίες του σήμερα. Όλα αυτά «πειραγμένα» με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα.
Πέμπτη 27/10, 21:30
12€
Σταυρός του Νότου, Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Νέος Κόσμος

5. Η Αγγελική Τουμπανάκη στο Half Note Jazz Club

Η μουσική παράσταση “For Women” που συγκίνησε το κοινό, επιστρέφει ανανεωμένη στο Half Note Jazz Club. Η World Jazz βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τέσσερις αγαπημένους και εκλεκτούς μουσικούς, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής, δημιουργούν τη μουσική παράσταση “For Women” με στόχο να τιμήσουν και να αφηγηθούν ιστορίες ξεχωριστών Γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και έγιναν τραγούδια. Ενώνουν ετερογενείς μουσικές και σχεδιάζουν ένα πολυδιάστατο σύμπαν, αφιερωμένο στη Γυναίκα.
Πέμπτη 27/10, 21:30
10€ – 15€
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγγελική Τουμπανάκη: Η μουσική με κάνει να αισθάνομαι ευτυχισμένη και ελεύθερη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b