MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Solaris, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο «Άσυλο Ανιάτων» για μια τελευταία παράσταση

Η Ομάδα Θεάτρου OPERA παρουσιάζει, στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων- «Άσυλο Ανιάτων», τη βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στάνισλαβ Λεμ παράσταση, «Solaris», σε σκηνοθεσία-διασκευή Θοδωρή Αμπαζή. Πρόκειται για μία φιλοσοφική κριτική στην ανθρώπινη δυνατότητα να κατανοήσει τον κόσμο. Η παράσταση επικεντρώνεται στο υπαρξιακό κομμάτι του σπουδαίου μυθιστορήματος, όπου το υποσυνείδητο των ηρώων έρχεται αντιμέτωπο με τις έννοιες της πραγματικότητας, του υποσυνείδητου και το πόσο προετοιμασμένος είναι ο άνθρωπος για το μεταφυσικό. Είναι μια σκηνική σύνθεση που συνομιλεί με τον χώρο σε πολλά επίπεδα, αξιοποιώντας δημιουργικά μέρος των εγκαταστάσεων με δρώμενα, προβολές και events που επεκτείνουν την εμπειρία της παράστασης.
Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 20:30
15€
Άσυλο Ανιάτων – Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ομάδα Θεάτρου ΟΠΕRA συστήνει τον «κόσμο» του Solaris στην άδεια πτέρυγα του Ασύλου Ανιάτων12.09.2018

2. Το Backpack, του Σπύρου Δ. Μιχαλόπουλου στο Θέατρο 104 για μια τελευταία φορά

Photo Credits: Ελίνα Γιουνανλή

Το νεοελληνικό έργο “Backpack” από τον βραβευμένο δημοσιογράφο Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο, σε σκηνοθεσία Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους για μια τελευταία παράσταση στο Θέατρο 104. Στην Αθήνα του σήμερα, η παράδοση ενός Backpack προκαλεί έκπληξη, αναστάτωση, απορίες και ανατροπές. Το χαμένο σακίδιο, που έχει αφεθεί επιμελώς και εσκεμμένα, κάπου στο πολύβουο μετρό, περιλαμβάνει όχι μόνο πολύτιμο περιεχόμενο αλλά και απαντήσεις σε κρίσιμα και στοιχειωμένα ερωτήματα. Ένα Backpack που ζυγίζει όσο το βάρος της συνείδησης.
Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 21:15
10€ – 14€
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Τρίτη 25 Οκτωβρίου12.09.2018

3. Αριζόνα του Juan Carlos Rubio ξανά στο Θέατρο Σταθμός

Μετά τον πρώτο επιτυχημένο του κύκλο παραστάσεων, το βραβευμένο έργο του Juan Carlos RubioΑριζόνα“, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Αθήνα και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Σταθμός, σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.
Ένα ζευγάρι Αμερικανών συμμετέχει στο κρατικό πρόγραμμα για την αποτροπή εισόδου μεταναστών στη χώρα. Μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κάτω από τον καυτό ήλιο της Αριζόνα, ο Τζορτζ και η Μάργκαρετ δεν βρίσκονται αντιμέτωποι με τους μετανάστες, που επιχειρούν να “εισβάλουν” στη χώρα, αλλά με προσωπικούς εχθρούς του εαυτού και της σχέσης τους. Μπροστά στη συναισθηματική έρημο που απλώνεται μπροστά τους, η ζωή τους παίρνει απρόβλεπτη τροπή. Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη όλων εκείνων των παιδιών, που προσπάθησαν να περάσουν ένα σύνορο, μια θάλασσα, ένα τείχος και δεν τα κατάφεραν ποτέ.
Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 21:00
8€ – 15€
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Αλέξανδρος Γαβριηλίδης Πέτριν και Κωνσταντίνος Δεστούνης στο Ωδείο Αθηνών

Δύο ταλαντούχοι μουσικοί της νέας γενιάς, ο Αλέξανδρος Γαβριηλίδης-Πέτριν και ο Κωνσταντίνος Δεστούνης, παρουσιάζουν στο Ωδείο Αθηνών ένα μουσικό πρόγραμμα μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο. Στη συναυλία οι ακροατές θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν ένα έργο του Κωνσταντίνου Δεστούνη σε Πρώτη Εκτέλεση.
Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 20:00
6€ – 12€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα

5. Ντον Τζοβάννι του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μετά την παρουσίασή του στην Κοπεγχάγη από τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, ο “Ντον Τζοβάννι” επιστρέφει στην Αθήνα με την παρουσία κοινού στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας της Δανίας Τζων Φούλτζεϊμς. Στον Ντον Τζοβάννι –ένα από τα ορόσημα του οπερατικού ρεπερτορίου– ο Μότσαρτ αποδίδει με τη μουσική του όλες τις όψεις της πορείας του ανθρώπου που τα βάζει με τον Θεό και παίρνει την τύχη του στα χέρια του. Η υπόθεση αφορά τις ερωτικές περιπέτειες του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι. Σε μια από αυτές, αποπειράται να βιάσει την Ντόννα Άννα. Προσπαθώντας να διαφύγει, σκοτώνει τον πατέρα της, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Καθώς ο Ντον Τζοβάννι δεν μετανοεί για όσα έχει πράξει, οδηγείται στην Κόλαση.
Τρίτη 25 Οκτωβρίου, 19:30
15€ – 80€
Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b