MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

Προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Photo Credits: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. 42497: Το νέο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη στο θέατρο Ήβη

Ο αγαπημένος δημιουργός, Γιώργος Καπουτζίδης, έρχεται και πάλι στο Θέατρο ΗΒΗ, τη θεατρική του στέγη εδώ και τρία χρόνια, με το νέο του έργο με τίτλο «42497». Σε ένα δυστοπικό μέλλον, οι άνθρωποι ζουν κάτω από την επιφάνεια της γης, προσπαθώντας να επιβιώσουν από τις παρενέργειες των επιπόλαιων επιλογών που έκαναν επί δεκαετίες ολόκληρες. Οι ανθρώπινες σχέσεις αναπτύσσονται, καταβαραθρώνονται και επαναπροσδιορίζονται, μέσα από την γνωστή ενσυναίσθηση και την ευαισθησία του Γιώργου Καπουτζίδη. Ένα πρωτότυπο έργο, που μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στο «σκοτάδι της αβύσσου» και πόση δύναμη χρειάζεται για να «βγούμε και πάλι στην επιφάνεια». «Μια ιστορία που δεν έχει ειπωθεί ακόμα, αλλά μπορεί και να την ζούμε ήδη».
Παρασκευή 21/10, 21:00
15€ – 25€
Θέατρο ΗΒΗ, Σαρρή 27, Αθήνα 

2. Μπεντ, του Μάρτιν Σέρμαν σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο Θέατρο Χώρα

Το αριστούργημα του Μάρτιν Σέρμαν, «ΜΠΕΝΤ», ανεβαίνει στο Θέατρο Χώρα, σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Το «ΜΠΕΝΤ», του Μάρτιν Σέρμαν, έχει ως βασικό θέμα, τον απαγορευμένο έρωτα δύο ανδρών σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης το 1936. Σε μια εποχή βίας, κακοποιήσεων και απαξίωσης των αδύναμων, το «ΜΠΕΝΤ», δυστυχώς, αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρο. Η προκατάληψη, η κατηγοριοποίηση των πολιτών, η φασιστική αντίληψη διαπερνά τομείς της καθημερινής μας ζωής. Τα νεοναζιστικά κινήματα, η έξαρση της εθνικιστικής προπαγάνδας καθιστούν το μήνυμα του έργου δυνατό και αναγκαίο. Ο Σέρμαν ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για την ανθρωπότητα και μέσα από την αριστοτεχνική του δημιουργία εξάρει την ελευθερία στην καρδιά, στο νου και στο σώμα. Σπρώχνει στο προσκήνιο την ανθρώπινη ύπαρξη και αναδεικνύει την αξία της αγάπης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης σαν την υπέρτατη δύναμη της ζωής, της επιβίωσης.
Παρασκευή 21/10, 21:00
16€ – 20€
Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Αθήνα

3. Η Νύχτα των Μυστικών, του Άκη Δήμου στο Θέατρο Μπέλλος

Το νεοελληνικό έργο του Άκη Δήμου «Η νύχτα των μυστικών» παρουσιάζεται στο Θέατρο Μπέλλος, σε σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου. Ένα σύγχρονο έργο που πραγματεύεται και με ρεαλισμό αλλά και με έναν ιδιαίτερο και αλληγορικό τρόπο την έννοια της κακοποίησης σε όλα τα επίπεδα μιας σχέσης και σε όλες της τις εκφάνσεις. Η ιστορία ξεκινά όταν ένα ζευγάρι περιπλανιέται μία νύχτα στον γοητευτικό και απρόβλεπτο κόσμο ενός τσίρκου. Από λεπτό σε λεπτό, η παράσταση αρχίζει. Τέσσερα αλλόκοτα πλάσματα, ήρωες του τσίρκου, συνδιαλέγονται μαζί με έναν άντρα και μια γυναίκα και προκαλούν έναν αναπάντεχο καταιγισμό αποκαλύψεων. Όπως σημειώνει και η σκηνοθέτις «Σε μια νυχτερινή χίμαιρα, η παράσταση μας εκθέτει στην σκληρότητα του ανθρώπου, τη δίνη της υπαρξιακής αναζήτησης, την εξουσία της πατριαρχίας και εν τέλει την αδυναμία του ανθρώπου να ταυτιστεί με την έννοια του “μαζί”».
Παρασκευή 21/10, 20:30
9€
Θέατρο Μπέλλος, Κέκροπος 1, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑικατερίνη Παπαγεωργίου: Η σκηνοθέτις που άφησε το Λονδίνο για να κάνει θέατρο στη γλώσσα της12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Αναμνήσεις ενός κοριτσιού: Μια μουσική παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

O Μϊκης Θεοδωράκης με την κόρη του Μαργαρίτα_Επεξεργασία φωτογραφίας Ελένη Κασκαρίκα

Ο τριετής κύκλος «Μίκης Θεοδωράκης» φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια μοναδική παράσταση μουσικής και λόγου, που ψηλαφεί με νοσταλγική διάθεση το σύνορο όπου η προσωπική μνήμη αγγίζει τη συλλογική ιστορία και η ζωή αλληλεπικαλύπτεται με την τέχνη. Η μουσική παράσταση «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού» βασίζεται στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και τα αυτοβιογραφικά γραπτά της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη. Στην παράσταση συμμετέχει το μουσικό σύνολο Λιποτάκτες – μικρό συγκρότημα της θρυλικής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», κείμενά της διαβάζει η Μαργαρίτα Θεοδωράκη ενώ δημοφιλή τραγούδια ερμηνεύουν ο Παναγιώτης Πετράκης και ο Άγγελος Θεοδωράκης.
Παρασκευή 21/10, 20:30
10€ – 15€
Εναλλακτική Σκηνή – Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔύο χρόνια χωρίς τον Μίκη Θεοδωράκη: 10 soundtracks που άφησαν εποχή12.09.2018

5. “Ντον Τζοβάννι” του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Μετά την παρουσίασή του στην Κοπεγχάγη από τη Βασιλική Όπερα της Δανίας, ο “Ντον Τζοβάννι” επιστρέφει στην Αθήνα με την παρουσία κοινού στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο διακεκριμένος σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της Βασιλικής Όπερας της Δανίας Τζων Φούλτζεϊμς. Στον Ντον Τζοβάννι –ένα από τα ορόσημα του οπερατικού ρεπερτορίου– ο Μότσαρτ αποδίδει με τη μουσική του όλες τις όψεις της πορείας του ανθρώπου που τα βάζει με τον Θεό και παίρνει την τύχη του στα χέρια του. Η υπόθεση αφορά τις ερωτικές περιπέτειες του ακόλαστου Ισπανού ευγενούς Ντον Τζοβάννι. Σε μια από αυτές, αποπειράται να βιάσει την Ντόννα Άννα. Προσπαθώντας να διαφύγει, σκοτώνει τον πατέρα της, ο οποίος επιστρέφει από τον κόσμο των νεκρών προκειμένου να πάρει εκδίκηση. Καθώς ο Ντον Τζοβάννι δεν μετανοεί για όσα έχει πράξει, οδηγείται στην Κόλαση.
Παρασκευή 21/10, 19:30
15€ – 80€
Κεντρική Σκηνή της ΕΛΣ – Αίθ. “Σταύρος Νιάρχος”, Λ.Συγγρού και Ευριπίδου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b