MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για την Τρίτη 18 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ανάμεσα σε δύο κόσμους, του Ιβάν Τουργκένιεφ στο Σύγχρονο Θέατρο

Η παράσταση-ύμνος στον έρωτα και στην αγάπη “Ανάμεσα σε δύο κόσμους” , σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, στο Σύγχρονο Θέατρο. Το τελευταίο αυτό έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα είναι μία ερωτική ιστορία βασισμένη σε αληθινό γεγονός. Ο Τουργκένιεφ εμπνευσμένος από το «Ασμά Ασμάτων» και βαθιά επηρεασμένος από τον έρωτά του για την Πολίν Βιαρντό (η οποία ήταν καλή φίλη και με τον Φρεντερίκ Σοπέν με τον οποίο συχνά έπαιζαν μαζί πιάνο) ξεδιπλώνει στο χαρτί με μαεστρία τον έρωτα δύο νέων ο οποίος κατορθώνει να νικήσει ακόμα και τον θάνατο. Η παράσταση είναι ενδεδυμένη αποκλειστικά με τη μουσική του Σοπέν δημιουργώντας μια άκρως ρομαντική ατμόσφαιρα.
Τρίτη 18/10, 21:15
12€
Ευμολπιδών 45, Αθήνα

2. Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, στο Θέατρο Νέου Κόσμου

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαγεωργίου, μετά τα συνεχόμενα sold out της προηγούμενης σεζόν, συνεχίζει και φέτος την πορεία της στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Προσπαθεί να αναδείξει τον κεντρικό πυρήνα του έργου “Μπαίνει η δεσποινίς Μαργαρίτα“, δημιουργώντας ένα νέο αισθητικό πλαίσιο στο χαρακτηρισμένο από πολλούς κριτικούς ήδη κλασικό κείμενο της Δεσποινίδος Μαργαρίτας. Ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε το έργο κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας. Μέσω της σχέσης της δασκάλας Κας Μαργαρίτας με τους μαθητές της (με το κοινό στο ρόλο των… μαθητών), η παράσταση, αξιοποιώντας την εκρηκτική γραφή και το καυστικό χιούμορ του συγγραφέα, θα γίνει ένας ύμνος για αυτούς που λαχτάρησαν κρυφά την αγάπη και την τρυφερότητα μα δεν την συνάντησαν ποτέ.
Τρίτη 18/10, 21:15
13€ – 16€
Αντισθένους και Θαρύπου, Νέος Κόσμος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Παπαγεωργίου: Μεγαλώνω αποκλειστικά μέσα από τα τραύματα μου12.09.2018

3. Η Νύχτα της Κουκουβάγιας, του Γιώργου Διαλεγμένου στο BIOS

Credits: Θωμάς Μπέλτσιος

Το σπουδαίο έργο «Η Νύχτα της Κουκουβάγιας» του Γιώργου Διαλεγμένου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγαρτζίδη και Δέσποινας Αναστάσογλου|Elephas tiliensis μεταφέρεται ξανά στην σκηνή, σε έναν νέο κύκλο παραστάσεων στο BIOS. Μια παράσταση-αλληγορία για τη ζωή και τον θάνατο, σκληρή και σαρκαστική, για την αναπόφευκτη στιγμή που κάθε άνθρωπος αντικρίζει το σκοτάδι του παρελθόντος του• για την κάθαρση που το σκοτάδι φέρνει στο παρόν του.
Τρίτη 18/10, 21:00
14€ – 18€
Πειραιώς 84, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Γιώτα Νέγκα ερμηνεύει Μάνο Ελευθερίου στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Μάνο Ελευθερίου, με μία από τις ωραιότερες φωνές του ελληνικού πενταγράμμου, την αγαπημένη τραγουδίστρια Γιώτα Νέγκα, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής υπό την μουσική διεύθυνση και τις ενορχηστρώσεις του Άγγελου Ηλία.
Τρίτη 18/10, 20:30
5€ – 30€
Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Διεθνείς Έλληνες σολίστ τραγουδούν για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ στο Θέατρο Παλλάς

Οι διεθνείς Έλληνες σολίστ ενώνουν τις φωνές τους με αυτές των Γενναίων Παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ, στηρίζοντας έμπρακτα τον καθημερινό τους αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον, σε ένα μοναδικό Opera Gala στο Θέατρο Παλλάς. Οι λυρικές σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, Βασιλική Καραγιάννη, Μαρία-Ηλιάνα Κατσούρα και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν τις πιο αγαπημένες άριες των σπουδαίων συνθετών Όπερας, Verdi, Bellini, Donizetti, Bizet, Rimsky-Korsakov, Delibes, Offenbach, σε σκηνοθετική επιμέλεια Κωνσταντίνου Ρήγου. Σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι συμβάλλει και η Ορχήστρα Νέα Πορεία υπό την μουσική διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου.
Τρίτη 18/10, 21:00
50€ – 15€
Βουκουρεστίου 5, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b