MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ερμιόνη, του Ανδρέα Στάικου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το καινούργιο θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου, «ΕΡΜΙΟΝΗ» θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Υπόγειο) από την Εταιρία Θεάτρου Σπίτι της, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Στάικου. Όπως αναφέρει και ο σκηνοθέτης σε ένα σημείο του σκηνοθετικού του σημειώματος: “Η Ερμιόνη βρίσκεται για πρώτη φορά στη θέση του κεντρικού προσώπου μια και την γνωρίζαμε έως σήμερα στον μύθο του Τρωικού πολέμου σαν δευτερεύουσα ηρωίδα. Κόρη του Μενέλαου και της Ωραίας Ελένης, εκφράζει την αέναη μάχη της γυναίκας για ελευθερία και χειραφέτηση, όμως προσκρούει στα ανυπέρβλητα εμπόδια της αντίπαλης πλευράς, που παρουσιάζονται με τη μορφή της πατρικής εξουσίας και προστασίας, της ερωτικής εξουσίας και των εφήμερων γυναικείων συμφερόντων. Την Ερμιόνη περιστοιχίζει η Χρυσόθεμις, η αδιάφορη και ουδέτερη γυναίκα που αποφεύγει πάντα οποιαδήποτε σύγκρουση και διαρκώς νίπτει τας χείρας της. Ο Μενέλαος με τη μορφή του παντοδύναμου άνδρα, που καταλήγει να είναι θύμα της πραγματικής και υποτιθέμενης δύναμής του. Τη μυθική αυτή τριάδα συμπληρώνει η Κλεόνη, τροφός και παιδαγωγός του Λακεδαιμονιακού ανακτόρου, η οποία ως καλή ή κακή μοίρα κινεί τα νήματα και σκηνοθετεί κατά βούλησιν τη ζωή και το πεπρωμένο των επιφανών της κυρίων.”
Δευτέρα 17/10, 21:30
5€ – 12€
Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

2. Μαύρη Σαμπούκα, του Τόλη Παπαδημητρίου στο Θέατρο Ζίνα

Credits: Θοδωρής Χανιώτης

Η κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου με τίτλο «Μαύρη Σαμπούκα» παρουσιάζεται στο Θέατρο Ζίνα. Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ! Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν και έπειτα από ένα «σύντομο» διάλειμμα για μια πανδημία, η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά στην “Golden Label” εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να μάς χαρίσουν αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων.
Δευτέρα 17/10, 21:00
14€ – 18€
Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

3. Destiny του Άκη Δήμου, στο Θέατρο 104

To “Destiny” του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Νίκης Σκιαδαρέσης παρουσιάζεται στο Θέατρο 104. Ένα έργο σε τρείς πράξεις. Πράξεις και όχι λόγια, γιατί μόνο με τα λόγια δεν πας μπροστά. Ένα έργο που αντιμετωπίζει με χιούμορ και ευαισθησία τις ανθρώπινες σχέσεις, την σχέση μας με τον εαυτό μας, τις ανασφάλειες και την ανάγκη για αποδοχή. Ζωντανή, πρωτότυπη μουσική επί σκηνής από τις “Skiadareses”.
Δευτέρα 17/10, 21:00
10€ – 14€
Ευμολπιδών 41, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος στον Σταυρό του Νότου

Η Μάρθα Φριντζήλα συναντά τον Ορέστη Ντάντο στο Club του Σταυρού του Νότου. Η Μάρθα Φριντζήλα και ο Ορέστης Ντάντος, με αφορμή την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στο τραγούδι «Νερό Στη Βάρκα», αποφάσισαν να ενώσουν τις μουσικές δυνάμεις τους και επί σκηνής. Βουτάνε «Στα Bαθιά» στο Club του Σταυρού του Νότου σε μια μοναδική μουσική παράσταση.
Δευτέρα 17/10, 21:00
14€
Θαρύπου 37, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Polkar στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

5. Γαλλική μουσική για έξι: Η Δανάη Καρά και το Κουιντέτο Πνευστών «Αίολος» στο Μέγαρο Μουσικής

Στο πλαίσιο του κύκλου “Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος”, η πιανίστα Δανάη Καρά συναντάει στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το Κουιντέτο Πνευστών «Αίολος» για μια μοναδική συναυλία, με έργα των Louise Farrenc, Darius Milhaud, Francis Poulenc και Jean Françaix. Το Κουιντέτο Πνευστών «Αίολος» απαρτίζεται από τους μουσικούς: Βαγγέλη Σταθουλόπουλο (φλάουτο), Γιάννη Τσελίκα (όμποε), Άγγελο Πολίτη (κλαρινέτο), Σπύρο Κάκο (κόρνο) και Γιώργο Φαρούγγια (φαγκότο).
Δευτέρα 17/10, 2ο:30
8€ – 18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b