MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κορσές: Ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου θα «κλείσει» το 63ο ΦΚΘ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το αντισυμβατικό δράμα εποχής της Μαρί Κρόιτσερ για την Ελισάβετ της Αυστρίας, με τίτλο «Κορσές», που απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, θα είναι η ταινία λήξης του φετινού 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Κορσές: Ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου θα «κλείσει» το 63ο ΦΚΘ
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ταινία «Κορσές» / «Corsage» της Μαρί Κρόιτσερ που μόλις κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου, θα κλείσει το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022.

Κορσές: Ο μεγάλος νικητής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου θα «κλείσει» το 63ο ΦΚΘ

Η ταινία προσεγγίζει με διαφορετικό τρόπο την αυτοκράτειρα Σίσσυ και ρίχνει μια φεμινιστική ματιά στους κοινωνικούς περιορισμούς που καλείται να αντιμετωπίσει μία γυναίκα σε θέση εξουσίας, χτίζοντας παράλληλα ένα ευαίσθητο και μελαγχολικό πορτραίτο. Είναι ένα δράμα εποχής, απόλυτα σύγχρονο και αντισυμβατικό, μακριά από κλισέ και στερεότυπα.

Υπόθεση

Η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και βασίλισσα της Ουγγαρίας, είδωλο ομορφιάς και γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές, κλείνει τα 40 το 1877 και θεωρείται προχωρημένης ηλικίας. Προσπαθεί να διατηρήσει την αψεγάδιαστη δημόσια εικόνα της, σφίγγοντας όλο και πιο πολύ τον κορσέ της. Αν και ο ρόλος της έχει περιοριστεί σε εθιμοτυπικά καθήκοντα, η δίψα της για μάθηση και ζωή, την κάνει όλο και πιο ανήσυχη. Ταξιδεύει από τη Βιέννη στην Αγγλία και τη Βαυαρία, επισκέπτεται πρώην εραστές και παλιούς φίλους, αναζητώντας τον ενθουσιασμό της νιότης. Η Σίσσυ επαναστατεί ενάντια στην υπερβολική εικόνα του εαυτού της, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για να προστατεύσει την κληρονομιά της.

Η Βίκι Κριπς (Αόρατη Κλωστή) δίνει μια αριστουργηματική ερμηνεία ως αυτοκράτειρα Σίσσυ και μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε ξανά τη γυναίκα πίσω από τον μύθο. Η ηθοποιός έχει κερδίσει βραβείο ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ63ο ΦΚΘ: Η γυναίκα ως υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής στο φετινό πόστερ από τον Δημήτρη Τριμίτζιο12.09.2018

Η ταινία «Κορσές» θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 17 Νοεμβρίου 2022 από την εταιρεία διανομής Cinobo.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Ραντεβού στο Notting Hill ή στο… House of the Dragon; Τι αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Κάμπινγκ: Μόλις κυκλοφόρησαν τα πρώτα καρέ της νέας σειράς του MEGA
Cine News
4ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου παρουσιάζει το rough cut της νέας του ταινίας
Cine News
Η COSMOTE TV γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με ένα ξεχωριστό τηλεοπτικό αφιέρωμα
Cine News
«Ελληνικές Μικρές Ιστορίες»: Οι βραβευμένες ταινίες από τις Νύχτες Πρεμιέρας ταξιδεύουν στα μουσεία του ΠΙΟΠ
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Cine News
Βραβεία Ίρις 2026: Σάρωσε το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ» – Όλοι οι νικητές
Cine News
«Ελλάδα 3.0»: Πώς τρεις διαφορετικές ταινίες κατέληξαν να μιλούν για την ίδια Ελλάδα
Cine News
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν σπάει ρεκόρ πριν καν βγει στις αίθουσες
Cine News
Απονεμήθηκαν τα Ελληνικά Βραβεία Animation 2026
Cine News
Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ανάφης: Αναλυτικά το πρόγραμμα
Cine News
Οι δωρεάν προβολές επιστρέφουν στον Κήπο του Μεγάρου – Αρχή με το “Ναμπούκκο” του Βέρντι