ΣΥΝΤΑΓΗ
Κοκκινιστά κεφτεδάκια με χωριάτικες χυλοπίτες από την chef Νικόλ Μαρίνου
Λαχταριστά κεφτεδάκια μαζί με χυλοπίτες που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!

Monopoli Team
15.10.2022
A
A
Υλικά:
Εκτέλεση:
- Ένα πακέτο χωριάτικες χυλοπίτες 500γρ.
- 500 γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
- Ένα ξερό κρεμμύδι
- Τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί μόνο την ψίχα
- Ένα αυγό
- Δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
- Ελαιόλαδο
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 400 γρ.ντομάτες περασμένες από τον χοντρό τρίφτη
- Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Δύο πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
- Μια κουταλιά του γλυκού πάπρικα γλυκιά
- Μια κουταλιά της σούπας πετιμέζι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουμε και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μέσα στην κατσαρόλα για να μην κολλήσουν.
- Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη, τις φέτες του ψωμιού (αφού τις έχουμε μουσκέψει πρώτα και τις έχουμε στίψει καλά να φύγουν όλα τα ζουμιά), το αυγό, λίγο ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι. Πλάθουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και όταν κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο καλύπτωντας τα 2/3 του τηγανιού.
- Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε αλεύρι και στην συνέχεια πλάθουμε κεφτέδες στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού. Περνάμε τους κεφτέδες από το αλεύρι, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε λίγους κεφτέδες κάθε φορά. Όταν ψηθούν καλά από τη μία, τους γυρίζουμε με προσοχή από την άλλη μεριά.
- Όταν είναι έτοιμοι τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε με τους επόμενους κεφτέδες μέχρι να τελειώσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ανακατεύουμε μέχρι να βγουν τα υγρά και ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα. Αφήνουμε τρία λεπτά και ρίχνουμε τις ντομάτες, το πετιμέζι, αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε με προσοχή μέσα στη σάλτσα τα κεφτεδάκια, αφήνουμε να πάρουν δύο τρεις βράσεις και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Μέσα στην κατσαρόλα με τις χυλοπίτες, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε μια πιατέλα τις χυλοπίτες με την σάλτσα και βάζουμε επάνω τους κεφτέδες. Στολίζουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου και σερβίρουμε.
Βρείτε περισσότερες συνταγές της chef Νικόλ Μαρίνου εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Το UP FM Festival επιστρέφει στην Πάτρα με Παύλο Παυλίδη, Εθισμό και ελεύθερη είσοδο
Eurovision 2025: Ποιος θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας στον τελικό
Φεστιβάλ Δήμου Αθηναίων: Ξεκινά την Πρωτομαγιά με πικ-νικ στην Ακαδημία Πλάτωνος – Όσα θα δούμε την 1η εβδομάδα
Μπαίνει στα δημοτικά το μάθημα της λογοτεχνίας
Πώς θα κάνεις το νερό σου σύμμαχο ευεξίας;
Όρνιθες: Η παράσταση του Άρη Μπινιάρη επιστρέφει το καλοκαίρι στα ανοιχτά θέατρα
Ο Χορός των Πυρσών: Το μουσικό οδοιπορικό του Βασίλη Ρακόπουλου στο Μέγαρο
Πού και πότε θα γίνουν τα ανοιξιάτικα street parties του Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων
Στέγη: Ο Χιλιανός συγγραφέας Benjamin Labatut σε μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στον Τραμπ: “Θα μείνεις στην ιστορία ως το μεγαλύτερο λάθος του αιώνα”