MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
07
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Πρεμιέρα» σήμερα για το νέο μετρό του Πειραιά – Το κίτρινο χρώμα που προκάλεσε αντιδράσεις

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για τον Πειραιά, καθώς το πρωί της Δευτέρας (10/10) τρεις νέοι σταθμοί, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», παραδόθηκαν στο επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας.

Denys Argyriou/Unsplash
Monopoli Team

Τα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών πραγματοποιήθηκαν στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (10/10) από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, ενώ από τις 14:00 οι σταθμοί θα παραδοθούν προς χρήση στο επιβατικό κοινό.

Το έργο αυτό θα ενώνει απευθείας το μεγαλύτερο λιμάνι με το κέντρο της Αθήνας και με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, προς μεγάλη διευκόλυνση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της χώρας μας, αφού πλέον ο Πειραιάς θα μετατραπεί σε συγκοινωνιακό κόμβο, διαθέτοντας μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και προαστιακό, με απευθείας σύνδεση – χωρίς μετεπιβιβάσεις – με το αεροδρόμιο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών είχαν να αντιμετωπιστούν κατασκευαστικές δυσκολίες, ιδίως στον σταθμό «Πειραιά» που βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι, αλλά και σε όλη την επέκταση, αφού πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου12.09.2018

Με την επέκταση του δικτύου του μετρό κατά 3,2 χλμ., η γραμμή 3 «Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο» αριθμεί συνολικά πλέον 27 σταθμούς.

Με την έναρξη λειτουργίας των τριών νέων σταθμών, «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», προβλέπεται ημερήσια αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του μετρό κατά 132.000 επιβάτες, μειώνοντας ημερησίως, τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000, όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους.

Το πρώτο δρομολόγιο από τους σταθμούς «Δημοτικό Θέατρο» και «Δουκίσσης Πλακεντίας» θα ξεκινά στις 05:30 το πρωί και η συχνότητα των δρομολογίων στο τμήμα αυτό παραμένει στα 4 λεπτά κατά τις ώρες αιχμής (07:30-11:00 & 13:30 – 17:30) και κατά τις νυχτερινές ώρες (22:00 – 00:20) μειώνεται στα 9 λεπτά από 10 λεπτά.

Αλλαγές θα επέλθουν από αύριο Τρίτη (11/10), στο δίκτυο των λεωφορείων, καθώς αρκετές γραμμές θα λειτουργούν τροφοδοτικά στους σταθμούς του μετρό.

Οι αντιδράσεις για το κίτρινο χρώμα

Από σήμερα το πρωί και αφού κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες, έχει πυροδοτηθεί ένα κύμα συζήτησης στα social media σχετικά με την απόφαση της Αττικό Μετρό να βάψει σε κίτρινο χρώμα τον σταθμό «Μανιάτικα».

Οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το εσωτερικό των νέων σταθμών προκάλεσαν αντιδράσεις, μιας και το κίτρινο χρώμα που κυριαρχεί στον σταθμό «Μανιάτικα» δεν…συνάδει με τις γνωστές οπαδικές προτιμήσεις των Πειραιωτών, ενώ συνδέεται μάλιστα με έναν από τους αιώνιους αντιπάλους του Ολυμπιακού – γεγονός που δεν έμεινε ασχολίαστο από χρήστες.

Παρά το γεγονός πως η είδηση σχετικά με τους συνδυασμούς των χρωμάτων των νέων σταθμών κάνει τελευταία τον γύρο του διαδικτύου, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι – αν τυχόν υπάρχουν – για τη συγκεκριμένη χρωματική επιλογή του κίτρινου. Πάντως τα τοπικά μέσα έχουν ήδη διατυπώσει το ερώτημα γιατί δεν επιλέχθηκε το κόκκινο χρώμα, παραπέμποντας στο χρώμα του Ολυμπιακού, ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό χρώμα, όπως το μπλε, αφού και οι τρεις σταθμοί φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 6-7 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για να διασκεδάσεις δωρεάν αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Γεύση
Νέα εποχή με το γαστρονομικό take over της Αίγλης Ζαππείου
Εκδηλώσεις
Η ΚΟΑ ερμηνεύει το «Τριπλό Κοντσέρτο» του Μπετόβεν, η Νεφέλη Φασούλη στον Σταυρό του Νότου Club – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εταιρικές Δράσεις
Η νέα καμπάνια της Answear εστιάζει στην ψυχική υγεία των ανδρών
Εκδηλώσεις
Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί Σάρα Κέιν, «Ο Χορός των Εραστών» στη Στέγη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η ζωή και το έργο του Νίκου Ξυλούρη στο Θέατρο Ήβη, Οι Ποιητές της Ελευθερίας στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εταιρικές Δράσεις
Ivana Grossi: Μια νέα capsule συλλογή που αναδεικνύει τη θηλυκότητα
Αγορές
Η Polina Ellis παρουσιάζει το γούρι του 2026: Ο “Αετολέων” σύμβολο δύναμης, υπέρβασης και δράσης
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 2 Δεκεμβρίου
Εκδηλώσεις
The Ellinikon Experience Park: Φοράει τα γιορτινά του και μάς προσκαλεί σε μια χριστουγεννιάτικη εμπειρία