MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Larsen C, του Χρήστου Παπαδόπουλου στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Ο Έλληνας χορογράφος, Χρήστος Παπαδόπουλος έρχεται σήμερα στη σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση, με το “Larsen C”. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης εν κινήσει που εμπνέεται από τη βραδύτητα της τήξης των παγετώνων προκειμένου να μιλήσει για τη σφοδρότητα της ζωής. “Παγετώνας” ή “παγοκρηπίδα”. Αυτή είναι η επιστημονική ονομασία του τεράστιου, ακινητοποιημένου όγκου νερού Larsen C, ηλικίας 10.000 ετών, που βρίσκεται στην Ανταρκτική. Ο Larsen C, με έκταση διπλάσια της Ουαλίας, κινείται τόσο αργά, ώστε δεν συλλαμβάνεται από τις ανθρώπινες αισθήσεις. Λες και ο παλμός της κίνησής του απορροφάται από τον χώρο και τον χρόνο. Στην ομώνυμη χορογραφία του Χρήστου Παπαδόπουλου, τα ανθρώπινα σώματα συντονίζονται στον ίδιο αέναο ρυθμό, σε μια ονειρική ακολουθία, όπου προοδευτικά φαντάζουν εξίσου απόκοσμα με το πολικό τοπίο.
Πέμπτη 6/10, 20:30
5€ – 20€ 
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109

ΘΕΑΤΡΟ

2.Το Χελιδόνι, του Γκιλιέμ Κλούα στο θέατρο Μουσούρη

Με το ανθρώπινο και συγκινητικό έργο του βραβευμένου Καταλανού συγγραφέα Γκιλιέμ Κλούα, “Το Χελιδόνι”, θα συναντηθούν στη σκηνή του θεάτρου Μουσούρη, η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Δημήτρης Τσίκλης. Υπόθεση: Το κείμενο αναφέρεται στην τρομοκρατική επίθεση στο μπαρ Pulse, τον Ιούνιο 2016, αλλά και στις τραγωδίες στο Μπατακλάν, στη Νίκαια, στη Βαρκελώνη, χωρίς να μένει στον τρόμο. Μπροστά στην Αμέλια και τον Ραμόν ανοίγονται δυο μονοπάτια: του μίσους και της απομόνωσης και το άλλο του διαλόγου και της κοινής διαδρομής. Θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν τα τραύματα της ζωής τους ή θα αναγνωρίσουν ο καθένας τον εαυτό του μέσα στον άλλον; Για την Αμέλια, μια μητέρα πληγωμένη στα βάθη της ψυχής της από τη χειρότερη απώλεια, αυτή του παιδιού της, μέτρο του ανθρώπου είναι ο πόνος. Αυτό που μας κάνει ανθρώπους είναι να μπορούμε να νιώθουμε τον πόνο των άλλων σαν δικό μας.
Πέμπτη 6/10, 21:00
13€ – 22€
Θέατρο Μουσούρη, Πλ. Καρύτση 7

3. Το Σώσε, του Michael Frayn στο Θέατρο Παλλάς

H εμβληματική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, «Το Σώσε», ανεβαίνει για μια ακόμη φορά, για περιορισμένες παραστάσεις, στη σκηνή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν θίασο σπουδαίων πρωταγωνιστών επί σκηνής. Ένα έργο που γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο Μάικλ Φρέιν, εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα εμπνεύστηκε «Το Σώσε» (Noises Off). Αργότερα, είπε: «ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή». «Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «Μινώα» το 1983. Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Ψυχογυιός, Δάφνη Δαυίδ και Γιώργος Ζυγούρης.
Πέμπτη 6/10, 21:00
15€ – 80€
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Κέντρο Αθήνας

ΜΟΥΣΙΚΗ

4.Ο John Malkovich στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο John Malkovich, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς όλων των εποχών, καταφθάνει στη χώρα μας με το σαρκαστικά απολαυστικό πρότζεκτ “The Music Critic” που παρουσιάζεται στο Ηρώδειο σε σύλληψη και δημιουργία του διάσημου βιολιστή, συνθέτη, παραγωγού και ηθοποιού Aleksey Igudesman. Στην παράσταση ερμηνεύονται ζωντανά αποσπάσματα από μουσικές των Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Schumann, Debussy, Prokofiev, Ysaÿe, Kancheli, Piazzolla και του δημιουργού της παράστασης Aleksey Igudesman. Στο εξαιρετικό μουσικό σύνολο που συνοδεύει τον John Malkovich συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο διάσημος πιανίστας Hyung-ki Joo.
Πέμπτη 6/10, 21:00
15€ – 130€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου

5. Ο Theodore στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ο Theodore θα υποδεχθεί το κοινό του στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, στον ιστορικό χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μια μοναδική exclusive performance του πρόσφατου album του “The Voyage”, την κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, κάτω από τα αστέρια του αθηναϊκού ουρανού. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά εκτός από τον δίσκο θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά και τα ambient κομμάτια που περιλαμβάνονται στην κασέτα της deluxe έκδοσης του “The Voyage”, αλλά και τραγούδια της παλαιότερης δισκογραφίας του Theodore που προετοίμαζαν το έδαφος για το concept του The Voyage.
Πέμπτη 6/10, 21:00
10€
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, λόφος Νυμφών

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b