MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 8 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Μερικές κορυφαίες προτάσεις για χορό, θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου 2022.

Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

1. Ζιζέλ στο Ηρώδειο

Μια μεγαλειώδης παράσταση κλασικού μπαλέτου έρχεται στο Ηρώδειο. Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε πλήρη σύνθεση, με 150 συντελεστές, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής του περιοδείας που ξεκίνησε τον Ιούλιο από την Ολλανδία, έρχεται και στην Αθήνα για να μάς παρουσιάσει το αριστούργημα του Αντόλφ Αντάμ, Ζιζέλ. Η Ζιζέλ είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή έργα με συναισθηματικές διακυμάνσεις, ιδανικά χορογραφικά ανοίγματα και με υψηλές απαιτήσεις τεχνικής από τους χορευτές. Αλλά και το μοναδικό, ίσως, επίτευγμα της ρομαντικής περιόδου, που επιβίωσε ως τις ημέρες μας χωρίς να χάσει ίχνος της δύναμής του. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία ένα από τα πιο αγαπημένα μπαλέτα στην ιστορία του χορού.
Σάββατο 1/10, 21:00
25€ – 100€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου

ΘΕΑΤΡΟ

2. Άλκηστις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Χώρος

Η Άλκηστις του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου, μετά την επιτυχημένη παρουσίασή της στο πλαίσιο της σειράς «Παραβάσεων» του κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Απρίλιο του 2022, μεταφέρεται στο Θέατρο Χώρος. Η Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνοθετική προσέγγιση στο κείμενο «Άλκηστις» του Ευριπίδη, ακροβατώντας ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα. Πρωταγωνιστούν: Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Σωτήρης Τσακομίδη, Δήμητρα Κούζα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Στέργιος Κοντακιώτης.
Σάββατο 1/10, 21:00
17€
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6, Ταύρος 

3. On Ego του Μικ Γκόρντον, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη στο Από Μηχανής Θέατρο

Το “On Ego”, ένα σύγχρονο και πρωτότυπο θεατρικό έργο του Μικ Γκόρντον, σε μια παράσταση που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς, επανέρχεται στο Από Μηχανής Θέατρο για 10 μόνο παραστάσεις. To “On Ego” διερευνά μέσα από ένα εξωφρενικό επιστημονικό πείραμα με αναπάντεχες συνέπειες, ένα θεμελιώδη γρίφο της φιλοσοφίας και της επιστήμης: Πώς η σάρκα γίνεται πνεύμα; Πώς τα 100 δισεκατομμύρια νευρώνες του εγκεφάλου μας δημιουργούν την συνείδηση ενός εαυτού; Υπάρχει κάτι άλλο μέσα μας εκτός από μια σύνθεση υλικών στοιχείων; Η Αγάπη, ο Έρωτας, η Πίστη, η Προδοσία, η Μνήμη και η Απώλεια μπαίνουν στην εξονυχιστική παρατήρηση του απεικονιστικού μαγνητικού τομογράφου, όμως το ερώτημα θα παραμείνει ως το τέλος προς τους θεατές, αν θα πατούσαν οι ίδιοι το πράσινο κουμπί της τηλεμεταφοράς…Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Καπελέρης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Θανάσης Βλαβιανός, Γιώργος Κορομπίλης, Χρύσα Νταή.
Σάββατο 1/10, 18:00
13€ – 16€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο

4. Οι Μάγισσες του Σάλεμ, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο θέατρο Βρετάνια

Η πολυσυζητημένη παράσταση “Οι Μάγισσες του Σάλεμ” (The Crucible) του Άρθουρ Μίλερ, που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς, μεταφέρεται στο Θέατρο Βρετάνια σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη. Υπόθεση: Το 1692 στο Σάλεμ, η Άμπιγκεϊλ, ερωτεύεται παράφορα έναν μεγαλύτερό της παντρεμένο άνδρα, τον Τζον Πρόκτορ. Εκείνος όμως την απορρίπτει και διαλέγει να μείνει στο πλάι της συζύγου του. Έτσι, εκείνη μαζί με άλλες κοπέλες του χωριού του κάνουν μάγια για να τον φέρουν πίσω. Οι κάτοικοι του Σάλεμ τις ανακαλύπτουν και οι γυναίκες κινδυνεύουν να θανατωθούν ως μάγισσες. Η Άμπιγκεϊλ κατηγορεί την σύζυγο του αγαπημένου της ως υποκινήτρια των μεταφυσικών πράξεων, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μία δίκη με καταστροφικές συνέπειες για όλους. Ηθοποιοί: Άκης Σακελλαρίου, Ρένια Λουιζίδου, Μιχάλης Αεράκης, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Μελίνα Βαμβακά, Κώστας Κάππας, Ισιδώρα Δωροπούλου, Θωμάς Γκαγκάς, Κατερίνα Νικολοπούλου, Άννα Κλάδη, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Δανάη Ομορεγκιέ Νεάνθ.
Κυριακή 2/10, 19:15
16€ –  25€
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

5. Η Ποντικοπαγίδα της Αγκάθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή στον Νέο Ακάδημο

Η Happy Productions παρουσιάζει για 3η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, σε μια μεγάλη παραγωγή, το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι, “Η Ποντικοπαγίδα” (“The Mousetrap”), το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο WestEnd από τo 1952 έως σήμερα. Η αρχική του εκδοχή, το 1947, ήταν ραδιοφωνική, βασισμένη στο αδημοσίευτο, τότε, διήγηματης Αγκάθα Κρίστι με τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια”. Τον τίτλο “Ποντικοπαγίδα” τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ για να συλλάβει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει, δηλαδή, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. Κι αυτή η έμπνευση της Αγκάθα δεν είναι καθόλου τυχαία. Ηθοποιοί: Μάριος Αθανασίου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Δημήτρης Πετρόπουλος, Νίκος Πολυδερόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χάρης Τζωρτζάκης, Σάννυ Χατζηαργύρη.
Κυριακή 2/10, 20:30
16€ – 22€
Θέατρο Ακάδημος, Ακαδημίας & Ιπποκράτους 17

6. Bros, του Romeo Castellucci στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Το έργο “Bros” του Romeo Castellucci ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Ωνάση για μία τελευταία παράσταση, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Υπόθεση: Πόση βία μπορεί να αντέξει κανείς; Είναι ο νόμος πιο πάνω από όλους; Πόσο απέχει η αυθαίρετη εξουσία από τον αυταρχισμό; Eκκωφαντικοί θόρυβοι από εκρήξεις και όπλα εναλλάσσονται με ποιητικές εικόνες γεμάτες επίμαχους συμβολισμούς. Οι πρωταγωνιστές του Bros δεν χρειάζεται να είναι ηθοποιοί. Δεν προηγείται εξάλλου κάποια κανονική πρόβα. Μόνο μια συμφωνία: είναι εδώ για να εκτελούν οδηγίες. Όσο αλλόκοτες ή ακατανόητες κι αν είναι. Μια μνημειώδης φάρσα για την ελεύθερη βούληση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Γιατί οι άνδρες που «στρατολογεί» ο Ρομέο Καστελούτσι ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν όργανα της τάξης, εκτελώντας τις εντολές που δέχονται, μέσω ακουστικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Περιθώριο αυτοσχεδιασμού δεν υπάρχει. Πρέπει να υπακούσουν.
Κυριακή 2/10, 17:00
7€ – 38€

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος – Κουκάκι

ΜΟΥΣΙΚΗ

7. Ο Γιώργος Σταυρουλάκης στο Jazzét Music Hall

Το Jazzét Music Hall παρουσιάζει το ηλεκτρικό τρίο του κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργου Σταυρουλάκη, ο οποίος δραστηριοποιείται στο ευρύτερο ιδίωμα της jazz. Μαζί με τον Κώστα Πατσιώτη στο κοντραμπάσο και τον Χρήστο Βίγκο στα τύμπανα, έρχονται να ερμηνεύσουν και να αυτοσχεδιάσουν πάνω σε ένα ρεπερτόριο από καθιερωμένα jazz κομμάτια και δικές του συνθέσεις.
Σάββατο 1/10, 21:30
7€ 
Jazzét Music Hall, Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι

8. Οι Les Arts Florissants υπό τον William Christie στο Μέγαρο Μουσικής

Το φωνητικό και οργανικό σύνολο Les Arts Florissants ιδρύθηκε το 1979 από τον διάσημο τσεμπαλίστα και αρχιμουσικό Ουίλλιαμ Κρίστι και ειδικεύεται στη μουσική μπαρόκ και στις ιστορικές ερμηνευτικές πρακτικές. Από την ίδρυσή τους έως σήμερα, οι Arts Florissants διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση της παλιάς μουσικής, ανασύροντας από την αφάνεια και παρουσιάζοντας στο κοινό ανέκδοτα μουσικά έργα. Φέτος, με αφορμή τη συμπλήρωση τετρακοσίων χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου, οι Arts Florissants παρουσιάζουν ένα πρωτότυπο θέαμα που συνδυάζει μουσική, χορό και φυσικά θέατρο, ανθολογώντας μερικά από τα κορυφαία έργα του εμβληματικού Γάλλου θεατρικού συγγραφέα. Παρόλο που ο Μολιέρος θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες μορφές της γαλλικής λογοτεχνίας, η θέση της μουσικής στο έργο του έχει συχνά υποτιμηθεί. Θέλοντας να φωτίσουν αυτή τη σχέση, οι Arts Florissants παρουσιάζουν αποσπάσματα από σπουδαίες μουσικές που συνέθεσε ο Ζαν-Μπατίστ Λουλλύ και ο Μαρκ-Αντουάν Σαρπαντιέ για μεγάλες επιτυχίες του σπουδαίου κωμωδιογράφου.
Κυριακή 2/10, 20:30
9€ – 45€
Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b