MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Σλουθ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη στο Από Μηχανής Θέατρο

Το ψυχολογικό θρίλερ του Άντονι Σάφερ, “Σλουθ”, παρουσιάζεται σήμερα στη σκηνή του Από Μηχανής Θέατρο, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Υπόθεση: Η σύγκρουση δυο ανδρών με επίκεντρο μια γυναίκα μετατρέπει τη σκηνή σε ένα πεδίο “μάχης” μεταξύ του απατημένου συζύγου και του εραστή της γυναίκας του, ο οποίος διεκδικεί να την παντρευτεί. Με γενναίες δόσεις φλεγματικού χιούμορ και την ατμόσφαιρα ενός στιβαρού αστυνομικού έργου, το συναρπαστικό θεατρικό του Άντονι Σάφερ εξελίσσεται σε ένα συμφωνημένο μεταξύ των ηρώων “παιχνίδι”, όπου όλα επιτρέπονται: οι ρόλοι εναλλάσσονται, η πραγματικότητα θολώνει, η μεταμόρφωση αντανακλά την αλήθεια. Ηθοποιοί: Σωτήρης Χατζάκης και Δημήτρης Μυλωνάς.
Παρασκευή 30/09, 21:00
8€  – 16€
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο

2. Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Ηρώδειο

Ο Θέμης Μουμουλίδης, θα παρουσιάσει απόψε στο Ηρώδειο, για μία τελευταία παράσταση, την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, αναδεικνύοντας την εφιαλτική της σχέση με το σήμερα. Επιστρέφοντας στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ο σκηνοθέτης, επιχείρησε να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας του Ευριπίδη με την δυστοπία της εποχής μας. Πανέτοιμη για τη μεγάλη εκστρατεία ενάντια στην Τροία, η τεράστια πολεμική μηχανή των Ελλήνων καθηλώνεται στην Αυλίδα, περιμένοντας να φυσήξουν ούριοι άνεμοι. Και, ενώ η αναμονή τούς εξουθενώνει, ο μάντης Κάλχας χρησμοδοτεί ότι, αν θέλουν να αποπλεύσουν, θα πρέπει ο αρχιστράτηγος Αγαμέμνων να θυσιάσει την κόρη του, την Ιφιγένεια. Αντιμέτωπος με το φρικτό δίλημμα, σπαρασσόμενος ανάμεσα στην πατρική αγάπη και το καθήκον προς την πατρίδα, ο Αγαμέμνων τελικά υποκύπτει στην «ανάγκη» και αποφασίζει να θυσιάσει το παιδί του. Πρωταγωνιστούν: Λάζαρος Γεωργακόπουλος (Αγαμέμνων), Παντελής Δεντάκης (Πρεσβύτης – Αγγελιαφόρος), Ιωάννα Παππά (Κλυταιμνήστρα), Μαρία Πετεβή (Ιφιγένεια), Άκης Σακελλαρίου (Μενέλαος), Γιώργος Χρυσοστόμου (Αχιλλέας), Ιουλία Γεωργίου, Σοφία Κουλέρα, Ειρήνη Λαφαζάνη, Ιωάννα Λέκκα, Λένα Μποζάκη, Αγγελική Νοέα, Δανάη Πολίτη, Βικτώρια Φώτα.
Παρασκευή 30/09, 21:00
15-70€

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου

3. Η Πόλη, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Ένκε Φεζολλάρι μετά την σκηνοθεσία του στην «Παρέλαση» και η Βάνα Πεφάνη μετά το «Διαμάντια και Μπλούζ» που έπαιξε δίπλα στις Τζένη Καρέζη και Ζωή Λάσκαρη, επιστρέφει στην σημαντική Λούλα Αναγνωστάκη και στο εμβληματικό έργο της «Πόλη», από την τριλογία της Πόλης. Υπόθεση: Ο Κίμων και η Ελισάβετ στο διαμέρισμα ή, αν θέλετε, Εμείς σε κατάσταση Άμυνας. Η πόλη έξω από το διαμέρισμα ή, με άλλα λόγια, οι Άλλοι στην Επίθεση. Όσο ο διάλογος του ζευγαριού προχωρά αποσπασματικός, ελλειπτικός, αγωνιώδης, ένας διάχυτος φόβος ρευστοποιεί τα όρια και το «Τέρας», που μαίνεται απέξω, δεν είναι πια διακριτό, δεν εντοπίζεται και δεν ελέγχεται… Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Αφεντούλης και Βάνα Πεφάνη.
Παρασκευή 30/09, 21:30
6-12€

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTV Guide: Τι θα δούμε στην τηλεόραση την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Σίλια Κατραλή και Ζαχαρίας Μπασιάς στο Micraasia – Fez

Η Σίλια Κατραλή και ο Ζαχαρίας Μπασιάς μοιράζονται τη σκηνή του Micraasia – Fez σήμερα σε ένα παράξενο μουσικό – ερευνητικό ενσταντανέ γαλλικής ταινίας με ελαφρώς γιαπωνέζικους υπότιτλους. Μαζί τους η Erasm1a. Παίζουν οι μουσικοί : Αντώνης Δανέζης κιθάρα, Βαγγέλης Κουκουνιάς πλήκτρα και Αντώνης Φίλης τύμπανα.
Παρασκευή 30/09, 21:30
6€
Micraasia Fez, Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως 70, Γκάζι 

5. Ο Μένιος Γούναρης στο Jazzét Music Hall


Το Jazzét Music Hall, θα φιλοξενήσει σήμερα τον πιανίστα και συνθέτη Μένιο Γούναρη με τους Γρηγόρη Θεοδωρίδη στο κοντραμπάσο και τον Παναγιώτη Θέμα στα ντραμς. Το Menios Gounaris Trio θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “Set in motion”.
Παρασκευή 30/09, 21:30
7€
Jazzét Music Hall, Καραϊσκάκη 99-101, Χαϊδάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b