MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας προτείνουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στην Αθήνα, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Shigeru Umebayashi
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Shigeru Umebayashi στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ο Shigeru Umebayashi έρχεται από την Άπω Ανατολή για να μάς φέρει κοντά με την ευαισθησία του. Ο συνθέτης της αριστουργηματικής μουσικής των ταινιών “2046”, “Ιπτάμενα Στιλέτα”, “In the Mood for Love”, “Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού”, “Hannibal: Rising”, σε μία και μοναδική εμφάνιση, μοιράζεται με το ελληνικό κοινό την απόλυτη μουσική αισθητική εμπειρία. Τη μουσική του στο Ηρώδειο θα ερμηνεύσει η 40μελής Athens Philharmonia Orchestra με την συμμετοχή του σχήματος Alex Drakos Ensemble, υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Βέλγου μαέστρου, Dirk Brossé.
Τετάρτη 28/09, 21:00
25€ – 85€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου

2. Οι Γιάννης Αγγελάκας & 100°C στο Θέατρο Βράχων

Ο Γιάννης Αγγελάκας παίρνει τη μπάντα του, τους 100°C, και βγαίνουν ξανά στο δρόμο για μια σειρά από λάιβ σε… θερμοκρασία βρασμού.  Την συναυλία θα ανοίξουν τα Kadinelia, το world acoustic ντουέτο που δίνει νέο χαρακτήρα στα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας μέσα από τις χαρισματικές κιθαριστικές μελωδίες και το αρμονικό τραγούδι των δύο μουσικών. Τους 100°C αποτελoύν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα και τα δύο νέα μέλη της παρέας ο Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.
Τετάρτη 28/09, 21:00
13€ – 15€
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων, Βύρωνας

ΘΕΑΤΡΟ

3. Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης στο Faliro Summer Theater
Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στη φύση για μια αναμνηστική δόση σάτιρας με αδιευκρίνιστα χρηματικά ποσά στην τσέπη από ρεμούλες, μοιράζει voucher αισιοδοξίας και καταπληκτικής ποιότητας ζωής, σε όσους ζήσουν. Μια μουσικοσατιρική – post covid – παράσταση λοξού πολιτικού λόγου και σατιρικού τραγουδιού. Παρέα με τον Δημήτριο Μεντζέλο θα ραπάρουν, θα φαλτσάρουν και θα αυτοσχεδιάσουν σε λευκό καμβά.
Τετάρτη 28/09, 21:00
13€ – 20€

Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Γυμναστήριο Π. Φαλήρου (Tae Kwon Do)

4. Solaris, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Άσυλο Ανιάτων

H Ομάδα “ΟΠΕΡΑ” παρουσιάζει, στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων- “Άσυλο Ανιάτων”, τη σκηνική σύνθεση-παράσταση Solaris, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στάνισλαβ Λεμ. Το δημοφιλές μυθιστόρημα, που μεταφέρθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο, με την ταινία-σημείο αναφοράς του Αντρέι Ταρκόφσκι και πιο πρόσφατα αυτή του Στίβεν Σόντερμπεργκ, αποτελεί μία φιλοσοφική κριτική στην ανθρώπινη δυνατότητα να κατανοήσει τον κόσμο. Υπόθεση: Ο Solaris, ένας μακρινός πλανήτης αποτελούμενος από ένα διαστημικό ωκεανό τυλιγμένο με σύννεφα, γίνεται στόχος επιστημονικής έρευνας. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό ολόκληρος ο πλανήτης να είναι ένα εξωγήινο νοήμον ον. Όταν αποφασίζουν να τον ενεργοποιήσουν με ακτίνες φωτός υψηλής ενέργειας, προκαλούνται παράξενα φαινόμενα που συνοδεύονται από παραισθήσεις του πληρώματος του διαστημικού σταθμού, που βρίσκεται σε τροχιά γύρω απ’ τον πλανήτη. Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Νέστωρ Κοψιδάς, Δανάη Σαριδάκη.
Τετάρτη 28/09, 20:30
15€
Άσυλο Ανιάτων – Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων, Αγίας Ζώνης 39, Αθήνα

5. Bros, του Romeo Castellucci στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πόση βία μπορεί να αντέξει κανείς; Είναι ο νόμος πιο πάνω από όλους; Πόσο απέχει η αυθαίρετη εξουσία από τον αυταρχισμό; Eκκωφαντικοί θόρυβοι από εκρήξεις και όπλα εναλλάσσονται με ποιητικές εικόνες γεμάτες επίμαχους συμβολισμούς. Ο Romeo Castellucci επιστρέφει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με το Bros, μια ενοχλητική, συναρπαστική τελετουργία που μας κόβει την ανάσα, και είκοσι τρεις άνδρες επί σκηνής, εξίσου θύματα και δήμιους. Οι πρωταγωνιστές του Bros δεν χρειάζεται να είναι ηθοποιοί. Δεν προηγείται εξάλλου κάποια κανονική πρόβα. Μόνο μια συμφωνία: είναι εδώ για να εκτελούν οδηγίες. Όσο αλλόκοτες ή ακατανόητες κι αν είναι. Μια μνημειώδης φάρσα για την ελεύθερη βούληση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Γιατί οι άνδρες που “στρατολογεί” ο Ρομέο Καστελούτσι ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν όργανα της τάξης, εκτελώντας τις εντολές που δέχονται, μέσω ακουστικών, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Περιθώριο αυτοσχεδιασμού δεν υπάρχει. Πρέπει να υπακούσουν.
Τετάρτη 28/09, 20:30
7€ – 38€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος – Κουκάκι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b