MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Jethro Tull στο Θέατρο Βράχων

Οι θρυλικοί Jethro Tull θα εμφανιστούν σήμερα στο Θέατρο Βράχων, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά γιατί θεωρούνται από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα όλων των εποχών, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στον σκληρό ήχο. Ορμώμενοι από το Blackpool της Αγγλίας, οι Jethro Tull ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Σήμερα, με 60 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, περισσότερα από 21 άλμπουμ μεταξύ των οποίων 11 χρυσά και 5 πλατινένια και με περισσότερες από 3,000 live εμφανίσεις σε 40 χώρες, οι Jethro Tull έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο σημαντικά και εκκεντρικά progressive rock συγκροτήματα του 20ού αιώνα.
Παρασκευή 23/09, 21:00
42€
Θέατρο Βράχων, Οδός Ταταούλων, Βύρωνας – Υμηττός

2. Οι Belle and Sebastian στο Anodos club

Οι Belle and Sebastian έρχονται στην Αθήνα σήμερα για μια εμφάνιση στο Anodos club. Το συγκρότημα από τη Γλασκόβη με την πολύχρονη πορεία γεμάτη εξαίσια album και γλυκόπικρες μουσικές ιστορίες, ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο το ανανεωμένο Anodos club της οδού Πειραιώς. Aπό το ντεμπούτο album τους Tigermilk του 1996, μέχρι το φετινό δέκατο στη σειρά A Bit of Previous, έχουν μεσολαβήσει δεκάδες τραγούδια που έχουν κατακτήσει ένα ξεχωριστό μέρος στην καρδιά του κοινού, άλλοτε αφήνοντας στον ακροατή ένα χαμόγελο και άλλοτε μια γλυκιά μελαγχολία. Προικισμένοι με μια ιδιαίτερη ματιά που αντανακλάται στους ευφάνταστους στίχους τους, οι Belle and Sebastian κατάφεραν μια εντυπωσιακή αντοχή στον χρόνο, που δεν τους άφησε κανένα σημάδι κόπωσης.
Παρασκευή 23/09, 20:30
29€
Άνοδος Live Stage, Πειραιώς 183, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

3. Έλα μες στην αγκαλιά μου, του Τάκη Ζαχαράτου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου

Ο Τάκης Ζαχαράτος θα παρουσιάσει ένα μουσικό υπερθέαμα, σήμερα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου. Σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά, ενθουσιάζει με την σκηνική του παρουσία! Χαρισματικός, πηγαίος καλλιτέχνης, ο showman με τα χίλια πρόσωπα που με την ερμηνευτική του άνεση περνάει με ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ, κι από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά, ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση «Έλα μες στην αγκαλιά μου».
Παρασκευή 23/09, 21:00
20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσά

4. Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Ηρώδειο

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου και το παρουσιάζουν απόψε για τελευταία φορά στο Ηρώδειο. Η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Αναστάσης Ροϊλός, Μυρώ Αλικάκη, Γιώτα Νέγκα.
Παρασκευή 23/09, 21:00
15€ – 60€

Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου

5. Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Το «θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ – σύνολο τέχνης» και το «Λόγων Έργα» παρουσιάζουν σήμερα τον μονόλογο «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι από τους «αδελφούς Καραμάζοβ», με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο. Αποτελεί ένα έργο το οποίο «απαντά» σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα του ανθρώπου. Παρουσιάζεται ως ένα ποίημα του δεύτερου από τους τρείς αδελφούς Καραμάζοβ, του πιο φιλοσοφημένου, του Ιβάν. Ο Ιβάν το παρουσιάζει στον μικρότερο αδελφό, Αλιόσα, τον πιο θρησκευόμενο, εκείνη τη στιγμή δόκιμο μοναχό. Η ιστορία, που μεταφέρει ο Ιβάν στον αδελφό του Αλιόσα, διηγείται την επιστροφή του Χριστού στην γη, και συγκεκριμένα στην Σεβίλλη του 15ου αιώνα. Πλήθος ανθρώπων τον υποδέχεται παραληρώντας από συγκίνηση, ώσπου περνά από εκεί ο Μέγας Ιεροεξεταστής ο οποίος, τον συλλαμβάνει. Την νύχτα πηγαίνει να τον επισκεφτεί στο κελί του…
Παρασκευή 23/09, 21:00
12€ –  15€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Σύνταγμα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b