MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου.

Γιάννης Χαρούλης
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Γιάννης Χαρούλης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του επιστρέφουν στην Αθήνα, μετά την καλοκαιρινή περιοδεία, για μία μουσική βραδιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ο αγαπημένος τραγουδιστής θα παρασύρει το κοινό με παλιά αλλά και νέα τραγούδια, από τον νέο του δίσκο “Κολίμπρι”. Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν “μοιραζόμαστε”, “εκφραζόμαστε” και “επικοινωνούμε” η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.
Δευτέρα 12/09, 21:00
12€ – 15€
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Γκάζι, Αθήνα

2. Όλοι Μαζί Μπορούμε: “Γιώργος Ζαμπέτας. Ο πιο κάλος ο μαθητής”, στο Καλλιμάρμαρο

Το Όλοι Μαζί Μπορούμε παρουσιάζει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο τη μεγάλη του συναυλία “Γιώργος Ζαμπέτας. Ο πιο κάλος ο μαθητής”. Η φετινή συναυλία του Όλοι Μαζί Μπορούμε είναι αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη, βάρδο του λαϊκού τραγουδιού και δεξιοτέχνη στο μπουζούκι, Γιώργο Ζαμπέτα. Στην συναυλία θα συμμετέχουν σπουδαία ονόματα από τον μουσικό καλλιτεχνικό χώρο: Λένα Αλκαίου, Παντελής Αμπαζής, Μελίνα Ασλανίδου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Καίτη Γαρμπή, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Γιώργος Ζαμπέτας (ο εγγονός), Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Μακεδόνας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος.
Δευτέρα 12/09, 21:00
12€ – 14€
Καλλιμάρμαρο (Παναθηναϊκό στάδιο), Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου

ΘΕΑΤΡΟ

3. Πέρσες, του Αισχύλου σε Σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου στο Θέατρο Πέτρας

H Ομάδα Σημείο Μηδέν παρουσιάζει την παλαιότερη σωζόμενη τραγωδία, τους “Πέρσες” του Αισχύλου, στο Θέατρο Πέτρας. Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα, μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως “αντιπολεμική” η τραγωδία του Αισχύλου “Πέρσες” στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη τον θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών.
Δευτέρα 12/09, 21:00
10€ – 15€
Θέατρο Πέτρας, Ίλιον – Πετρούπολη

4. Ματωμένος Γάμος, του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία του Νικορέστη Χανιωτάκη στο Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”

Η θεατρική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει το “Ματωμένο Γάμο” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη. Ο Ματωμένος γάμος, η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως είναι οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τα έργα του Σέξπηρ, του Στρίντμπεργκ, του Τσέχωφ ή του Τένεσι Ουίλιαμς.
Δευτέρα 12/09, 21:00
15€ – 20€
Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου

5. Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής)

Η τραγωδία “Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου” , θα ανεβεί στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Άλσους, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του “ανελέητου” Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας.
Δευτέρα 12/09, 21:00
15€ – 20€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους (Δ. Κιντής), Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b