MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε την Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Faliro Summer Theater

Μετά από μία συναρπαστική περιοδεία σε επιλεγμένα φεστιβάλ και θέατρα στην περιφέρεια, το Θέατρο Πορεία παρουσιάζει τον Προμηθέα Δεσμώτη, του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Faliro Summer Theater.  Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος Θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας. Σε μία εξαιρετική διανομή, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, τον ρόλο του Ερμή ο Ιωάννης Παπαζήσης, τον ρόλο του Ωκεανού ο Αλέκος Συσσοβίτης, τον ρόλο της Ιούς η Νάνσυ Μπούκλη, τον ρόλο του Ηφαίστου ο Δαυίδ Μαλτέζε, τον ρόλο του Κράτους ο Άρης Μπινιάρης και τον ρόλο της Βίας ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής.
Τρίτη 6/09, 21:00
15-20€
Faliro Summer Theater, Φάληρο, Αττική

2. Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”

Η τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ συνεχίζει τις στάσεις στην Αττική. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στο Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής”, με τον Τάσο Νούσια στον απαιτητικό ρόλο του πληγωμένου ομώνυμου ήρωα, τον Γιώργο Αμούτζα ως φιλόδοξο Νεοπτόλεμο και την Μαρία Πρωτόπαππα στον ρόλο-πρόκληση του πολυμήχανου Οδυσσέα. Μαζί τους ένας 6μελής χορός ταλαντούχων ηθοποιών.

Γεμάτος συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή τους με το μυαλό και το πνεύμα.
Τρίτη 6/09, 21:00
15-20€
Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» – Ηλιούπολη, Αττική

3. Ματωμένος Γάμος του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Βεάκειο θέατρο

Η θεατρική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει το “Ματωμένο Γάμο” του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και μουσική Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Βεάκειο θέατρο. Η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Έχει πάρει τη θέση του δίπλα στα κορυφαία αριστουργήματα του παγκόσμιου θεάτρου, όπως είναι οι αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, τα έργα του Σέξπηρ, του Στρίντμπεργκ, του Τσέχωφ ή του Τένεσι Ουίλιαμς.
Τρίτη 6/09, 21:00
15-20€
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Vienna Mozart Orchestra για πρώτη φορά στο Ηρώδειο Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης: Το παγκοσμίου φήμης μουσικό σύνολο για πρώτη φορά στο Ηρώδειο

Η Παγκοσμίου φήμης Ορχήστρα Μότσαρτ της Βιέννης (Vienna Mozart Orchestra), ένα από τα σημαντικότερα μουσικά σύνολα της Αυστρίας, έρχεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο για μια μοναδική συναυλία. Οι δεξιοτέχνες μουσικοί της Ορχήστρας παρουσιάζουν ένα ταξίδι μεταφέροντας το αθηναϊκό κοινό στη Βιέννη του 18ου αιώνα, ερμηνεύοντας μερικά από τα γνωστότερα και πιο αγαπημένα έργα του Μότσαρτ και των Στράους. Η ορχήστρα είναι διάσημη και για τα κοστούμια της καθώς οι μουσικοί της είναι ντυμένοι με αυθεντικά ρούχα και περούκες εποχής. Με την ορχήστρα θα εμφανισθούν επίσης σοπράνο από την Όπερα της Βιέννης σε γνωστές και αγαπημένες άριες, για να μας χαρίσουν υπέροχες στιγμές και να μας ταξιδέψουν στην μαγική ατμόσφαιρα της Βιέννης.
Τρίτη 6/09, 21.00
25-100€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

5. Ο Φοίβος Δεληβοριάς στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ο Φοίβος Δεληβοριάς, που κυκλοφόρησε την τελευταία, 8η σειρά τραγουδιών του «Άνιμε» τον Μάιο που μάς πέρασε, ετοιμάζεται για την πρώτη ολοκληρωμένη τους παρουσίαση σε μία και μοναδική συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Μαζί του θα βρίσκονται πέρα από την γνωστή και μη εξαιρετέα μουσική του οικογένεια, δύο σπουδαίοι σολίστες που έδωσαν τον αέρα και την anima τους στο «Άνιμε»: ο Φώτης Σιώτας και ο Θοδωρής Ρέλλος. Επίσης, σε φοβερή σύμπραξη-τιτανομαχία οι τρεις μουσικοί παραγωγοί που έσκαψαν μαζί με τον Φοίβο αναζητώντας ηχητικά κρυφά δωμάτια την τελευταία δεκαετία: ο Βασίλης Ντοκάκης του «Άνιμε» και ο Χρήστος Λαϊνάς της «Καλλιθέας», θα παίξουν μαζί με τη μπάντα ζωντανά επί σκηνής, ενώ παράλληλα την παρουσία της θα δώσει και η Νεφέλη Φασούλη. Εκτός από τα 10 τραγούδια του «Άνιμε», η πολυσυμμετοχική παρέα θα παρουσιάσει ολοκαίνουργιες εκδοχές τραγουδιών του Φοίβου από όλη του τη δισκογραφία.
Τρίτη 6/09, 21:00
13-16€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b