MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 7 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 3-4 Σεπτεμβρίου 2022.

4. Park Your Cinema Kids: Προβολή της live action ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»: Στη  νέα παράσταση του Ηλία Καρελλά ο Καραγκιόζης συναντά τον Βερν

Η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» του σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλίας Καρελλά παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Σινέ Γαλάτσι. Το διαχρονικό μυθιστόρημα του Βερν μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο παραμύθι για παιδιά, γεμάτο χιούμορ και περιπέτεια. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών, στους ρόλους του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού συναντάμε τον Μπαρμπα-Γιώργο και τον Καραγκιόζη αντίστοιχα. Υπόθεση: Ο ξακουστός θείος του Καραγκιόζη, ο Μπάρμπα-Γιώργος, στοιχηματίζει μια μέρα στο καφενείο του χωριού, ότι θα καταφέρει να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μόλις ημέρες! Η περιπέτεια ξεκινά έχοντας στο πλευρό του τον πολυμήχανο ανιψιό του Καραγκιόζη. Ταξιδεύοντας με τρένα, καράβια, ελέφαντες και αερόστατα, οι πρωταγωνιστές θα περάσουν πολλές δυσκολίες, εμπόδια, τυφώνες και καταιγίδες! Θα καταφέρει άραγε ο Μπάρμπα-Γιώργος να γυρίσει πριν ο χρόνος τελειώσει κερδίζοντας το στοίχημα;
Κυριακή 4/9, 20:30
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι – Θερινός, Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

2. Μυθολογίες: Καλοκαίρι στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Από αριστερά: Σοφία Πάσχου, Αποστόλης Ψυχράμης, Νίκος Γαλενιανός

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται το Καλοκαίρι στον Θόλο με την ενότητα εκδηλώσεων «Μυθολογίες». Παραστάσεις για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και επί σκηνής τον Αποστόλη Ψυχράμη και τον Νίκο Γαλενιανό. Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε το Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες. Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 – «Ο Πήγασος, ο Βελλερεφόντης & το σύννεφο».
Κυριακή 4/9, 19:00 | Για παιδιά 5 ετών και άνω.
Εισιτήρια: γενική είσοδος €10, μειωμένο €5 | Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

3. Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis

Φωτογραφία: Tasos Vrettos

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος γιορτάζει 10 χρόνια πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων παρουσιάζοντας τη νέα της επετειακή παράσταση «Αισωπομαχίες: 5 μύθοι του Αισώπου». Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη των ανθρώπων για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάνε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα, η συμφιλίωση… «Το Τζιτζίκι και το Μυρμήγκι», «Oι δύο Τράγοι», «Ο Βοριάς και ο Ήλιος», «Ο Κάβουρας και το Φίδι», «Ο Λαγός και η Χελώνα» συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση, σε κείμενα και σκηνοθεσία της ομάδας και του Πέτρου Δαμουλή.
Κυριακή 4/9, 11:00 
Εισιτήρια: 10 € προπώληση και 12 € στο ταμείο την ημέρα της παράστασης. Προπώληση: ticketservices.gr.
Modus Vivendi by Krateros Katsoulis, Τροίας 1, Βριλήσσια. Τηλ: 21 0689 2276

Κινηματογράφος

4. Park Your Cinema Kids: Προβολή της live action ταινίας «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, τις 20:30, θα πραγματοποιηθεί προβολή της live action διασκευής του αριστουργηματικού animation της Disney «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών». 25 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο σκηνοθέτης Jon Favreau αναλαμβάνει, με τη βοήθεια εντυπωσιακών ειδικών εφέ, τη φωτο-ρεαλιστική μεταφορά της συγκινητικής ιστορίας του μικρού λιονταριού Σίμπα. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 3/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

5. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Απίθανο Κοάλα». Ο Blinky Bill είναι ένα μικρό και αξιαγάπητο κοάλα με μεγάλη φαντασία. Ένας εξερευνητής στην καρδιά, που ονειρεύεται να αφήσει την μικρή του πράσινη πόλη και να ακολουθήσει τον εξερευνητή πατέρα του στα ταξίδια του.
Κυριακή 4/9, στις 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδύσσεια: Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού12.09.2018

Εκδηλώσεις

6. Φθινοπωρινό Smile Bazaar από Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το Χαμόγελο του Παιδιού προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στο φθινοπωρινό Smile Bazaar, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, με δωρεάν είσοδο, στους χώρους του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γαρυττού 80, Αγία Παρασκευή, 5ος όροφος (πλησίον μετρό Αγ. Παρασκευής). Στο Bazaar θα βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές (έως -70%!) μία τεράστια συλλογή από μοναδικά επώνυμα ρούχα, υπέροχα brands σε ανδρικά, γυναικεία και παιδικά ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, παιχνίδια και σχολικά είδη.
3-18 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 10:00π.μ. έως τις 7:00μ.μ. και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00π.μ. έως τις 8:00μ.μ.
Το Χαμόγελο του Παιδιού, Γαρυττού 80, Αγία Παρασκευή, 5ος όροφος. Τηλέφωνο e-shop: 2107647760. Email: [email protected] | https://www.hamogelo.gr/gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

7. ΚΠΙΣΝ: Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το MBike (σχεδιασμός-υλοποίηση) διοργανώνει το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών. Γονείς / συνοδοί, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή, βοηθούν τα παιδιά τους να μάθουν ποδήλατο, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη μέθοδο εκμάθησης.Τα μικρότερα παιδιά μαθαίνουν πώς να ισορροπούν στο ποδήλατο, ενώ τα μεγαλύτερα εξοικειώνονται με βασικές τεχνικές στροφής και φρεναρίσματος. Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητο το κάθε παιδί να έχει το ποδήλατό του.
Σάββατο 3/9, 17:00
Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimasyros 2022: Η μεγάλη γιορτή του animation στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b