MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
27
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Wolfgang Petersen: Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης των “Das Boot” και “Troy” σε ηλικία 81 ετών

Ο σκηνοθέτης, Wolfgang Petersen που σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων τις ταινίες “Das Boot”, “Air Force One” και “Τροία”, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 81 ετών.

Photo: Prensa Warner Bros
Photo: Prensa Warner Bros
Monopoli Team

Ο σκηνοθέτης, Wolfgang Petersen που ξεχώρισε μέσα από τις ταινίες “Das Boot” και “Air Force One”, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία 81 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη έκανε γνωστή η εκπρόσωπος του, Michelle Bega, δημοσιογράφος του πρακτορείου Rogers & Cowan PMK στο Λος Άντζελες. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 και η αιτία ήταν ο καρκίνος του παγκρέατος.

Ο Γερμανός σκηνοθέτης ξεκίνησε την καριέρα του στη Γερμανία, αλλά συνέχισε την πορεία του στο Χόλιγουντ αφού η ταινία “The Boot” (1981), ένα έπος για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προτάθηκε για έξι βραβεία Όσκαρ. Μέσα σε λίγα χρόνια έγινε ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες ο οποίος βρισκόταν πίσω από πολύπλοκες ταινίες δράσης όπως τα: The Perfect Storm (2000), Air Force One (1997), Outbreak (1995), In the Line of Fire ( 1993), Shattered (1991)  Troy (2004) και Poseidon (2006).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλίβια Νιούτον-Τζον: Πέθανε η πρωταγωνίστρια του θρυλικού “Grease”- Το συγκινητικό αντίο του Τραβόλτα12.09.2018

Ο ίδιος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους συνεργάτες του οι οποίοι αναγνώριζαν το ταλέντο του, μιλώντας για αυτόν με θαυμασμό. Η ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ είχε δηλώσει: «Το να σε σκηνοθετεί ο Βόλφγκανγκ στο «Air Force One» παραμένει μια ιδιαίτερη ανάμνηση. Αν και το σενάριο ήταν συναρπαστικό και απίστευτα έντονο, θυμάμαι πολλά γέλια, ειδικά στις σκηνές γύρω από το τεράστιο τραπέζι στο War Room».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, εμφανίστηκε να μην εντυπωσιάζεται από τους κριτικούς που αμφισβήτησαν την καλλιτεχνική του αξία.

«Αν κάποιος με ρωτούσε αν νιώθω καλλιτέχνης, θα είχα ένα περίεργο συναίσθημα, γιατί πραγματικά δεν ξέρω», είπε κάποτε. «Τι είναι καλλιτέχνης; Ίσως είναι κάποιος που δημιουργεί κάτι πιο οικείο από μια ταινία, όπως ένας μουσικός ή ένας συγγραφέας ή ένας ζωγράφος». «Το πάθος μου», είπε, «είναι να αφηγούμαι μια ιστορία».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ο Petersen πέθανε στην οικία του στο Brentwood στην αγκαλιά της συζύγου του, Maria Antoinette.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Maestro: Η 4η σεζόν ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα
Cine News
15 βραβευμένες «Μεγάλες ταινίες Μικρού Μήκους» στο Onassis YouTube Channel
Art & Culture
14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας – Τι δεν θα χάσουμε
Cine News
Stranger Things: Η 4η σεζόν σε rewind – Και τώρα, το φινάλε
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Αγωνία, μυστήριο, ανατροπές: 10+2 σειρές για όσους ζουν για το σασπένς
Cine News
Bella Ciao#35: Μας γλέντησε και απόψε ο Λάνθιμος
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Η Μόνικα Μπελούτσι επιστέφει στην Αθήνα – Την ημέρα των γενεθλίων της Μαρία Κάλλας
Cine News
Στέγη: Ο Charlie Kaufman στην Αθήνα για την προβολή της νέας του ταινίας «How to Shoot a Ghost»
Cine News
H Γυναίκα πίσω από τον Έλγιν: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση
Cine News
Ριφιφί: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά μυθοπλασίας της COSMOTE TV