MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
13
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σκιτσογράφος Ζαν-Ζακ Σεμπέ

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Γαλλία – και όχι μόνο – η είδηση του θανάτου του διάσημου σκιτσογράφου Ζαν-Ζακ Σεμπέ, ο οποίος έγινε γνωστός για την εικονογράφηση της σειράς παιδικών βιβλίων «Ο μικρός Νικόλας».

Πηγή: YouTube
Monopoli Team

Ο γάλλος σκιτσογράφος Ζαν-Ζακ Σεμπέ, γνωστός για την εικονογράφηση της σειράς παιδικών βιβλίων «Ο μικρός Νικόλας» (Le petit Nicolas) και τις γελοιογραφίες του στον Τύπο, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η σύζυγός του Μαρτίν Γκοσιό Σεμπέ.

Ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, «στο εξοχικό του, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγο και στενούς φίλους του», δήλωσε στο AFP ο Μαρκ Λεκαρπεντιέ, βιογράφος του και φίλος του σκιτσογράφου, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡέιμοντ Μπριγκς: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου»12.09.2018

Ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στο Μπορντό. Μετά από μάλλον μέτριες σπουδές και διάφορες μικροδουλειές ανεβαίνει σε ηλικία 18 ετών στο Παρίσι. Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία ψάχνει παράλληλα για δουλειά ως σκιτσογράφος. Το 1951 πουλάει το πρώτο του σκίτσο στην εφημερίδα Sud Ouest και ακολουθούν άλλα έντυπα όπως τα Le Rire, Noir et Blanc, Ici Paris. Γνωρίζεται με τον Ρενέ Γκοσινί και συνυπογράφουν τις πολυδιαβασμένες περιπέτειες του μικρού Νικόλα.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
David Byrne και Gorillaz οι headliners του φετινού Release Athens x SNF Nostos
Θεατρικά Νέα
Ο Γιώργος Καραμίχος ξανά στο Θέατρο Τέχνης με το «Vanya»
Cine News
Μια νύχτα μόνο: Νέες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζώη η ηθοποιός Άννα Κυριακού
Cine News
Πέντε ταινίες της Diane Keaton που αγαπήσαμε – και πού θα τις δείτε
Cine News
Ένα απλό ατύχημα: Ο φετινός Χρυσός Φοίνικας των Καννών έρχεται στους κινηματογραφους
Cine News
31ες Νύχτες Πρεμιέρας: Χρυσή Αθήνα στον “Ήχο της Πτώσης” και Τιμητικό Βραβείο στον Νιλ Τζόρνταν – Όλοι οι νικητές
Cine News
Το 48ο Φεστιβάλ Δράμας φέρνει στην Αθήνα τις ελληνικές σπουδαστικές ταινίες
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Cozy, feel-good ή λίγο μυστήριο; 10 σειρές για φθινοπωρινό binge
Cine News
Η Τέχνη της Μνήμης: το ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
Home Cinema: 5 ταινίες που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση