MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Ξένος Σμύρνη – Μόρια: Μια μουσικοθεατρική αφηγηματική performance στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας

Η ομάδα Scarmi παρουσιάζει, στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας, τη μουσική αφηγηματική θεατρική περφόρμανς, «Ξένος Σμύρνη – Μόρια (100 χρόνια εξέλιξης)», μια παράσταση εμπνευσμένη από μαρτυρίες προσφύγων του τότε και του σήμερα, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία Ελεάννας Αποστολάκη.

Ξένος Σμύρνη - Μόρια: Μια μουσικοθεατρική αφηγηματική performance στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας
Monopoli Team

«Ξένος Σμύρνη – Μόρια (100 χρόνια εξέλιξης)». Μια «ηλεκτροδυναμική» μουσική αφηγηματική θεατρική περφόρμανς από την ομάδα Scarmi, εμπνευσμένη από μαρτυρίες προσφύγων του τότε και του σήμερα, σε συνδυασμό με αρχαία κείμενα, λογοτεχνικά κείμενα, ηχητικά ντοκουμέντα, σωματικότητα, ποίηση και ζωντανή μουσική, παρουσιάζεται, 10 και 11 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας, σε σύλληψη, ερμηνεία και σκηνοθεσία Ελεάννας Αποστολάκη και στο πλαίσιο του «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός».

Λίγα λόγια για το έργο

Σμύρνη – Μόρια, εκατό χρόνια εξέλιξης. Η φιλοξενία στην αρχαία Ελλάδα ήταν μια ιερή υποχρέωση και ένα δικαίωμα χωρίς όρους. Από τότε έως σήμερα, το φαινόμενο της αναγκαστικής μαζικής μετακίνησης των πληθυσμών δεν είναι πρωτόγνωρο. Ωστόσο, στα νεότερα χρόνια είναι πρωτόγνωρα σκληρός ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε αυτό το φαινόμενο.

Τι άλλαξε από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα; Τι βίωσαν οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας ερχόμενοι στην Ελλάδα και πως αντεπεξήλθαν; Πώς τους υποδέχτηκαν οι γηγενείς; Πώς τους αντιμετώπισε το τότε ελληνικό κράτος; Και από την άλλη, πώς αντιμετωπίζονται σήμερα οι πρόσφυγες από την ελληνική κυβέρνηση και τους Έλληνες πολίτες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAs Above So Below: Η βιωματική παράσταση της Αποστολίας Παπαδαμάκη στον Αρχαιολογικό χώρο «Καβείριο» Λήμνου12.09.2018

Συντελεστές

Σύλληψη, ερμηνεία, σκηνοθεσία: Ελεάννα Αποστολάκη
Σύνθεση, εκτέλεση μουσικής: Μιχάλης Φλουρής
Εκτέλεση μουσικής: Χριστόφορος Πιτσιδήμος
Ηχητικός σχεδιασμός: Κωνσταντίνος Γεωργιάδης
Φωτιστικός σχεδιασμός: Άρης Τσάμης
Επιμέλεια κίνησης: Νεφέλη Κτιστάκη
Επιμέλεια κοστουμιών: Ουρανία Σκορδαλού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

10 και 11 Αυγούστου • Αρχαιολογικός χώρος Γόρτυνας |Θέατρο

Ώρα έναρξης: 21:30
Διάρκεια: 70′

Κρατήσεις θέσεων εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b