MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Little Islands Festival: Ένα καλοκαιρινό πολιτιστικό «ταξίδι» γεμάτο εικόνες και ήχους στη Σίκινο

Το Little Islands Festival επιστρέφει για ένα ακόμη καλοκαίρι, στο όμορφο νησί της Σικίνου, με ένα διαδραστικό και πολυθεματικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων, αφιερωμένο στην έννοια της «κοινότητας».

Little Islands Festival
Monopoli Team

Καθιερωμένο πια ως η καλοκαιρινή πολιτιστική πρόταση της Σικίνου, το Little Islands Festival αποτελεί έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης που συνενώνει το αιγαιακό τοπίο με τον σύγχρονο πολιτισμό και την δυναμική των νέων μέσων σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση.

Σε αυτό τον χώρο, η αναζήτηση νέων τόπων και τρόπων έκφρασης που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά, την ιδιαιτερότητα και τη δυναμική των μικρών κοινοτήτων ανά τον κόσμο, συνιστά την ταυτότητα του Φεστιβάλ.

Η φετινή διοργάνωση με μια ματιά

Η νέα έκδοση του Little Islands Festival αναστοχάζεται την έννοια της κοινότητας μέσα από τη θεματική «Communality». Επανεφευρίσκοντας καλλιτεχνικά κοινωνικές ταυτότητες, κυρίαρχους μύθους και ιδεολογήματα του σύγχρονου κόσμου, η φετινή διοργάνωση ανιχνεύει το περιεχόμενο της κοινότητας, αναζητά τα νήματα συνέχειας από το παρελθόν, και οραματίζεται τις ποιότητες των σύγχρονων κοινοτήτων.

Από τις 19 έως τις 22 Αυγούστου το Little Islands Festival προτείνει ένα διαδραστικό πολυθεματικό πρόγραμμα που καλεί το κοινό να γίνει από θεατής συμμέτοχος και συνδημιουργός σε ένα ταξίδι γεμάτο από εικόνες και ήχους.

Little Islands Festival

Προβολές μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ στο παλιό δημοτικό σχολείο, animation και video art στο προαύλιο της Λότζια, μουσικά ταξίδια στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και ζωντανές AV performances στην κεντρική πλατεία, βιωματικά εργαστήρια και happenings για παιδιά καθώς και παράλληλες δράσεις, όπως εναλλακτικές ψηφιακές περιηγήσεις ανοιχτές για το κοινό, καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοια είναι τα κορυφαία μουσικά φεστιβάλ που θα απολαύσουμε φέτος εκτός Αθηνών;12.09.2018

Με αφετηρία τον παραδοσιακό οικισμό Κάστρο της Σικίνου κάθε σημείο του νησιού φιλοξενεί μια καλλιτεχνική δράση και μεταμορφώνεται σε πεδίο παιχνιδιού, γνωριμίας και δημιουργίας.

*Με την υποστήριξη του Goethe-Institut Athen

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

19 – 22 Αυγούστου 2022

Κάστρο Σικίνου, Χώρα, Κυκλάδες

https://littleislandsfest.com/

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b