MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
22
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θέατρο Πορεία: Για 3η χρονιά συνεχίζεται η Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής

Μετά από δύο πολύ επιτυχημένες ακαδημαϊκές περιόδους, η σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία, ξεκινά την τρίτη συνεχή χρονιά της, με τρεις κύκλους.

Monopoli Team

Με εισηγητές τους Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και Θανάση Τριαρίδη, αλλά και βοηθούς εισηγητές τους συγγραφείς Μάνο Κουνουγάκη και Ανθή Τσιρούκη, η τρίτη ακαδημαϊκή χρονιά της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής γραφής που ίδρυσε ο Δημήτρης Τάρλοου πριν από τρία χρόνια, θα ξεκινήσει στις αρχές Οκτωβρίου του 2022 και θα περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητους μεταξύ τους κύκλους εκπαίδευσης και συγγραφικής πυροδότησης πάνω σε όλα τα στάδια της δραματουργικής δημιουργίας.

Στις 32 εβδομαδιαίες συναντήσεις των τριών κύκλων, θα διδάξουν οι Χατζηγιαννίδης, Τριαρίδης, Κουνουγάκης στον Πρώτο κύκλο, οι Χατζηγιαννίδης, Τριαρίδης, Τσιρούκη στο Δεύτερο κύκλο & oι Χατζηγιαννίδης, Τριαρίδης, Κουνουγάκης στον Τρίτο κύκλο. Παράλληλα στη Σχολή Πυροδότησης, θα διδάξουν και προσωπικότητες από διαφορετικούς χώρους του θεάτρου, ως προσκεκλημένοι διδάσκοντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαιχνιδοποιός: Ο Αλέξανδρος Κοέν ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ του Γκάρντνερ ΜακΚέυ στο Μικρό Γκλόρια12.09.2018

Στη Σχολή του Πορεία, θα είναι εφικτή η εξ αποστάσεως συμμετοχή και παρακολούθηση όλων των συναντήσεων μέσω του διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων στο Θέατρο Πορεία). Τουλάχιστον ένα από τα παραχθέντα έργα κάθε συμμετέχοντος, τόσο του Πρώτου, όσο και του Δεύτερου και του Τρίτου κύκλου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Σχολής, ενώ όλα τα έργα των σπουδαστών θα παραμείνουν δημοσιευμένα και στο μέλλον. Επίσης από τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν αποσπάσματα, είτε σε μορφή μικρών videos, είτε σε ειδικό διήμερο αναλογίου.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, που θα αποπληρωθεί σε δύο (2) δόσεις των 500 ευρώ, (η πρώτη με την έναρξη των μαθημάτων και η δεύτερη τον προσεχή Ιανουάριο). Η έναρξη των μαθημάτων της φετινής ακαδημαϊκής περιόδου 2022-2023 προγραμματίζεται τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Μαΐου 2023.

Αιτήσεις συμμετοχής

Για τον Πρώτο κύκλο & Δεύτερο κύκλο απαιτούνται:

α. Αποστολή αναλυτικού βιογραφικού
β. Αποστολή μίας περίληψης (έως 200 λέξεις)
γ. Αποστολή δείγματος γραφής (κείμενο μιας διαλογικής σκηνής έως 400 λέξεις)

σε ένα από τα ακόλουθα θέματα :

Πρώτο εναλλακτικό θέμα

Μια γυναίκα μαθαίνει τυχαία και ο άνδρας της έχει αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας στον η/υ του. Προτιμάει να κρατήσει το στόμα της κλειστό για χρόνια, μέχρι που ένα γεγονός την κάνει να αλλάξει γνώμη.

Δεύτερο εναλλακτικό θέμα

Ένας άνθρωπος που έχει στην κατοχή του ένα αντικείμενο που λατρεύει «σαν Θεό» ή θεωρεί πως έχει υπερφυσικές δυνάμεις

(κείμενο μιας διαλογικής σκηνής ή μέρος σκηνής από το έργο, στην οποία ο πρωταγωνιστής αποκαλύπτει σε κάποιον την ύπαρξη του αντικειμένου)

Υποβολή αιτήσεων

Οι αιτήσεις με το αναλυτικό βιογραφικό, την περίληψη και το δείγμα γραφής, πρέπει να υποβληθούν στα ειδικά διαμορφωμένα πεδία στην ιστοσελίδα της Σχολής https://poreiatheatre.com/academy/ από 1 Αυγούστου έως και 22 Σεπτεμβρίου.

Όσοι και όσες προκριθούν, θα κληθούν σε συνέντευξη με τους εισηγητές της Σχολής και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεάτρου Πορεία Δημήτρη Τάρλοου.

Όσοι και όσες επιλεγούν θα ενημερωθούν έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Info: Γραμματεία του Θεάτρου Πορεία [email protected] www.poreiatheatre.com, Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69 Πλατεία Βικτωρίας

 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
ΜΠΙΖΖΖ… 2026: Οι παραστάσεις που ξεχώρισαν στο Off-Off Athens Theatre Festival 2025, έρχονται στο Επί Κολωνώ
Θεατρικά Νέα
Η ΕΛΣ ταξιδεύει στην Ελλάδα με τη «Συμφωνία του Αθλητή»
Εκδηλώσεις
Στέγη: Τρεις προσβάσιμες παραστάσεις για «Το Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Ροές: Yoga για ηθοποιούς και performers με την Ιόλη Ανδρεάδη
Θεατρικά Νέα
Άγριος Σπόρος: Η παράσταση της Σοφίας Καραγιάννη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Θεατρικά Νέα
Το Εθνικό τιμά την Ημέρα Θεάτρου με τον “Βυσσινόκηπο” σε ζωντανή μετάδοση στην Κάρπαθο
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο μέσα από τα μάτια του Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη συνεργασία Μπισμπίκη-Κιτσοπούλου