MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Shonka Dukureh: Η ηθοποιός του “Elvis” έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών

Ο ρόλος της ως Big Mama Thornton στον “Elvis” του Baz Luhrmann ήταν ο πρώτος μεγάλος ρόλος στην καριέρα της.

Monopoli Team

Η Shonka Dukureh, τραγουδίστρια και ηθοποιός που υποδύθηκε την Big Mama Thornton στην νέα ταινία του Baz Luhrmann “Elvis”, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στο Νάσβιλ, του Τενεσί, την Πέμπτη 21 Ιουλίου. Ήταν 44 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Νάσβιλ, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν κάτι ύποπτο στον θάνατό της. “Η Dukureh, απόφοιτη του Πανεπιστημίου Fisk βρέθηκε νεκρή στο δωμάτιό της, στο διαμέρισμα που μοιραζόταν με τα δύο μικρά παιδιά της” αναφέρει το αστυνομικό τμήμα σε ενημερωτικό tweet.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός δεν ανταποκρινόταν το πρωί της Πέμπτης, όταν την βρήκε ένα από τα παιδιά της, το οποίο στράφηκε σε έναν γείτονα για βοήθεια. Τα αίτια θανάτου δεν είναι ακόμα γνωστά.

Η Dukureh υποδύθηκε φέτος την θρυλική R&B τραγουδίστρια και στιχουργό Willie Mae “Big Mama” Thornton, την πρώτη ερμηνεύτρια που ηχογράφησε το 1952 το τραγούδι “Hound Dog”, που φυσικά έγινε λίγα χρόνια αργότερα διάσημο με τη φωνή του Έλβις Πρίσλεϊ. Αυτός ήταν ο πρώτος μεγάλος κινηματογραφικός ρόλος της Dukureh, ενώ η φωνή της ακούστηκε και στο soundtrack της ταινίας και συγκεκριμένα στο τραγούδι “Vegas” της Doja Cat, όπου ακούμε τη δική της ερμηνεία του “Hound Dog”, ενώ φέτος βρέθηκε και στη σκηνή του Coachella στο πλευρό της Doja Cat.

Μιλώντας για τον ρόλο της στον “Elvis” του Luhrmann, είχε αποκαλύψει ότι για εκείνη ήταν “ευκαιρία ζωής”, καθώς έγινε πραγματικότητα το όνειρο της να ερμηνεύει στη σκηνή και τη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, ετοίμαζε να κυκλοφορήσει σύντομα το πρώτο μουσικό της άλμπουμ, έναν φόρο τιμής στα blues και τους “αφανείς ήρωες” καλλιτέχνες και μουσικούς που άνοιξαν τον δρόμο για την επανάσταση του rock’n’roll.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα θρίλερ για γερά νεύρα κόντρα στον φαντασμαγορικό «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Λιγότερα επεισόδια, περισσότερη αναμονή: Το τηλεοπτικό trend που γίνεται κανόνας
Cine News
Wake Up Dead Man: Το πιο σκοτεινό Knives Out αξίζει την προσοχή σας
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Diane Morgan: Η “Philomena Cunk” στη Στέγη για μια συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Cine News
Heated Rivalry: Η σειρά που κατακτά τα social media ανοίγει ξανά μια σημαντική συζήτηση
Cine News
“Singapoore Sling”: Παρουσίαση βιβλίου και ταινίας στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας
Cine News
Το Live Cinema Performance επιστρέφει στο Newman Cinema
Cine News
«Αποκατεστημένες και Προσβάσιμες» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Cine News
COSMOTE TV: Ρεκόρ τηλεθέασης για το «Ριφιφί»
Cine News
Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών
Cine News
Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου – Οι προβολές συνεχίζονται
Cine News
Στο Παρά Πέντε-20 χρόνια μετά: Στον “αέρα” το τρέιλερ του πολυαναμενόμενου reunion