MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για το Σάββατο 16 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

«Εγγύτητες και Αποστάσεις» II: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Citronne (Αθήνα)
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 16/07, 21.00 | «Μπάντι, ο Ροκ Σταρ» / Rock Dog (2016). Σκηνοθεσία: Ash Brannon. Σε αυτή την απίθανη μουσική περιπέτεια, ο Μπάντι είναι ένα θιβετιανό μαστίφ που φυλάει μαζί με τον πατέρα του ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά έχει τάσεις… καλλιτεχνικής φυγής. Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια του Μπάντι, θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Θοδωρή Σμέρου, Γιάννη Υφαντή.
Σάββατο 16/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

2. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

«Minari»

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 21:30 – «Minari» (ΗΠΑ, 2020, έγχρ, 115’). Σκηνοθεσία: Λι Άιζακ Τσανγκ. Υπόθεση: Ζευγάρι Κορεατών με τα δύο μικρά παιδιά τους μετακομίζουν από την Καλιφόρνια στο Άρκανσο τη δεκαετία του 1980.
Σάββατο 16/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

3. | 11ο Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι: Προβολές κλασσικών ταινιών στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Για 11η χρονιά, από τις 14 έως τις 20 Ιουλίου, πραγματοποιείται, στο σινεμά Ριβιέρα (Εξάρχεια), η διοργάνωση του freecinema.gr που αγαπά το σινεμά ρεπερτορίου, νοσταλγώντας έως και τις celluloid κόπιες, και η οποία δίνει το ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας που αναπολεί τη γνήσια ψυχαγωγία του θερινού σινεμά αλλοτινών εποχών. Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δεκατέσσερις τίτλους, κλασικούς, σπάνιους ή και παραγνωρισμένους…,που θα άξιζε να έχεις παρακολουθήσει σε μεγάλη οθόνη… εκεί έξω. Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 20:45 – «Το σχισμένο παραπέτασμα» (1966) του Άλφρεντ Χίτσκοκ. | 23:00 «Η Συμμορία των Έντεκα» (1960) του Λιούις Μάιλστοουν.
14-20 Ιουλίου 2022
Εισιτήριο: 6€. Προπώληση: viva.gr
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι ταινίες της εβδομάδας: Το γυναικείο θαύμα του Γιοακίμ Τρίερ12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Εγγύτητες και Αποστάσεις» II: Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Citronne (Αθήνα)

H Citroννε Gallery παρουσιάζει στον χώρο της στην Αθήνα, την νοητή και οργανική συνέχεια της έκθεσης «Εγγύτητες και Αποστάσεις». Δώδεκα καλλιτέχνες από τρεις ηπείρους -Αμερική, Αφρική και Ευρώπη, φωτίζουν με τα έργα τους νέες πτυχές των καλλιτεχνικών τους αναζητήσεων με πρακτικές που επεκτείνουν ή και προκαλούν τον διάλογο ανάμεσα σε καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, γεωγραφικές τοποθεσίες, γενιές. Εξερευνούν ζητήματα καταγωγής, φυλής, φύλου και ταυτότητας, στο ολοένα πιο συμπεριληπτικό και ορατό τοπίο της σύγχρονης τέχνης.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 14 Ιουλίου έως 20 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρι, Πεμ, Παρ: 11.00-20.00 | Τετ, Σαβ: 11.00-16.00
Citronne Gallery, Πατριάρχου Ιωακείμ 19, 4ος όροφος, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 7235 226. Email: [email protected].

5. Songlines: Η in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Από 14 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου το annexM παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής την in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη με τίτλο «Songlines» σε επιμέλεια της Άννας Καφέτση. Διάσπαρτες σε 19 σημεία του Κήπου νέες in situ παραγωγές και αναπλαισιώσεις προηγούμενων έργων στο φυσικό εκθεσιακό περιβάλλον, παρουσιάζονται εν μέρει στο φως της ημέρας και στο σύνολό τους μετά τη δύση του ήλιου έως αργά τη νύχτα. Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης σε πρώτη προβολή το νέο ντοκιμαντέρ της Δήμητρας Κουζή «Do–Nothing Farming» 2022, το οποίο πλαισιώνει την εγκατάσταση της Κατερίνας Κατσιφαράκη «Σβόλοι».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 14 Ιουλίου έως 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριακή: Μετά τη δύση του ήλιου έως τις 23:00
Είσοδος Ελεύθερη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικός περίπλους στα ελληνικά νησιά12.09.2018

Βιβλίο

6. Βιβλιοθήκη Bibliotheque: Παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων στην Πλατεία Εξαρχείων

Η Bibliotheque μάς προσκαλεί το τριήμερο, 15-17 Ιουλίου, σε ένα παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων που θα λάβει χώρα στην Πλατεία Εξαρχείων. Εκεί θα βρείτε λευκώματα, εκδόσεις Τέχνης και προτάσεις από επιλεγμένα βιβλία λογοτεχνίας πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες σπάνια βιβλία που ψάχνετε πολλά από αυτά εξαντλημένα, βιβλία που θα θέλατε να έχετε σε τιμές που θα θέλατε να είχαν.
15-17 Ιουλίου 2022
Χώρος: Πλατεία Εξαρχείων, Αθήνα. | www.bibliotheque.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚορνήλιος Μιχαηλίδης: Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στέλνει αισιόδοξα μηνύματα από τα Κουφονήσια12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b