MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 10 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Γυάλινος Κόσμος, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής»

«Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο ξεπερνώντας τις 8.000 διαδικτυακές θεάσεις και συνεχίστηκε τον χειμώνα στο Θέατρο Αλκυονίς, ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα, με ανανεωμένη διανομή: Η Λένα Παπαληγούρα, και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής συνεχίζουν την επιτυχημένη τους πορεία στους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους. Στην καινούργια διανομή, ο Γιάννης Κουκουράκης «ζωντανεύει» τον ρόλο του Τζιμ. Και την εμβληματική φιγούρα της Αμάντα σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, ενσαρκώνει η Κάτια Δανδουλάκη.
Κυριακή 10/7, 21:30
15-20€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής», Γαρδίκη & Σμόλικα, Ηλιούπολη

2. Farm Fatale, του Philippe Quesne στην Πειραιώς 260

Με την παράσταση «Farm fatale», ο διεθνής Γάλλος δημιουργός Φιλίπ Κεν έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου για να συστήσει στο κοινό της Πειραιώς 260, ένα εξωφρενικό όσο και γοητευτικό σύμπαν, το οποίο κατοικείται από ευγενείς ονειροπόλους ακτιβιστές και λακωνικούς σχολιαστές της πραγματικότητάς μας. Μια μετα-αποκαλυπτική συνθήκη στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον: πέντε σκιάχτρα, που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω της κλιματικής αλλαγής, αποφασίζουν να συγκροτήσουν μια νέα κοινότητα. Πρόκειται για μερικούς αφοπλιστικά αστείους χαρακτήρες που δεν πτοούνται από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν υπεισέλθει. Καταγράφουν μεθοδικά τους ήχους της ετοιμοθάνατης φύσης για τις επόμενες γενιές, ετοιμάζουν πανό και σλόγκαν για διαδηλώσεις, παίζουν ποπ μουσική στον πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό τους, συζητάνε για την εξαφάνιση των εντόμων και τα φυτοφάρμακα.
Κυριακή 10/7, 21:00
5-30€
Πειραιώς 260 (Η’), Καλλιθέα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Η Laurie Anderson στο Ηρώδειο

Avant garde περφόρμερ, ποιήτρια, τραγουδίστρια, εικαστικός και πρωτοποριακή μουσικός, η Laurie Anderson έρχεται για μια μοναδική παράσταση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Η Laurie Anderson ήδη από τη δεκαετία του 70 αναστάτωνε την νεοϋορκέζικη σκηνή, με τις αντισυμβατικές παραστάσεις της, γεμάτες πρωτοτυπία και φαντασία. Μια sui generis καλλιτέχνης που όρισε το μελλοντικό αποτύπωμα της τέχνης, περισσότερο από κάθε άλλον σύγχρονο της.
Κυριακή 10/7, 21:00
40-80€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

4. Μέσα χώρα του Άγγελου Τριανταφύλλου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στην ΕΛΣ

H Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη νέα όπερα του Άγγελου Τριανταφύλλου, με σολίστ κυρίως άνω των 65 ετών, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Το σπονδυλωτό έργο «Μέσα χώρα» –μια ανάθεση της ΕΛΣ στον Άγγελο Τριανταφύλλου–, σε λιμπρέτο Γιάννη Αστερή, πραγματεύεται το ζήτημα της μοναξιάς στην τρίτη ηλικία. Διευθύνει ο αρχιμουσικός της ΕΛΣ Ηλίας Βουδούρης και σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου.
Κυριακή 10/7, 18:30
10-60€
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

5. To Michalis Tsiftsis Trio στο Jazzét Music Hall

Το Jazzét, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών συναυλιών του, προσκαλεί τον συνθέτη και κιθαρίστα Μιχάλη Τσιφτσή με τους εκ Νέας Υόρκης μουσικούς του, Νίκο Χατζητσάκο στο κοντραμπάσο και Jason Wastor στα ντραμς. Το Michalis Tsiftsis Trio εκφράζει την αγάπη των μελών του για την αυτοσχεδιαστική μουσική και το μουσικό διάλογο που προκύπτει μέσω αυτής. Με σεβασμό στην παράδοση καθώς και πειραματική διάθεση το τρίο θα ερμηνεύσει συνθέσεις των μελών του γκρουπ καθώς και διασκευές αγαπημένων τους κομματιών από διάφορα είδη μουσικής.
Κυριακή 10/7, 21:30
5€
Jazzét Music Hall, Στρ. Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b