MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 8 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Mourn Baby Mourn, της Κατερίνας Ανδρέου στην Πειραιώς 260

Τι απομένει σήμερα απ’ όσα οραματίστηκαν και υποσχέθηκαν οι δεκαετίες του ’60 και του ’70; Τι κάνουμε με τη μελαγχολία και το αδιέξοδο μιας απογοήτευσης που έρχεται από την ακύρωση του μέλλοντος που υποσχέθηκαν; Έχοντας διακριθεί με το ευρωπαϊκό Prix Jardin d’Europe 2016, μετά την παράσταση A Kind of Fierce, διεθνή συμπαραγωγή του Φεστιβάλ, και με σημαντική πορεία στην ευρωπαϊκή σκηνή του χορού, η Ελληνίδα Κατερίνα Ανδρέου ταράζει και πάλι τα νερά με μια Γαλλοελβετική, πολλά υποσχόμενη, παραγωγή, που απορροφά τους κραδασμούς του παρόντος. Με όχημα την ιδέα του θρήνου, η δημιουργός εξερευνά τη δική της, αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή σ’ ένα χορογραφικό σόλο, που ζητά να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας εποχής ολόκληρης. Mourn baby mourn / Θρήνησε, μωρό μου, θρήνησε. Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με την Κατερίνα Ανδρέου. Συντονίζει η Παρασκευή Τεκτονίδου.
Παρασκευή 8/7 στις 21:00
5-17€
Πειραιώς 260 (Χώρος Ε), Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Μήδεια» στο Εθνικό θέατρο – Η λοξή ελληνικότητα του Μποστ12.09.2018

2. Μέσα χώρα: Η νέα όπερα του Άγγελου Τριανταφύλλου, σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου στην ΕΛΣ

H Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη νέα όπερα του Άγγελου Τριανταφύλλου, με σολίστ κυρίως άνω των 65 ετών, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος στο ΚΠΙΣΝ. Το σπονδυλωτό έργο «Μέσα χώρα» –μια ανάθεση της ΕΛΣ στον Άγγελο Τριανταφύλλου–, σε λιμπρέτο Γιάννη Αστερή, πραγματεύεται το ζήτημα της μοναξιάς στην τρίτη ηλικία. Διευθύνει ο αρχιμουσικός της ΕΛΣ Ηλίας Βουδούρης και σκηνοθετεί ο Νίκος Καραθάνος, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου.
Παρασκευή 8/7, 19:30
10-60€
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. Φιλοκτήτης, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ στο Βεάκειο

Η Μαρλέν Καμίνσκυ παρουσιάζει το έργο «Φιλοκτήτης», του Σοφοκλή, στο θέατρο Πέτρας. Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή τους με το μυαλό και το πνεύμα. Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας) και Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).
Παρασκευή 8/7, 21:30
15-20€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Νίκος Πορτοκάλογλου – 40 χρόνια στο Ηρώδειο

Με μια διπλή επετειακή συναυλία-γιορτή, για τα σαράντα χρόνια παρουσίας του στο ελληνικό τραγούδι, έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ο Νίκος Πορτοκάλογλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Επίκεντρο της βραδιάς αυτής, η καλλιτεχνική πορεία του κορυφαίου Έλληνα τραγουδοποιού από το 1982 έως σήμερα, μέσα από τα σημαντικότερα τραγούδια του, με αφετηρία την εμφάνισή του ως ιδρυτικό μέλος των Φατμέ το 1982 έως και τη σημερινή του ενεργή παρουσία και προσφορά στη μουσική δημιουργία: 40 συναπτά έτη δημιουργίας και τραγουδοποιίας, σπουδαίες καλλιτεχνικές συνεργασίες και αξιοσημείωτη συμβολή στο πολιτιστικό έργο της χώρας μέσα από τη δισκογραφία του.
Παρασκευή 8/7, 21:00
5-60€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα 

5. Primer Music Festival 2022: Tyga στην Πλατεία Νερού

Ο σούπερσταρ της διεθνούς ραπ σκηνής Tyga, είναι ο ένας από τους μεγάλους headliners του φετινού, διήμερου Primer Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο. Απόψε ο Tyga θα παρουσιάσει όλες τις επιτυχίες από την πολυ-πλατινένια καριέρα του, ενώ ο Sin Boy και η Rina θα δώσουν τη μοναδική συναυλία τους για ολόκληρο το 2022 στη χώρα μας. Δείτε τα υπόλοιπα εντυπωσιακά acts.
Παρασκευή 8/7, 17:00
Από 28€
Πλατεία Νερού, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος, Δέλτα Φαλήρου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b