MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 7 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ματωμένα Χώματα, της Διδώς Σωτηρίου στο Βεάκειο

Με έντονο το στοιχείο της μνήμης και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. Τα Ματωμένα Χώματα, τα οποία εκδόθηκαν το 1962 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, με 423.000 αντίτυπα και 107 επανεκδόσεις, παρουσιάζονται απόψε στο Βεάκειο, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
Πέμπτη 7/7, 21:30
15-20€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

2. Αδελφοσύνη: Μια φανταστική ιστορία, της Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση «Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία», σε σκηνοθεσία της Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν. Όταν ένα μέρος της ανθρωπότητας εξαφανίζεται στο διάστημα λόγω ενός εξωφρενικού ατυχήματος, της Μεγάλης Έκλειψης, οι εναπομείναντες κάτοικοι της γης καταφεύγουν στα λεγόμενα “κέντρα φροντίδας” απ’ όπου μπορούν να στείλουν σύντομα μηνύματα στους αγνοούμενους οικείους τους. Μια κοινότητα συναισθηματικά “ακρωτηριασμένων” ανθρώπων συσπειρώνεται γύρω από τα κέντρα φροντίδας, που μετατρέπονται έτσι σε πολύ σημαντικούς χώρους που προσφέρονται για περισυλλογή και επούλωση. Μια μέρα, ωστόσο, αναγγέλλεται μια νέα Έκλειψη…Η Γαλλοβιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν επιστρέφει με ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας και ένα πληθωρικό σύνολο επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών, που αναδεικνύει τον πιο πολύτιμο πόρο για το μέλλον του πλανήτη μας: την έννοια της Αδελφοσύνης.
Πέμπτη 7/7, 20:00
5-30€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος, Αθήνα

3. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου στην Πειραιώς 260

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μια νέα εκδοχή της σοφόκλειας «Αντιγόνης», σε μια παράσταση για τη σχέση πόλης και πολιτών με την εξουσία. Εστιάζοντας στον καταλυτικό ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, η θεατρική δράση τοποθετείται σ’ ένα κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, όπου κάθε πολιτική διαπραγμάτευση και απόφαση πραγματοποιούνται σε ζωντανό χρόνο. Ο Χορός των γερόντων γίνεται εδώ συμβούλιο πολιτικών στελεχών που εκφράζουν εκφάνσεις του κυρίαρχου λόγου, παρακολουθώντας, πάντα σε live σύνδεση, την ανελέητη σύγκρουση κοσμικού και ηθικού δικαίου.
Πέμπτη 7/7, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260-Κτίριο Η’, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια μιαν Αντιγόνη: Γιατί επιστρέφουμε στην ηρωίδα του Σοφοκλή;12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Εισβολέας & Χατζηφραγκέτα στο Faliro Summer Theater

Από τη μία ο Ηλίας, ο Εισβολέας, ο Λιάκος, ο Είσβο. Τα πολλά «πρόσωπα» ενός από τους κορυφαίους Έλληνες rappers δεν χρειάζονται συστάσεις. Προερχόμενος από την hip hop μάνα της Αθήνας, το Γαλάτσι, ήταν εκεί από την αρχή δίνοντας φωνή σε μια ολόκληρη γενιά. Το Ώπα λαλα, η Μπανιστηρτζού, το Μπαχαλιάζομαι και τόσο άλλα, ξεσηκώνουν το κοινό σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση και θεμελιώνουν το crossover της ελληνικής μουσικής με το ραπ. Από την άλλη οι Χατζηφραγκέτα, δηλαδή ο Πάνος Φραγκιαδάκης και ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης. Μια μπάντα που ενώνει την λαϊκή μουσική περασμένων δεκαετιών με το ρεμπέτικο, το καλώς εννοούμενο έντεχνο και την hip-hop, με ρίμες και μελωδίες για χαμένες αγάπες και γκρεμισμένες ζωές. Και οι δύο μαζί, θα συναντηθούν απόψε στο Faliro Summer Theater για ένα άκρως καλοκαιρινό live.
Πέμπτη 7/7, 21:00
15€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

5. Grey River & The Smoky Mountain στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου

Οι Grey River & The Smoky Mountain, όπως προδίδει και το όνομά τους, κινούνται ανάμεσα στην americana, το folk και την bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία ιρλανδικής και ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής και έρχονται απόψε για μια μουσική βραδιά στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου. Παίζουν: Ρένα Παπαγεωργίου: φωνή, μαντολίνο, Σαράντος Γκουμάκος: κιθάρα, φωνή, Τάσος Γουσέτης: βιολί, Μελέτης Πόγκας: μπάντζο.
Πέμπτη 7/7, 21:00
Είσοδος 5€ *Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 3610067
Νομισματικό Μουσείο, Πανεπιστημίου 12, Αθήνα 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b