MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 6 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Scorpions και ο Alice Cooper στο ΟΑΚΑ

Δύο σπουδαίες ροκ συναυλίες σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό. Οι Scorpions, το θρυλικό ροκ συγκρότημα, 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, παρουσιάζουν το “Rock Believer” σε μια περιοδεία που τους φέρνει και στην Αθήνα. Μαζί τους ο Alice Cooper, ο θρύλος της ροκ μουσικής, που έχει ήδη γιορτάσει την επέτειο των 50 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ και συνεχίζει να κάνει περιοδείες παρουσιάζοντας εντυπωσιακά shows. Στην εκρηκτική συναυλία στο ΟΑΚΑ, θα μάς παρουσιάσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως το “Poison”, το “Bed of Nails”, το “School’s Out”, το “House of Fire”, το “Feed My Frankenstein” και πολλά άλλα από δίσκους που έγραψαν ιστορία, όπως το θρυλικό “Trash” του 1986 ή το “Billion Dollar Babies” του 1973.
Τετάρτη 6/5, 19:30
Από 38€
ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑScorpions και Alice Cooper υπόσχονται μια απρόβλεπτη συναυλία στο ΟΑΚΑ12.09.2018

2. Ο Λεωνίδας Καβάκος στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Μετά τη μαγική στιγμή ανάτασης στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου το “δύσκολο” καλοκαίρι του 2020, ο κορυφαίος, παγκοσμίου φήμης, Έλληνας βιολονίστας επιστρέφει, αυτή τη φορά στο Ηρώδειο. Στο ρωμαϊκό Ωδείο, ο Λεωνίδας Καβάκος θα παρουσιάσει κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ, με ένα μικρό σχήμα από έξι εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς (δύο βιολιά, μία βιόλα, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο, ένα τσέμπαλο). Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022.
Τετάρτη 6/5, 21:00
5-90€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

3. Αδελφοσύνη: Μια φανταστική ιστορία, της Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν στην Πειραιώς 260

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το αθηναϊκό κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει την παράσταση «Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία», σε σκηνοθεσία της Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν. Όταν ένα μέρος της ανθρωπότητας εξαφανίζεται στο διάστημα λόγω ενός εξωφρενικού ατυχήματος, της Μεγάλης Έκλειψης, οι εναπομείναντες κάτοικοι της γης καταφεύγουν στα λεγόμενα “κέντρα φροντίδας” απ’ όπου μπορούν να στείλουν σύντομα μηνύματα στους αγνοούμενους οικείους τους. Μια κοινότητα συναισθηματικά “ακρωτηριασμένων” ανθρώπων συσπειρώνεται γύρω από τα κέντρα φροντίδας, που μετατρέπονται έτσι σε πολύ σημαντικούς χώρους που προσφέρονται για περισυλλογή και επούλωση. Μια μέρα, ωστόσο, αναγγέλλεται μια νέα Έκλειψη…Η Γαλλοβιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν επιστρέφει με ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας και ένα πληθωρικό σύνολο επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών, που αναδεικνύει τον πιο πολύτιμο πόρο για το μέλλον του πλανήτη μας: την έννοια της Αδελφοσύνης.
Τετάρτη 6/5, 20:00
5-30€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος, Αθήνα

4. Φιλοκτήτης, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ στο θέατρο Πέτρας (αναβλήθηκε)

Η Μαρλέν Καμίνσκυ παρουσιάζει το έργο «Φιλοκτήτης», του Σοφοκλή, στο θέατρο Πέτρας. Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή τους με το μυαλό και το πνεύμα. Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας) και Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).
Τετάρτη 6/5, 21:30
15-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

5. Η Λεονί εν αναμονή, του Ζωρζ Φεντώ στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών

Ένα ξεχωριστό έργο της γαλλικής κωμωδιογραφίας, την μονόπρακτη κωμωδία του Ζωρζ Φεντώ, «Η Λεονί εν αναμονή» (“Leonie est en avance ou Le Mal joli”, 1911), σκηνοθετεί ο Τάσος Πυργιέρης, με μια ομάδα ταλαντούχων ηθοποιών της νεότερης γενιάς: τον Αλέξανδρο Βάρθη, την Παρασκευή Δουρουκλάκη, την Ρένα Kυπριώτη, την Ανούς Μπογοσιάν, τον Κλέαρχο Παπαγεωργίου και τον Χρήστο Σταθούση. Οι πρώτες τέσσερις παραστάσεις, στις 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος με θέα σ’ όλη την Αθήνα. Στη συνέχεια θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Αττική.
Τετάρτη 6/5, 21:00
5-15€
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b