MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 5 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Oι Autechre στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Οι τιτάνες της πρωτοποριακής ηλεκτρονικής μουσικής, Autechre, έρχονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, για μία σπάνια εμφάνιση στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, οι Autechre, το θρυλικό δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, που αποτελείται από τους Rob Brown (Ρομπ Μπράουν) και Sean Booth (Σον Μπουθ), εξακολουθούν να διατηρούν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές ακροατών και κριτικών. Οι πρώτες πειραματικές ηχογραφήσεις τους στα τέλη της δεκαετίας του 1980 εντυπωσίασαν με την πρωτοτυπία και τη φρεσκάδα τους. Από τα πιο γνωστά σχήματα της Warp Records, της δισκογραφικής εταιρείας που καθόρισε τη βρετανική πειραματική και ηλεκτρονική σκηνή, οι Autechre έβαλαν στον παγκόσμιο χάρτη το λεγόμενο intelligent dance music (IDM) και συνεχίζουν, ακόμα και σήμερα, να το επαναπροσδιορίζουν, επεπανεφευρίσκοντας διαρκώς τη δημιουργική τους ταυτότητα και μαγεύοντας το κοινό με το όραμά τους για την avant-garde electronica.
Τρίτη 5/7, 21:30
22-55€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αθήνα

2. Οι Gogol Bordello στην Τεχνόπολη

Οι Gogol Bordello επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 8 χρόνια απουσίας. Οι gypsy punk rockers ιδρύθηκαν το 1999 στη Νέα Υόρκη και πήραν το όνομα τους από τον κλασσικό Ρώσο συγγραφέα Ουκρανικής καταγωγής Νικολάϊ Γκόγκολ, αλλά και από την λέξη “πορνείο” στην Ιταλική γλώσσα. Μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 7 studio albums και έχουν εμφανιστεί ζωντανά στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, κερδίζοντας τον τίτλο του πιο ξεσηκωτικού συγκροτήματος στον πλανήτη. Με το ακορντεόν και το βιολί να αποτελούν τα κυρίαρχα όργανα στη μουσική τους, οι Gogol Bordello δημιούργησαν τον δικό τους ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό ήχο, ο οποίος συνδυάζει την μουσική των Ρομά της Ανατολικής Ευρώπης, απ’ όπου κατάγονται και τα περισσότερα μέλη τους, με το punk, αλλά και το dub.
Τρίτη 5/7, 20:00
35€
Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

3. Μαρινέλλα και Νατάσα Θεοδωρίδου στο Κατράκειο

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους, σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια.
Τρίτη 5/7, 21:30
20€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

ΘΕΑΤΡΟ

4. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ραπτοτάσιου στην Πειραιώς 260

Ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ραπτοτάσιος παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, μια νέα εκδοχή της σοφόκλειας «Αντιγόνης», σε μια παράσταση για τη σχέση πόλης και πολιτών με την εξουσία. Εστιάζοντας στον καταλυτικό ρόλο των ΜΜΕ στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, η θεατρική δράση τοποθετείται σ’ ένα κυβερνητικό τηλεοπτικό κανάλι, όπου κάθε πολιτική διαπραγμάτευση και απόφαση πραγματοποιούνται σε ζωντανό χρόνο. Ο Χορός των γερόντων γίνεται εδώ συμβούλιο πολιτικών στελεχών που εκφράζουν εκφάνσεις του κυρίαρχου λόγου, παρακολουθώντας, πάντα σε live σύνδεση, την ανελέητη σύγκρουση κοσμικού και ηθικού δικαίου.
Τρίτη 5/7, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260-Κτίριο Η’, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓια μιαν Αντιγόνη: Γιατί επιστρέφουμε στην ηρωίδα του Σοφοκλή;12.09.2018

5. Οι γείτονες από Πάνω, του Σέσκ Γκέι στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η κωμωδία «Οι γείτονες από πάνω» του Ισπανού συγγραφέα Σέσκ Γκέι, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια έξυπνη «οργασμική κωμωδία» που αφορά όλον τον κόσμο, αφού έχει θέμα τον γάμο, τις μακροχρόνιες σχέσεις και το αιώνιο πρόβλημα των ζευγαριών…την αναζωπύρωση της αγάπης και του σεξ… με όλα τα ξεκαρδιστικά επακόλουθα.
Τρίτη 5/7, 21:30
15-20€
Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b