MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ντίνα Κώνστα σε ηλικία 83 ετών

Η σπουδαία ηθοποιός της τηλεόρασης και του κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή σήμερα, Κυριακή 3 Ιουλίου

Η Ντίνα Κώνστα είχε υποδυθει μεταξύ άλλων την Σωτηρία Μπέλλου
Η Ντίνα Κώνστα είχε υποδυθει μεταξύ άλλων την Σωτηρία Μπέλλου
Monopoli Team

Η αγαπημένη ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, Ντίνα Κώνστα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, σήμερα 3 Ιουλίου.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από το προφίλ του στο Facebook.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεών το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η αστείρευτη χιουμορίστα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί. Ντινάκι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνείες στο Θέατρο κι ανεπανάληπτες δημιουργίες κάθε είδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!!» έγραψε.

Στο θέατρο είχε υποδυθεί με μεγάλη επιτυχία τη Σωτηρία Μπέλλου, στην παράσταση “Σωτηρία Μπέλλου – Η περιπλανώμενη ζωή μιας ρεμπέτισσας”. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο monopoli.gr τότε με αφορμή την παράσταση, είχε μιλήσει για την ταύτιση που ένιωθε με την διάσημη ρεμπέτισσα, λέγοντας: “Απ΄την στιγμή που την κατάλαβα και την αγάπησα μου ήταν εύκολο και ταυτόχρονα οδυνηρό”, ενώ για τη στιγμή που θα αφηνε το θέατρο είχε πει: “Ναι, αυτό το τέλος το σκέφτομαι συχνά, αυτό που θα ήθελα είναι να φύγω με αξιοπρέπεια απ΄το θέατρο, όπως και απ΄την ζωή”.

Γεννημένη στη Σάμο, στις 31 Δεκεμβρίου το 1938, η Ντίνα Κώνστα σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της, με καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965.

Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας». Ωστόσο, αγαπήθηκε από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b