MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τετάρτη 29 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Hip Hop Battle και All Styles Battle: Χορευτικές «μάχες» στην Πειραιώς 260

@Pinelopi Gerasimou

Μετά το περσινό, δυναμικό ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Eπιδαύρου, όπου μύησε το κοινό της Πειραιώς 260 στο σύμπαν του hip hop και του street dance, το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest επανέρχεται φέτος με νέες χορευτικές «μάχες», υποσχόμενο ακόμα πιο ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις. Φέτος, οι κατηγορίες είναι δύο: την πρώτη μέρα, δεκαέξι από τους καλύτερους*ες χορευτές*τριες στην Ελλάδα διαγωνίζονται ατομικά 1 vs 1 στην κατηγορία hip hop.Στις θέσεις των κριτών μερικοί*ες από τους*τις καλύτερους*ες χορευτές*τριες της hip hop και street dance κουλτούρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί τους, για ακόμα μια χρονιά, ο Dj AmazeMe στα decks και ο Sifu Versus στον ρόλο του host.
29/6, στις 22:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

2. Athens Open Air Festival: Προβολή της ταινίας “Μοντέρνοι Καιροί” στη Ρωμαϊκή Αγορά

Το Θερινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας / Athens Open Air Film Festival επιστρέφει από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, με υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές μέσα στην πόλη (πάρκα, πλατείες, προαύλια μουσείων, αρχαιολογικοί χώροι, θερινά σινεμά) με στόχο την ανάδειξή της και την προσέλκυση των μόνιμων κατοίκων, των επισκεπτών και των τουριστών. Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, στη Ρωμαϊκή Αγορά θα προβληθεί το αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν “Μοντέρνοι Καιροί” (Modern Times, 1936 | 87’). Συνοδεία ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής από τον sound artist Jeph Vanger.
29/06 στις 21:30
Ρωμαϊκή Αγορά, Επαμεινώνδα 6 και Διόσκουρων, Αθήνα

3. «1922 – 2022: 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή»: Μουσική παράσταση στο Άλσος Προμπονά

Μουσική παράσταση με τη Στέλλα Κονιτοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μικρασίας από τον ανεξάντλητο μουσικο-ποιητικό πλούτο της μουσικής μας παράδοσης, που αναφέρονται στα κλέη και τα πάθη του Μικρασιατικού Ελληνισμού. Συμμετέχουν μέλη της χορευτικής ομάδας «Χοροαχλιστός» και ο ηθοποιός θεάτρου Θοδωρής Κατσικαλούδης που θα αποδώσει σύντομα μουσικο-λαογραφικά σχόλια για τα τραγούδια και τους χορούς. Το πρόγραμμα της παράστασης είναι διανθισμένο με επιλεγμένα ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, αυθεντικές προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων της Μ. Ασίας που συγκλονίζουν και προβολή φωτογραφικών και κινηματογραφικών ντοκουμέντων.
29/06 στις 21:00
Άλσος Προμπονά

4. «Θεομύθοι του Ολύμπου»: Παράσταση για όλη την οικογένεια στην Πλατεία Κουμουνδούρου

Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια από το Μικροθέατρο του Ρέο, με καρτουνίστικες φιγούρες και χαρούμενη διάθεση. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, «παίζει» με τους 7 μύθους των Θεών του Ολύμπου. Σκηνοθετημένη σύμφωνα με τις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μύθους και ερωτήματα γύρω από τη φύση, τη συμπεριφορά του ανθρώπου και του κόσμου.
29/06 στις 20:30
Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης

Περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b