MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 28 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τρίτη 28 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Hip Hop Battle και All Styles Battle: Χορευτικές «μάχες» στην Πειραιώς 260

Μετά το περσινό, δυναμικό ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Eπιδαύρου, όπου μύησε το κοινό της Πειραιώς 260 στο σύμπαν του hip hop και του street dance, το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest επανέρχεται φέτος με νέες χορευτικές «μάχες», υποσχόμενο ακόμα πιο ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις. Φέτος, οι κατηγορίες είναι δύο: την πρώτη μέρα, δεκαέξι από τους καλύτερους*ες χορευτές*τριες στην Ελλάδα διαγωνίζονται ατομικά 1 vs 1 στην κατηγορία hip hop.Στις θέσεις των κριτών μερικοί*ες από τους*τις καλύτερους*ες χορευτές*τριες της hip hop και street dance κουλτούρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί τους, για ακόμα μια χρονιά, ο Dj AmazeMe στα decks και ο Sifu Versus στον ρόλο του host.
28/6, στις 22:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

2. The Party Goes On: Ο Πασχάλης και η Μπέσσυ Αργυράκη στο Θέατρο Γκράβας

Ένα μουσικό πάρτυ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των δύο καλλιτεχνών, θυμίζοντας στους παλιότερους τα εκπληκτικά πάρτι της γενιάς τους και στους νεότερους, τον τρόπο διασκέδασης μιας εποχής που έχει αφήσει ανεξίτηλα την υπογραφή της στον χώρο της διασκέδασης και της μουσικής. Μαζί τους στην κιθάρα κα ι στο τραγούδι θα είναι ο STELIOS MAC εκπροσωπώντας την νεότερη γενιά των τραγουδιστών
28/06 στις 21:00
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα

3. «Ο Εμφύλιος Άντρας» σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη στην Κάμιρο

Με βασικό σύνθημα την πολυαναφερόμενη και πολλαπλώς ερμηνευόμενη φράση της εποχής μας «αυτή η εβδομάδα θα είναι η κρίσιμη», η σκηνοθέτις Ελεάνα Τσίχλη αναζήτησε, μέσα από μια διαδικασία ανοικτή σε όποιον/α το επιθυμεί, νέα θεατρικά κείμενα που δεν έχουν μέχρι στιγμής παρoυσιαστεί και δοκιμαστεί μπροστά σε θεατές. Το αποτέλεσμα της κοινής πορείας και της εξέλιξης των έργων παρουσιάζεται στο κοινό με τη μορφή δραστικών αναλόγιων. Σήμερα θα δούμε το έργο του Θωμά Τσαλαπάτη, σε σκηνοθεσία Δανάης Σπηλιώτη. Το έργο: Μια ομάδα από πολίτες μεταφέρονται στα σύνορα της δημοκρατίας για να την υπερασπιστούν από τον ερχομό των «ξενιστών». Ανάμεσά τους και ο Αμεντέο, ένας βουβός νέος με άγνωστο παρελθόν. Οι πολίτες εκπαιδεύονται, προσαρμόζονται και τελικά αλλάζουν μέσα από τις συνθήκες που επιβάλλει το στρατόπεδο. Περιμένοντας μια εισβολή που τελικά ποτέ δεν έρχεται. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται αρχικά, αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσουν, είναι πως μαζί τους σταδιακά μεταλλάσσεται και η κοινωνία αλλάζοντας τελικά μορφή. Αυτό που πια μένει είναι ένα σύνολο από τεράστια στρατόπεδα μεταφερμένα στα σύνορα μιας χώρας που πια δεν υπάρχει.
28/06 στις 21:00
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη
*Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6989945228

4. Ο Μανώλης Κονταρός στο Άλσος Προμπονά

Το φετινό καλοκαίρι ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά, μέσα από το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή», που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Από 18 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου κοινό και καλλιτέχνες συναντιούνται σε 17 γειτονιές της πόλης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες για το πιο απολαυστικό αθηναϊκό πολιτιστικό καλοκαίρι με περισσότερες από εβδομήντα (70) εκδηλώσεις. Την Τρίτη 28.6 στη σκηνή του θεάτρου Γκράβας θα ανέβει ο Πασχάλης με gust τη Μπέσυ Αργυράκη , ενώ σε μία άλλη γειτονιά, στο Άλσος Προμπονά, ο Μανώλης Κονταρός μας υπόσχεται μία βραδιά γεμάτη κρητική μουσική.
28/06 στις 21:00
Άλσος Προμπονά

5. 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ ​Ερασιτεχνικού Θεάτρου: “Ιφιγένεια εν γένει” στο Ανοιχτό θέατρο Διονύσου

Με τη σκέψη πως σήμερα ο θεατρικός λόγος πρέπει να αντανακλά και την κοινωνική ματιά της εποχής, το 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, συστήνει στο κοινό οκτώ σύγχρονα ελληνικά θεατρικά έργα (δύο εξ αυτών σε πρώτη παρουσίαση από το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου), επικεντρώνοντας τη δράση του σε μία σοβαρή πολιτική προώθησης του θεατρικού μας πολιτισμού. Σήμερα η Oμάδα θεάτρου Δήμου Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την παράσταση «Ιφιγένεια εν γένει» στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου.
28/06 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου. Διόνυσος. Λεωφ. Διονύσου, Διόνυσος 145 76

Περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #178: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Art & Culture
Αύγουστος με μουσική στη Μικρή Επίδαυρο
Εκδηλώσεις
Free City: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Οι Seeds παντρεύουν το παραδοσιακό τραγούδι με την αφήγηση στη Μικρή Επίδαυρο - και όλα όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
1ο Greek Fashion Festival: Η ελληνική μόδα συναντά τον πολιτισμό σε μια διήμερη γιορτή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Μουαουάντ και Μπινός στην Επίδαυρο, επετειακή έκθεση για τον Takis στο Αεροδρόμιο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Ταξιδεύοντας…: Μια έκθεση ζωγραφικής της Μάρθας Κορίτσογλου και της Κάλλιας Παπαθεοδώρου στη Νάξο
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 31 Ιουλίου;
Cine News
10o Beyond Borders: Το ελληνικό βλέμμα στο επίκεντρο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου
Εκδηλώσεις
9ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας: Ένα μουσικό ταξίδι από τον μεσαίωνα στην pop και την avant-garde
Εικαστικά
Υπογαία: Μια εικαστική έκθεση για το απολίθωμα και τη γεωλογική φαντασία στον Πύργο Κύμης
Εκδηλώσεις
Το Μουσείο Κοτσανά ζωντανεύει τα 701α Ολύμπια στην Αρχαία Ολυμπία