MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΤΑΓΗ

Κοχύλες γεμιστές με ανθότυρο και σάλτσα ντομάτας από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου

Μία υπέροχη συνταγή για πεντανόστιμες κοχύλες γεμιστές με ανθότυρο και σάλτσα ντομάτας.

Monopoli Team

Υλικά:
  • 350 γρ. κοχύλες
  • 400 γρ.ανθότυρο
  • 40 γρ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 160 γρ. καπνιστή γαλοπούλα σε λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 5-6 φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. γλ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την επικάλυψη:

20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις κοχύλες all dente, τις σουρώνουμε στο στραγγιστό για τα μακαρόνια και τις βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι, αφού ζεσταθεί ελαφρά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρέ μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα να βγάλει τα αρώματά της.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας την ντομάτα που έχουμε τρίψει στον χοντρό τρίφτη του κρεμμυδιού, την καπνιστή γαλοπούλα κομμένη σε πολύ μικρά καρέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα ντομάτας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει.

Παράλληλα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ανθότυρο και με ένα πιρούνι το λιώνουμε πολύ καλά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε 4-5 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας μέσα στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Σε ένα παραλληλόγραμο πυρέξ ρίχνουμε 5-6 κουταλιές από τη σάλτσα ντομάτας και καλύπτουμε την επιφάνεια.

Γεμίζουμε μια μια τις κοχύλες με ένα κουταλάκι του γλυκού με το μείγμα των τυριών και τις βάζουμε την μια δίπλα στην άλλη μέχρι να γεμίσουμε όλο το πυρέξ.

Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας όλη την επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σερβίρουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγωτό φράουλα με σιρόπι φράουλας και πετιμέζι από τη σεφ Νικόλ Μαρίνου12.09.2018

Βρείτε περισσότερες συνταγές της σεφ Νικόλ Μαρίνου εδώ.

Περισσότερα από Συνταγές
VIMA_WEB3b