ΓΕΥΣΗ
Φέργκες: Το καλοκαιρινό αλβανικό πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όλοι
Μοιάζει με τη γνωστή σε όλους μας στραπατσάδα, αλλά έχει δύο έξτρα συστατικά που το κάνουν ασυναγώνιστο.
Monopoli Team
23.06.2022
A
A
Το καλοκαίρι έχει τις γεύσεις του. Τα θαλασσινά, το χταπόδι, τα γεμιστά, τις σαλάτες, τα φρούτα. Υπάρχουν, όμως, και συγκεκριμένα πιάτα, τα οποία λατρεύουμε να τρώμε μετά τη θάλασσα, όπως για παράδειγμα ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με προέλευση από την εποχή του Βυζαντίου.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του στις βαλκανικές χώρες, αλλά και στις χώρες της Ασίας, με την ελληνική εκδοχή να έχει μόλις τρία υλικά. Το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και τα αυγά. Από την άλλη πλευρά, στην γειτονική Αλβανία, το συγκεκριμένο πιάτο λέγεται Φέργκες και η καλοκαιρινή εκδοχή του έχει έξτρα πιπεριά, καθώς και τυρί (ρικότα ή φέτα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBest Friends: Δοκιμάσαμε το νέο, καλοκαιρινό μενού του καταπράσινου κήπου της Πολιτείας12.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ: Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης με guest κωμικούς στον Σταυρό του Νότου
Το sheer έγινε το απόλυτο fashion statement της σεζόν
Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου συναντιούνται επί σκηνής στο VOX
Ακομπλεξ-Άριστα 2: Μάγδα Βαρούχα και Χρήστος Αδαμόπουλος στη μουσική σκηνή Ράδιο
Θεατής: «Ένας Ήρωας με Παντούφλες» στο Θέατρο Βέμπο
Η Εβδομάδα Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας ξεκινά στο ΚΠΙΣΝ
Από την καρδιά της Σαχάρας στην Αθήνα: Οι Tinariwen για μια μοναδική συναυλία στο Floyd
Έτος Μίκη Θεοδωράκη: Μια Μαγική Νύχτα με τη Μαρία Φαραντούρη και την ΚΟΑ στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου
Βαγγελιώ Φασουλάκη, Γιώργης Μανωλάκης και Θοδωρής Σούκας αναβιώνουν τα “μπουζούκια” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Καλλιόπες, του Γιάννη Αδελιανάκη στο Θέατρο Καλλιρόης