ΓΕΥΣΗ
Φέργκες: Το καλοκαιρινό αλβανικό πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όλοι
Μοιάζει με τη γνωστή σε όλους μας στραπατσάδα, αλλά έχει δύο έξτρα συστατικά που το κάνουν ασυναγώνιστο.

Monopoli Team
23.06.2022
A
A
Το καλοκαίρι έχει τις γεύσεις του. Τα θαλασσινά, το χταπόδι, τα γεμιστά, τις σαλάτες, τα φρούτα. Υπάρχουν, όμως, και συγκεκριμένα πιάτα, τα οποία λατρεύουμε να τρώμε μετά τη θάλασσα, όπως για παράδειγμα ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με προέλευση από την εποχή του Βυζαντίου.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του στις βαλκανικές χώρες, αλλά και στις χώρες της Ασίας, με την ελληνική εκδοχή να έχει μόλις τρία υλικά. Το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και τα αυγά. Από την άλλη πλευρά, στην γειτονική Αλβανία, το συγκεκριμένο πιάτο λέγεται Φέργκες και η καλοκαιρινή εκδοχή του έχει έξτρα πιπεριά, καθώς και τυρί (ρικότα ή φέτα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBest Friends: Δοκιμάσαμε το νέο, καλοκαιρινό μενού του καταπράσινου κήπου της Πολιτείας12.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
48ο Φεστιβάλ Δράμας: Ο Χρυσός Διόνυσος στο «Noi» του Νεριτάν Ζιντζιρία – Όσα έγιναν στην τελετή λήξης
Η παράσταση «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού επιστρέφει ανανεωμένη στο Αμφι-Θέατρο
Ευρώπη: Ζημιές €43 δισ. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού
Muriel Pénicaud: Η Γαλλίδα πολιτικός και φωτογράφος στην Αθήνα – “για να επινοήσουμε το κοινό μας μέλλον”
Ράφτης Κυριών, του Ζορζ Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
Ο Λουκάς και η Μελωδία της Ζωής: Το νέο παιδικό βιβλίο της Βίβης Τόγιαλου
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
AI στα σχολεία: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Αλκυονίς