MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η Σαουδική Αραβία αποχαιρέτησε τον μεγάλο συνθέτη με μία παράσταση χορού εμπνευσμένη από το The Thread

Η Σαουδική Αραβία τίμησε τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, παρουσιάζοντας την τελευταία του δουλειά “The Thread”(Το Νήμα) στο φουτουριστικό κέντρο πολιτισμού ITHRA της Νταμάμ.

Monopoli Team

Η Σαουδική Αραβία τίμησε τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, παρουσιάζοντας την τελευταία του δουλειά «The Thread», Το Νήμα, στο φουτουριστικό κέντρο πολιτισμού ITHRA της Νταμάμ. Τρεις χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν τον εντυπωσιακό χώρο για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 16, 17 και 18 Ιουνίου, αποχαιρετώντας έτσι τον  συνθέτη «του σύμπαντος» και αποθεώνοντας όλους τους χορευτές και συντελεστές της παράστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠεριπλανώμενο: Οι ΤΑΚΙΜ στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου12.09.2018

Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε γράψει μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα της παράστασης: «Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που προέρχεται από έναν τόπο σαν την Ελλάδα, ο οποίος, μέσα από τα βάθη των αιώνων, δεν στερήθηκε ποτέ πολιτιστικού και πνευματικού πλούτου. Γνωρίζοντας όσο τίποτα άλλο τη δύναμη της μουσικής ως Θείας Δύναμης που προϋπήρχε του ανθρώπου και συνδυάζοντάς τη με μια αρχέγονη ανθρώπινη έκφραση που είναι ο χορός, ήταν το βασικό ερέθισμα που με έκανε να ασχοληθώ με αυτό το εγχείρημα. Αυτό το έργο είναι σαν μια ανασκαφή στο παρελθόν και συγχρόνως στο μέλλον».

Το «The Thread», Το Νήμα, παρουσιάστηκε σε Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Russell Maliphant, Κοστούμια: Μαίρης Κατράντζου, Φωτισμούς:  Michael Halls.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
Μια μυσταγωγική μουσική εμπειρία στην Κέρο
Μουσικά Νέα
Ο Νέγρος του Μοριά ντυμένος τσολιάς ερμηνεύει το “Δελτίο” στο COLORS
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Μουσικά Νέα
«Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου δεν μοιάζει με κανένα άλλο φεστιβάλ μουσικής δωματίου»
Μουσικά Νέα
Φεστιβάλ Κρήτης: Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια Μίκη Θεοδωράκη με δύο συναυλίες
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Συναυλία στην Πλατεία Αριστοτέλους με ελεύθερη είσοδο
Αφιέρωμα
Plissken 2025: 8 acts που ανυπομονούμε να δούμε στο πιο εκρηκτικό διήμερο
Art & Culture
Όταν το παρελθόν συνάντησε το μέλλον της μουσικής στην Καλαμάτα
Εκδηλώσεις
Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια: Η ομάδα Λούστροι σε μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο
Μουσικά Νέα
Το Street Mode Festival επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για ένα δυνατό τριήμερο
Μουσικά Νέα
Αυτό είναι το ολοκληρωμένο line-up του Off The Hook Festival 2025
Μουσικά Νέα
Γιάννης Χαρούλης: Δεύτερη συναυλία στον Λυκαβηττό