MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις και εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 22 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Σελίνα Κρητικού, Χωρίς πατρίδα, 20x40cm, τεχνική pebbleart | Ξεριζ-ωμός Ρεαλισμός: Ομαδική έκθεση στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Monopoli Team

Εκθέσεις 

1. Ξεριζ-ωμός Ρεαλισμός: Ομαδική έκθεση στο Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή

Σελίνα Κρητικού, Χωρίς πατρίδα, 20x40cm, τεχνική pebbleart

32 σύγχρονοι, αξιόλογοι εικαστικοί αναφέρονται και τιμούν με τα έργα τους τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και στο διαχρονικό, οικουμενικό φαινόμενο του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, στην ομαδική εικαστική έκθεση «Ξεριζ-ωμός Ρεαλισμός», που παρουσιάζεται στο εμβληματικό περιβάλλον του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, από Τετάρτη, 22 Ιουνίου έως το Σάββατο, 9 Ιουλίου. Ο υπεύθυνος concept, οργάνωσης και επικοινωνίας της έκθεσης, Δημήτρης Λαζάρου, σημειώνει: «Με ηθικό χρέος να μην ξεχνάμε την ιστορία μας και σελίδες της όπως της μικρασιατικής καταστροφής, 100 χρόνια μετά, 32 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί, εμπνέονται και δημιουργούν έργα που διηγούνται ιστορίες που ανήκουν σε ξαναειδωμένες, υπό διαφορετικό πρίσμα, ιστορικές στιγμές ή περιόδους, ενώ ταυτόχρονα τονίζουν την αιωνιότητα φαινομένων που ο άνθρωπος, όσο κι αν δηλώνει έτοιμος από καιρό να τα εξαφανίσει, συνεχίζει μέσα από λάθος πολιτικές ή πολιτικές αδιαφορίας να εκκολάπτει και να επαναλαμβάνει την αναζωπύρωσή τους».
Εγκαίνια: Τετάρτη 22/6, 19:00 – 23:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου – 9 Ιουλίου
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11πμ–7μμ και Σάββατο: 11πμ έως 6μμ

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κασσαβέτη 18, Κηφισιά. Τηλ: 210 80 19 975, email: [email protected], website: www.iett.gr

2. Fassbinder has wings, Fassbinder can fly: Ατομική έκθεση της Delia Gonzalez στην γκαλερί Hot Wheels Athens

Η γκαλερί Hot Wheels Athens παρουσιάζει, από τις 22 Ιουνίου έως τις 14 Αυγούστου 2022, την ατομική έκθεση της Delia Gonzalez με τίτλο «Fassbinder has wings, Fassbinder can fly», εμπνευσμένη από την σειρά επιστημονικής φαντασίας του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ « World on a Wire».
Εγκαίνια: Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουνίου – 14 Αυγούστου 2022
Ωράριο: Τετάρτη – Σάββατο: 12-8 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Hot Wheels Athens, Πατησίων 41, Αθήνα. Τηλ: +30 698 3287340. Ε: [email protected] | www.hotwheelsprojects.com

3. Ανακαλύψτε τον Αστερισμό των Πλασμάτων στο Πεδίον του Άρεως: Περιηγήσεις Ενηλίκων στο πλαίσιο της έκθεσης «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data»

Φωτογραφία: Pinelopi Gerasimou

Τι συνδέει έναν διαιρεμένο πλανήτη 22 μέτρων που εκπέμπει ένα θερμό κόκκινο φως μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι με έναν κατοπτρικό τεχνο-ναό που αναδύεται μέσα από την τεχνητή βλάστηση ενός αθηναϊκού πάρκου; Η Στέγη επέστρεψε στο Πεδίον του Άρεως με μια έκθεση ψηφιακής τέχνης. Στο πλαίσιο της έκθεσης «Plásmata: Bodies, Dreams, and Data», θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα δύο διαφορετικές θεματικές περιηγήσεις που εστιάζουν σε «αστερισμούς έργων». Στόχος των περιηγήσεων αυτών είναι ο δημιουργικός στοχασμός σχετικά με τα ζητήματα που πραγματεύονται τα έργα και οι επιμελητικές επιλογές της έκθεσης. Τις Τετάρτες, 15, 22, 29 Ιουνίου & 6 Ιουλίου 2022, 19:30 – 21:00: «Βλέπω Chihuahua ή muffin; Πώς να μπερδέψεις τη μηχανική μάθηση». Τις Τετάρτες, 15, 22, 29 Ιουνίου & 6 Ιουλίου 2022, 19:30 – 21:00: «Σώμα, φύλο και βεβαιότητες».
Δωρεάν
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή εδώ.
Πεδίον του Άρεως, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα. Σημείο συνάντησης: Μπροστά από το έκθεμα των Superflex, «We Are Having the Time of Our Lives». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤhe Meet Market: Σχεδιαστές, καλλιτέχνες και μικροί παραγωγοί «φορούν τα καλοκαιρινά τους» στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ12.09.2018

Εκδηλώσεις

4. Athens Music Week 2022: Επιστρέφει στην Τεχνόπολη με ένα τριήμερο γεμάτο showcase συναυλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πάρτι κ.α.

Το Athens Music Week επιστρέφει πιο ζωντανό από ποτέ, 22-24 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ,25 πάνελ, παρουσιάσεις και ομιλίες, 10 up-to-date workshops, 23 showcase συναυλίες, dj sets, networking events, speed meetings και άλλα open-air happenings. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ένα φεστιβαλικό live στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης ενώ θα ακολουθήσει closing party στο Bios μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
22-24 Ιουνίου 2022
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109300. athens-technopolis.gr.

5. «Αντιγονισμοί»: Σειρά συζητήσεων με επίκεντρο την Αντιγόνη στην Πειραιώς 260

Φωτογραφία: aefestival.gr/Thomas Daskalakis

Οι «Αντιγονισμοί», η σειρά συζητήσεων με επιμέλεια του Συγγραφέα και Συμβούλου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε θέματα Λογοτεχνίας, Διονύση Καψάλη και με επίκεντρο την Αντιγόνη υπό μια σύγχρονη οπτική, επανέρχονται στην Πειραιώς 260, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στις 18:00. Ερμηνείες και ερμηνεύτριες: Μια ανοιχτή συζήτηση για την Αντιγόνη δεν μπορεί να μην συμπεριλάβει το βίωμά της όπως μεταφέρθηκε στη σκηνή. Το Φεστιβάλ φέρνει κοντά μερικές από τις σημαντικότερες Ελληνίδες ερμηνεύτριες της Αντιγόνης την τελευταία εικοσαετία, προκειμένου να αντλήσουμε από την εμπειρία τους κάτι από το πρόσωπο μιας κοπέλας που αποφασίζει να πράξει, δοκιμάζοντας με την πράξη της τα όρια της ατομικής ελευθερίας εντός μιας έννομης πολιτείας. Συμμετέχουν: Ελένη Ουζουνίδου, Αμαλία Μουτούση, Λένα Παπαληγούρα, Βασιλική Τρουφάκου, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Ιωάννα Παππά, Έβελυν Ασουάντ, Κίττυ Παϊταζόγλου. Συντονισμός: Γρηγόρης Ιωαννίδης, κριτικός θεάτρου.
Τετάρτη 22/6, 18:00
Ελεύθερη είσοδος με δελτίο προτεραιότητας από τα εκδοτήρια της Πειραιώς 260 (από τις 17:00 την ημέρα της συζήτησης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Μουσικής: 10 συναυλίες με ελεύθερη είσοδο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη12.09.2018

Βιβλίο

6. Ο Gilles Deleuze και το έργο του: Εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο φιλόσοφο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι Εκδόσεις Εκκρεμές σας προσκαλούν σε μια εκδήλωση για τον Gilles Deleuze και το έργο του, με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά από τις εκδόσεις Εκκρεμές των δύο θεμελιωδών βιβλίων του φιλοσόφου «Διαφορά και επανάληψη και Λογική του νοήματος» και του συλλογικού τόμου «Αποκλίσεις και συνηχήσεις: Εισαγωγή στο έργο του Ζιλ Ντελέζ» τον οποίο επιμελήθηκε ο μεταφραστής των δύο πρώτων, Κωνσταντίνος Μπούντας. Ο Gilles Deleuze είναι ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού αιώνα. Το έργο του αποτελείται από δοκίμια για τη σκέψη σημαντικών προσωπικοτήτων της φιλοσοφίας (Bergson, Nietzche, Spinoza…) και της τέχνης (Proust, Kafka, Baconμ μεταξύ άλλων).
Τετάρτη 22/6, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31. T: (+30) 210 339 8600. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟύρλιχ Ράσε: Ο Καπιταλισμός μας αποτρέπει από τη Δημοκρατία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b