MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Γιορτή του πατέρα: Όσα πρέπει να ξέρετε για την ημέρα τους

Ο πατέρας είναι ένα πρόσωπο που άλλαξε σημαντικά το ρόλο του μέσα στο χρόνο. Σήμερα, στο πλευρό μιας εργαζόμενης μητέρας βοηθά όσο και εκείνη στην ανατροφή των παιδιών! 19 Ιουνίου είναι η γιορτή του και πείτε: Χρόνια πολλά μπαμπά!

Monopoli Team

Ποιος γιορτάζει σήμερα; Πιθανότατα δεν ξέρετε… γιατί η «Ημέρα του Πατέρα» ή «Γιορτή του Πατέρα», μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να λαμβάνει την προσοχή που της αναλογεί, καθώς και οι ίδιοι οι μπαμπάδες αναλαμβάνουν σταδιακά πιο ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών τους. Η συγκεκριμένη γιορτή είναι αφιερωμένη στην πατρότητα και γιορτάζεται σε περισσότερες από 100 χώρες κάθε χρόνο. Είναι κινητή γιορτή και στην Ελλάδα γιορτάζεται ετησίως κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιορτή του Πατέρα: Η πατρική φιγούρα μέσα από τα μάτια σπουδαίων ζωγράφων12.09.2018

Ετσι, λοιπόν, η Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους τους πατεράδες του κόσμου κάτι αντίστοιχο με την γιορτή της μητέρας. Δεν αφορά μόνο την πατρότητα αλλά και τη συνεισφορά των μπαμπάδων στο κοινωνικό σύνολο. Ο πατέρας είναι ένα πρόσωπο που άλλαξε σημαντικά το ρόλο του μέσα στο χρόνο. Σήμερα, στο πλευρό μιας εργαζόμενης μητέρας βοηθά όσο και εκείνη στην ανατροφή των παιδιών.

H συμβολή του πατέρα στην ανατροφή των παιδιών είναι αναμφίβολα καθοριστική, αφού οι γονείς μοιράζονται πια τον ρόλο της ανατροφής, ενώ στην ελληνική οικογένεια, ο πατέρας… πατροπαράδοτα αποτελούσε το «πρόσωπο» στυλοβάτη. Παγκοσμίως, ωστόσο, ακόμα και οι κορυφαίοι ψυχολόγοι αναδεικνύουν το πατρικό πρότυπο ως τον «ήρωα» του παιδιού γι’ αυτό και η ακτινοβολία που έχει για τα παιδιά του ο εκάστοτε πατέρας κρίνεται ιδιαίτερος.

«Ο πατέρας είναι ο πρώτος έρωτας της κόρης και ο πρώτος ήρωας του γιού» αναφέρουν φημισμένοι ψυχολόγοι σε βιβλιογραφίες τους αναφορικά με το πρότυπο. Ο πατέρας είναι αυτός που πρέπει να γίνεται παιδαγωγός, να δίνει όλα τα εφόδια στο παιδί του για να μεγαλώνει που γίνεται παράδειγμα για το παιδί του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 13 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b