MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Έφυγε σε ηλικία 91 ετών ο κορυφαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν

Ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Photo credits: Getty/Ideal Image
Monopoli Team

Το γαλλικό σινεμά αποχαιρετά σήμερα έναν σπουδαίο ηθοποιό. Ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της οικογένειάς του έχοντας παλέψει τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο του προστάτη. Συμετείχε σε κλασικές ταινίες όπως οι «Και ο Θεός… έπλασε τη γυναίκα», «Ζ», «Διαμέρισμα δολοφόνων», «Κονφορμίστας» και «Τρία χρώματα: Η Κόκκινη ταινία». Ο ίδιος «έκλεψε» την Μπριζίτ Μπαρντό από τον πρώτο σύζυγό της καιέζησαν μαζί δύο χρόνια. Αργότερα, βίωσε την τραγική δολοφονία της κόρης του.

Κατά την διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν γύρισε περισσότερες από 120 ταινίες, έπαιξε πολύ θέατρο και συνεργάστηκε με σημαντικούς σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, o Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Μίχαελ Χάνεκε, ο Φρανσουά Τρυφώ και ο Κριστόφ Κισλόφσκι.

Τιμήθηκε το 1968 με την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία «L’homme qui ment».Την επόμενη χρονιά, απέσπασε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Ζ» ενώ το 2013 έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το Βραβείο Σεζάρ Α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Αγάπη».

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b