MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ταρτούφος ή ο υποκριτής από την Comédie-Française, στην Πειραιώς 260

Η Comédie-Française και ο σκηνοθέτης Ivo van Hove παρουσιάζουν το έργο του Μολιέρου, «Ταρτούφος ή ο υποκριτής», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022. Μετά το αξέχαστο «Ηλέκτρα / Ορέστης», από τις πιο επιτυχημένες επιδαύριες παραστάσεις των τελευταίων ετών, η Comédie-Française και ο Ivo van Hove έρχονται ξανά στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, αυτή τη φορά στην Πειραιώς 260, με αφορμή την επέτειο 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου. Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (Le Tartuffe ou l’Hypocrite / Ταρτούφος ή ο Υποκριτής), η νέα, ξεσηκωτική παράσταση του Ivo van Hove, που θα δούμε αμέσως μετά το ανέβασμά της στο Παρίσι, φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα. Ενώνοντας για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου, ο κορυφαίος σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές. Σύμμαχός του, ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες του Guillermo del Toro και Wes Anderson, Alexandre Desplat, που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης.
Πέμπτη 16/6, 21:00
5-40€
Πειραιώς 260, Ταύρος

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Έξω από το κάδρο: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στο Ηρώδειο

Στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού θα ανέβει ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, για να μάς παρουσιάσει μια αντιπροσωπευτική επιλογή τραγουδιών, σε μια μοναδική συναυλία με τίτλο «Έξω από το κάδρο», ειδικά σχεδιασμένη για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Μαζί του στη συναυλία «Έξω από το κάδρο» οι Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Βερόνικα Δαβάκη και Γιώργος Φλωράκης, οι πρωταγωνιστές του Moby Dick The Musical, Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης και Αιμιλιανός Σταματάκης, αλλά και ο Αργύρης Μπακιρτζής.
Πέμπτη 16/6, 21:00
5-60€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

3. Αφιέρωμα στον Ennio Morriccone από το γυναικείο Ensemble Le Muse στο Faliro Summer Theater

Το Faliro Summer Theater παρουσιάζει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του κορυφαίου συνθέτη, Ennio Morricone, για το σινεμά με ένα ιδιαίτερο συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία. Θα ακουστούν τα πασίγνωστα κομμάτια που έχει γράψει ο μέγας Ennio Morricone για ταινίες όπως “Για μια χούφτα δολάρια”, “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, “Κάποτε στη Δύση”, “Κάποτε η επανάσταση”, “Σάκκο και Βαντζέτι”, “Κάποτε στην Αμερική”, “Σινεμά ο Παράδεισος”, “Η Αποστολή”, “Οι μισητοί Οκτώ” και άλλες πολλές – με τα αντίστοιχα κινηματογραφικά αποσπάσματα να προβάλλονται σε οθόνη πάνω στη σκηνή. To Ensemble Le Muse, ένα γυναικείο συμφωνικό σύνολο από την Ιταλία, θα μάς οδηγήσει σε ένα μοναδικό και συναρπαστικό μουσικό ταξίδι μέσα από την τέχνη του κορυφαίου Ennio Morricone.
Πέμπτη 16/6, 21:30 
15-40€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

4. H Άννα Βίσση στο City Garden Festival

Η Άννα Βίσση ξεκινάει σήμερα την περιοδεία της. Rock glam ενέργεια, πάθος, διαχρονικές επιτυχίες, καθηλωτικές ερμηνείες και εκρηκτικά συναισθήματα θα νιώσει όποιος απολαύσει την Άννα Βίσση και τους 12 μοναδικούς μουσικούς της σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στην πρώτη συναυλία του καλοκαιριού για την ερμηνεύτρια, με πρώτη στάση στο City Garden Festival.
Πέμπτη 16/6, 21:00
13-40€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

5. Χατζηφραγκέτα και Εισβολέας στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Για όλο το καλοκαίρι και μέχρι τον Σεπτέμβριο, 50 μουσικές βραδιές από όλο το φάσμα της μουσικής έρχονται στην πιο εμβληματική σκηνή της πόλης. Απόψε, οι Χατζηφραγκέτα και ο Εισβολέας συναντιούνται επί σκηνής για ένα… άχαστο live στην Τεχνόπολη.
Πέμπτη 16/6, 21:00
15€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b