MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Η προσωπική ιστορία του Μπαζ Λάιτγιαρ

Το πιο φιλόδοξο spinoff της Pixar από τη σειρά ταινιών του «Toy story» βγαίνει σήμερα στις αίθουσες όλου του κόσμου.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Light year

Το «Light year» αφηγείται την προσωπική ιστορία του φύλακα του διαστήματος Μπαζ Λάιτγιαρ με ένα ιδιαίτερο στυλ που παραπέμπει περισσότερα στα μεγάλα κινηματογραφικά έπη του διαστήματος (ειδικά στο «Interstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν), παρά στη νοσταλγική χροιά περιπέτειας του Γούντι και της παλαβής παρέας του «Toy story».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Τέλειο αφεντικό

Ειρωνικό και βιτριολικό όσο δεν φαντάζεστε το «Τέλειο αφεντικό» των Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα («Δευτέρες με Λιακάδα») και Χαβιέ Μπαρδέμ ήταν η ταινία που σάρωσε τα βραβεία Γκόγια.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Καλή τύχη Λίο Γκράντε

Στο «Καλή τύχη Λίο Γκράντε» η Έμα Τόμσον προσλαμβάνει έναν νεαρό σεξεργάτη και αυτοσαρκάζεται χωρίς έλεος σε μια τρυφερή ερωτική κομεντί με απελευθερωτική σεξουαλική αύρα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Υψηλή ραπτική

Η ιστορία του Πυγμαλίωνα με τη σφραγίδα του Οίκου Dior και τη φινετσάτη περσόνα της Ναταλί Μπαίγ στον κεντρικό ρόλο είναι το βασικό θέμα της «Υψηλής ραπτικής».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Μερικοί το προτιμούν καυτό

Κλασική αμερικανική κωμωδία που δεν βαριόμαστε να βλέπουμε ξανά και ξανά είναι το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Γουάιλντερ με τρίο αστέρων τους Τζακ Λέμον, Τόνι Κέρτις και Μέριλιν Μονρό σε συνεχείς εναλλαγές ρόλων και… φύλων.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Άγνωστος του Εξπρές

Εξαίσια μεταφορά ενός διάσημου μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ, το «Άγνωστος του Εξπρές» του Άλφρεντ Χίτσκοκ παραδίδει μαθήματα δολοπλοκίας και σασπένς με φόντο το «τέλειο έγκλημα» αγαπημένη θεματική του μετρ των θρίλερ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Επιστροφή στην κανονικότητα

Η «Επιστροφή στην κανονικότητα» του Κώστα Κολημένου γυρίστηκε μέσα στην πανδημία και αφορά στην περιπέτεια μιας κοπέλας που αφήνει το Λονδίνο για να περάσει τις μέρες της καραντίνας στο χωριό της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κοιλάδα των μελισσών

Τέλος, εμπνευσμένος από τις ιστορικές ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν και τον Ρομπέρ Μπρεσόν, ο τσέχος Φραντίσεφ Βλάτσιλ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της Μαρκέτα Λαζάροβα, γυρίζει το 1965 την μυσταγωγική «Κοιλάδα των μελισσών» που περιγράφει την άγρια ενηλικίωση ενός αγοριού στα χρόνια του Μεσαίωνα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b